TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Legjobb desszertek Sajttorta Túrós sajttorta fehér csokoládéval
Túrós sajttorta fehér csokoládéval
Recept Túrós sajttorta fehér csokoládéval
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   2.10.2016

Túrós sajttorta fehér csokoládéval

Túró, mascarpone, fehér csokoládé, tejföl és kiváló keksz keveréke. Nagyszerű finomság, főleg friss gyümölccsel. A szemnek is szép, az elkészítése pedig nem igényel nagy konyhai rutint. Túrós sajttorta fehér csokoládéval, ahogy mi szeretjük és készítjük.

25 perc
Elkészítés
60 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Alaphoz:

250 g
háztartási keksz
100 g
felolvasztott vaj

Fehér réteghez:

500 g
krémtúró
200 g
mascarpone
150 g
tejföl
2 db
tojás
200 g
fehér csokoládé
2 ev. kanál
méz
1 kv. kanál
vaníliaaroma
1 ev. kanál
tönköly finomliszt

Tetejére:

500 ml
szétturmixolt eper
1 csomag
zselatin (250 ml mennyiséghez)
ízlés szerint méz, cukor
friss áfonya díszítéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Egy 22 cm átmérőjű sütőformát előkészítünk, és sütőpapírral kibéleljük. A sütőt 160 fokra előmelegítjük.
  2. A kekszet por állagúra törjük, hozzáadjuk a felolvasztott vajat és alaposan elkeverjük. Ez kerül a sütőforma aljára, és szép simára egyengetjük.
  3. A túrót, mascarponét, tejfölt, tojást, mézet, vaníliaaromát és tönkölylisztet egységes tésztává dolgozzuk, majd hozzáadjuk a feloldott fehér csokoládét. A tölteléket beleöntjük a formába a kekszes alapra és elsimítjuk. 55-60 percig sütjük az előmelegített sütőben, majd kivesszük és hagyjuk kihűlni.
  4. Az eperturmixot (annyi eperből, hogy a végeredmény 500 ml legyen) egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a zselatint és forrástól számított 1 percig főzzük, majd levesszük a tűzről. Kicsit kihűtjük és ráöntjük a túrós rétegre. Friss áfonyával (vagy más gyümölccsel) megszórjuk, és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása