TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Zsemlyemorzsába forgatott, villámgyors túrógombóc
Zsemlyemorzsába forgatott, villámgyors túrógombóc
Recept Zsemlyemorzsába forgatott, villámgyors túrógombóc
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   1.7.2018

Zsemlyemorzsába forgatott, villámgyors túrógombóc

Akár 15 perc alatt is elkészülhet a zsemlyemorzsába forgatott, villámgyors túrógombóc. Szerintem első lépésben fel kell tenni a vizet főni és a vajon lepirítani a zsemlyemorzsát (ebbe forgatjuk bele a gombócokat). Amíg a víz melegszik, a tésztát összeállítjuk, majd a megformázott kis golyókat beledobjuk. Miután felúsztak a felszínre, két percig főzzük, beleforgatjuk a zsemlyemorzsába, és már kész is. Szerző: Lacusin

10 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
250 g
túró
1 db
tojás
30 g
zsemlemorzsa
50 g
búzadara
csipet só
1 ev. kanál
porcukor

Forgatáshoz:

100 g
zsemlemorzsa
50 g
vaj
ízlés szerint porcukor szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A túrót a tojással, zsemlyemorzsával, darával, sóval és cukorral elkeverjük.
  2. A tésztából kis golyókat formázunk.
  3. A golyókat forrásban lévő vízbe tesszük. Ahogy feljöttek a víz felszínére, további két percig főzzük. Ezután gyorsan kivesszük a vízből, lecsepegtetjük, majd forrón beleforgatjuk a vajon pirított zsemlyemorzsába.
  4. Tányérra tesszük, porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása