TopReceptek.hu Édes főételek Palacsinta Tepsis palacsinta
Tepsis palacsinta
Recept Tepsis palacsinta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   23.1.2017

Tepsis palacsinta

A palacsinta önmagában is remek kis fogás, főleg tartalmas töltelékkel. Millió változatban létezik: sós, édes, amerikai, rakott, réteges… Én legutóbb a tepsis palacsintát próbáltam ki, tejszínes-tejfölös-tojásos szósszal meglocsolva. Ez a tepsis palacsinta valami isteni! A finom, krémsajtos-tejfölös-tojásos töltelék fantasztikus ízt adott a tepsis palacsintának, amit a szósz még jobbá, puhábbá és finomabbá tett. Legközelebb sós töltelékkel is kipróbálom, kezdem egy spenótossal, majd a sajtos-csirkemellessel folytatom.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

500 g
búzafinomliszt
3 ev. kanál
kristálycukor
1 kv. kanál
3 db
tojás
késhegynyi sütőpor
kevés rum
1 csomag
vaníliacukor
tej

Töltelék:

500 g
krémsajt (Mascarpone, Philadelphia…)
150 g
kristálycukor
200 ml
tejföl
2 db
tojás
1 csomag
vaníliacukor

Öntet:

200 ml
habtejszín
1 db
tojás
200 ml
natúr joghurt
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Először elkészítjük a tölteléket: a sajtot, tejfölt, cukrot, tojást, vaníliacukrot krémes állagúra keverjük.
  2. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, és klasszikus palacsintákat sütünk, amiket megtöltünk a töltelékkel.
  3. A felcsavart töltött palacsintákat egy mélyebb sütőtálba tesszük, szorosan egymás mellé, majd meglocsoljuk az öntettel. Ehhez a tejszínt elkeverjük a joghurttal, majd hozzáadjuk a felvert tojást és alaposan elkeverjük. A meglocsolt palacsintákat 180 fokon 15-20 percig sütjük. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása