TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek Túrótorta sütés nélkül
Túrótorta sütés nélkül
Recept Túrótorta sütés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   19.3.2017

Túrótorta sütés nélkül

Isteni túrótorta sütés nélkül. Igazi ünnepi desszert, ami nemcsak ízre, hanem kinézetre is nagyon jó. Az alapját vajjal elkevert keksz képezi. Ha sikerül kakaós háztartási kekszet szereznem, akkor azzal készítem. A kekszre kerülő réteg sem bonyolult, a hozzávalókat elkeverem, két részre osztom, majd az egyikbe csokikrémet keverek. A két keveréket felváltva, kisebb adagokban öntöm a kekszes alapra, amitől szépen kialakul a zebracsíkos mintázat. Díszítésnek csak egy kis zöldet rakok a szeletekre (pl. mentalevelet), és már tálalom is. Az egyetlen hátránya, hogy pár órát hűtőbe kell tenni, amíg a túrós krém megköt. Ezt a legnehezebb kivárni, de utána pillanatok alatt elfogy.

Alapanyagok
400 g
túró
200 g
porcukor
400 g
tejföl
150 g
vaj
200 g
háztartási keksz
2 csomag
zselatin
100 g
csokoládé
75 ml
habtejszín
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A túrótorta alapját az apróra, szinte por állagúra tört keksz képezi. A kekszet darálóban vagy elektromos darálóban ledaráljuk, hozzáadjuk a felolvasztott vajat és alaposan elkeverjük. Ez a kekszes alap kerül egy kör alakú sütőforma aljára, majd hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Amíg a kekszes alap a hűtőszekrényben pihen, elkészítjük a túrós réteget.
  3. A zselatint a csomagoláson szereplő útmutató szerint elkészítjük. A túrót, cukrot, tejfölt simára keverjük, hozzáadjuk a forró zselatint, elkeverjük és a keveréket két részre osztjuk. Az egyikhez hozzáadjuk a felolvasztott csokoládét (a csokoládét a habtejszínnel együtt addig melegítjük, amíg teljesen el nem keverednek és egységes, csokis-tejszínes keveréket nem kapunk).
  4. A krémes alapra adagonként, felváltva beleöntjük a világos és csokis keveréket, ezzel alakítjuk ki a „zebramintát”. Én még egy hurkapálcával is megbolondítottam a csokis és világos réteget: a hurkapálcát beleszúrtam, és a forma szélétől a közepéig csíkokat húztam.
  5. A süteményt ismét hűtőszekrénybe tesszük, amíg meg nem köt, majd tálaljuk.

Blogom: Aďkine overené recepty

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása