TopReceptek.hu Édes főételek Bukta Zöldfűszeres-parmezános bukta
Zöldfűszeres-parmezános bukta
Recept Zöldfűszeres-parmezános bukta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   15.9.2016

Zöldfűszeres-parmezános bukta

A kelt tészták visszatérő vendége a "bukta", íme egy új megközelítés. Ez a zöldfűszeres-parmezános bukta gyerekkorunk nagy kedvencének kicsit másképp készített sós változata. Nekünk nagyon bejött, önmagában és pl. gulyásleveshez is szívesen fogyasztjuk.

90 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
2 kv. kanál
porélesztő
1 ev. kanál
méz vagy cukor
160 ml
langyos tej
350 g
rétesliszt
40 g
reszelt parmezán
1 kv. kanál
2 db
tojás
70 g
vaj
tojás a bekenéshez
oregánó
majoranna
rozmaring
bazsalikom
parmezán a beszóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot, a porélesztőt és elkészítjük a kovászt.
  2. A lisztet összekeverjük a parmezánnal, megsózzuk, ráöntjük a kovászt, majd folyamatos kevergetés mellett a tojásokat. A tésztát alaposan elkeverjük, ezután hozzáadjuk a felolvasztott vajat és újra jól összedolgozzuk. A tésztát félrerakjuk, és addig kelesztjük, míg a tészta kétszeresére nem dagad.
  3. Ha a tészta megkelt, 12 részre osztjuk és mindegyik részből kezünkkel golyókat formázunk. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük őket.
  4. A tésztagolyókat felvert tojással bekenjük, majd megszórjuk a fűszerekkel (a fűszereket egy tálban összekeverjük). Végül megszórjuk őket a parmezánnal és 180°C-os sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük őket. A buktákat kihűtjük, és már tálalhatjuk is. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása