TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Tejszínes-ropogós koszorúk
Tejszínes-ropogós koszorúk
Recept Tejszínes-ropogós koszorúk
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   23.10.2017

Tejszínes-ropogós koszorúk

Finom, puha, kívül mégis ropogós tejszínes-édes falatkát. Az első harapás után a nyelven szinte elolvad. Már évek óta készítem, vaníliacukor és porcukor keverékébe beleforgatva. A tésztáját a minőségi habtejszín teszik ennyire puhává és finommá. Már nagymamám is készítette – bár akkor a tejszínt még a szomszédtól vásárolta, és nem boltban szerezte be – és azóta szerencsére m is megörököltük a tejszínes-ropogós koszorúk receptjét.

30 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

500 g
rétesliszt
250 g
margarin
250 ml
habtejszín

Befejezéshez:

vaníliacukor
porcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A hozzávalókból tésztát készítünk, cipó alakúra formázzuk és másnapig pihentetjük (hűvös helyen).
  2. A tésztát tésztanyomón átnyomjuk (ha nincs, akkor a húsdaráló is tökéletesen megfelel ennek a célnak).
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe kis koszorúkat formázunk a tésztából, majd 180 fokon készre sütjük. Figyeljük, mert elég gyorsan megsül!
  4. Még melegében vaníliacukor és porcukor keverékébe forgatjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása