TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Túrós édességek, sütemények Túrós szelet csokis pudinggal - FOTÓKKAL
Túrós szelet csokis pudinggal - FOTÓKKAL
Recept Túrós szelet csokis pudinggal - FOTÓKKAL
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   26.9.2016

Túrós szelet csokis pudinggal - FOTÓKKAL

Látványos és finom! A csokoládéöntet megkoronázza a tökéletes desszertet. Finom, színes, habkönnyű, kiváló választás egy kis édes kényeztetéshez. A túrós szelet csokis pudinggal nálunk mindig sláger, gyerekek alig várják, hogy elkészüljön.

120 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

400 g
rétesliszt
200 g
margarin
150 g
porcukor
1 db
tojás
1 csomag
sütőpor
2 ev. kanál
kakaó

Töltelék:

500 g
kemény túró
150 g
porcukor
2 db
tojás fehérje

Puding:

800 ml
tej
3 csomag
csokoládé ízű pudingpor
200 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor

Tetejére:

150 ml
habtejszín
150 g
étcsokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tésztához a hozzávalókat egy nagyobb tálba tesszük, és addig dolgozzuk (kézzel vagy kézi robotgéppel), amíg sima tésztát nem kapunk. A kapott tésztát 2 egyenlő részre vágjuk. Az egyikhez hozzákeverjük a 2 evőkanál kakaót és újra eldolgozzuk. A kész tésztákat háztartási fóliába csomagoljuk és fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Miután letelt a fél óra, a tésztákat kivesszük a hűtőből és mindegyiket téglalap alakúra nyújtjuk (35x24 cm). Egy zsiradékkal kikent tepsit liszttel beszórunk, és beletesszük a kakaós tésztát.
  3. A túrót és a porcukrot kézi robotgéppel simára dolgozzuk, hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét, és óvatosan összekeverjük. Rátesszük a kakaós tésztára és egyenletesen elkenjük.
  4. A tejhez hozzáöntjük a kristálycukrot és vaníliacukrot, és alacsony lángon folyamatos kevergetés mellett feloldjuk a tejben. Hozzáadjuk a pudingport és addig keverjük, míg sűrű pudingot nem kapunk. Amíg még forró, rárakjuk a túrós töltelékre és elsimítjuk.
  5. A pudingos töltelékre kerül a fehér, kakaó nélküli tészta. A tésztát villával megbökdössük, és a süteményt 180°C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
  6. A megsült sütemény tetejére ráöntjük a csokoládés öntetet: a felforralt tejszínbe belerakjuk a kockára tört csokoládét, majd alacsony lángon feloldjuk és összefőzzük a tejszínnel.
  7. Miután a csokoládé megkötött és a sütemény kihűlt, felszeleteljük, és már tálalhatjuk is. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása