TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Tonhalas-sajtos sült tészta
Tonhalas-sajtos sült tészta
Recept Tonhalas-sajtos sült tészta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   29.9.2017

Tonhalas-sajtos sült tészta

Szerintem a sült tészták titka az ízén kívül a finom szósz, amitől a fogás nem szárad ki, kellemesen ízes és szaftos marad. A tonhalas-sajtos sült tészta esetében a mártást tejből, vízből és mustárból készítjük, amitől kellemesen lágy, mégis pikáns lesz. A tonhal, borsó, kukorica és sajt csak tovább fokozza az élvezeteket. A fogás egyszerűen és nagyon gyorsan elkészül, ideális vacsorának vagy akár ebédnek is.

Alapanyagok
300 g
tészta
3 ev. kanál
búzafinomliszt
500 ml
tej
2 kv. kanál
mustár
50 g
vaj
100 g
fagyasztott borsó
100 g
kukorica
1 db
tonhalkonzerv
ízlés szerint só
200 g
reszelt sajt
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tésztás sós vízben megfőzzük és leszűrjük.
  2. A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, majd addig keverjük, amíg kásás állagú nem lesz. Ezután felöntjük a tejjel, ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a mustárt, alaposan elkeverjük, majd 3 percig főzzük.
  3. A tésztát elkeverjük a tonhallal, borsóval, kukoricával, majd ráöntjük a mártást. Elkeverjük, sütőtálba tesszük és megreszeljük a reszelt sajttal.
  4. 180 fokon aranyszínűre sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása