TopReceptek.hu Előételek, falatkák Sósak Tepertős cipócskák
Tepertős cipócskák
Recept Tepertős cipócskák
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   21.9.2016

Tepertős cipócskák

Gyerekkorunk kedvence, kicsit egészségesebben, ez a Tepertős cipócskák. Tápláló és egészséges, a gyerekek is nagyon szeretik. Mindig több tepsivel készítek, és még másnap is tudok az iskolába csomagolni párat. Frissen, egy pohár kakaóval vagy hideg tejjel az igazi - ki hogy szereti.

150 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
20 g
élesztő
1 kv. kanál
kristálycukor
250 ml
tej
250 g
rétesliszt
250 g
búza finomliszt vagy tönkölyliszt
1 db
tojás
2 csipet só
200 g
apróra vágott tepertő (vagy darált tepertő)
110 g
sertészsír
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az élesztőt belemorzsoljuk egy tálba, hozzáadjuk a cukrot és addig keverjük, míg folyékony nem lesz. Ezután felöntjük 50 ml langyos tejjel, hozzákeverünk 1 ev. kanál lisztet, és 20 percet pihentetjük.
  2. 20 perc elteltével a kovászt egy nagyobb tálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, mindkét típusu lisztet, a zsírt és a  tepertőt. A tésztát alaposan összedolgozzuk, majd 2 órát pihentetjük.
  3. Miután a tészta megkelt, ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és pohárral vagy pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk. A korongokat tepsire rakjuk és 200 °C-on készre sütjük.

     

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása