TopReceptek.hu Húsételek Darált hús Töltött és rakott receptek Töltött paprika paradicsomos szósszal és knédlivel
Töltött paprika paradicsomos szósszal és knédlivel
Recept Töltött paprika paradicsomos szósszal és knédlivel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   18.9.2016

Töltött paprika paradicsomos szósszal és knédlivel

A töltött-paprika igazi magyar míg a knédli igazi cseh specialitás,. A kettő házasítása által egy mennyei főételt kapunk, amit egyaránt kedvelnek a gyerekek és felnőttek is. Íme a magyar-cseh töltött paprika paradicsomos szósszal és knédlivel.

35 perc
Elkészítés
45 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Töltelékhez:

500 g
darált hús (sertés vagy marha)
1 db
tojás
1 db
hagyma
só, bors ízlés szerint
5 db
paprika

Mártáshoz:

1 db
vöröshagyma
2 ev. kanál
búza finomliszt
190 g
sűrített paradicsom
5 db
szegfűbors
10 db
fekete bors
3 ev. kanál
cukor
1 ev. kanál
zsiradék
ízlés szerint só, bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A húst a tojással és az apróra vágott vöröshagymával összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, és megtöltjük vele a megtisztított és kicsumázott paprikákat.
  2. A mártáshoz a hagymát felkockázzuk, a zsiradékon megpirítjuk, rászórjuk a lisztet és elkeverjük. Hideg vízzel felöntjük, beletesszük a szegfűborsot és feketeborsot, babérlevelet, cukrot, hozzáöntjük a sűrített paradicsomot és felforraljuk.
  3. Miután felforrt, beletesszük a töltött paprikákat és kb. 45 percig főzzük. Ezután a paprikákat kivesszük, a mártást átszűrjük, ha kell, ízesítjük, majd visszatesszük a paprikákat.
  4. Zsemlegombóccal, knédlivel, tésztával vagy rizzsel tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása