TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Túrós édességek, sütemények Ünnepi BOLERO szelet
Ünnepi BOLERO szelet
Recept Ünnepi BOLERO szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   30.11.2016

Ünnepi BOLERO szelet

Az ünnepi BOLERO szelet egy igazi édes csoda, négy isteni rétegből. Az alapot a pihe-puha tészta képezi, erre kerül a frissítő túrós töltelék, a túrós töltelékre a meggyes réteg, amit az ellenállhatatlan párizsi krém koronáz meg, egy csipetnyi csokoládéval. Szerintem ezt a süteményt nem lehet nem szeretni. Aki esetleg nem szereti a meggyet, az nyugodtan helyettesítheti más kompóttal vagy gyümölccsel, és elkészítheti saját szája íze szerint.

Alapanyagok

Tészta:

6 db
tojás
6 ev. kanál
porcukor
6 ev. kanál
olaj
6 ev. kanál
meleg víz
6 ev. kanál
rétesliszt
1/2 csomag
sütőpor
2 ev. kanál
kakaó

Túrós töltelék:

500 g
lágy túró
3 ev. kanál
porcukor
1 csomag
vaníliacukor

Meggyes réteg:

3 ev. kanál
kukoricakeményítő
3 ev. kanál
kristálycukor
meggykompót

Párizsi krém:

200 ml
habtejszín
200 g
étcsokoládé
200 g
porcukor
150 g
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tésztához a tojást a cukorral habosra verjük. Fokozatosan hozzáadjuk az olajat, a vizet, a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet, végül egységes masszává dolgozzuk. A kész masszát egy magasabb, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd 180 fokon fél óra alatt készre sütjük. A korpuszt kivesszük a sütőből és kihűtjük.
  2. Elkészítjük a túrós tölteléket: ehhez a hozzávalókat alaposan (kézi robotgéppel) összedolgozzuk.
  3. A meggyes töltelékhez az egész meggyet egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a meggy levét elkeverjük a keményítővel, majd ezt is ráöntjük a meggyre. Az egészet sűrűsödésig főzzük, majd megvárjuk, míg kihűl.
  4. A tejszínt egy edénybe öntjük, beletörjük a csokoládét, és addig melegítjük, míg a csokoládé feloldódik. Ha a csokoládé már felolvadt, elkeverjük, levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
  5. A vajat a cukorral habosra verjük, és ehhez keverjük hozzá a csokoládés masszát.
  6. A korpuszt megkenjük a túrós töltelékkel, erre kerül a meggyes réteg, végül a párizsi (csokoládés) krém. A süteményt hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen. A tetejét díszíthetjük reszelt csokoládéval, tejszínhabbal… Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása