TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd A tökéletes kaporszósz – hogyan kezdjünk neki? + Receptek
A tökéletes kaporszósz – hogyan kezdjünk neki? + Receptek
A tökéletes kaporszósz – hogyan kezdjünk neki? + Receptek
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   11.3.2023

A tökéletes kaporszósz – hogyan kezdjünk neki? + Receptek

A kaporszósz cseh specialitás, de azért tájainkon sem ismeretlen. A kaporszósz jellegzetes illatával és állagával. Ideális választás gyors ebédhez, de akár ünnepek alkalmával is betöltheti a finom mártások szerepét.

Hozzávalók egyedi kombinációja

A kaporszósz néha több egy sima mártásnál. A hozzávalók adják azt a különleges ízt és állagot, amiért a kaporszószt annyira szeretjük (vagy annyira ki nem állhatjuk). A tejszín, tej mindenképp kell a krémes állaghoz. Na meg persze a jó sok kapor a tökéletes kapros ízhez. A tökéletes íz eléréshez kell még további ízesítés, ilyen a só, cukor és ecet.

Lehetséges változatok

Ha kaporszósz, akkor rögtön jöhet a kérdés, mivel is lehet tálalni. Az egyik kézenfekvő megoldás pl. a knédli, de húsokhoz is tökéletesen illik. A kaporszósz köretelemekkel és húsfélékkel nagyon jól kombinálható.

  • Az egyik legalapvetőbb húshelyettesítő a főtt tojás. Sőt, akár hús mellé is adhatjuk.
  • A knédli helyett akár főtt burgonyát is tálalhatunk.
  • Az is megoldás, ha a kaporszószba tej vagy tejszínt helyett savanykás tejfölt teszünk. Érdekes megoldás, de megéri kipróbálni. Ilyenkor vagy kevesebb ecet kell, vagy egyáltalán nem kell ecet a kaporszószba. Arra is oda kell figyelni, hogy csomómentesre keverjük a tejfölt, úgy adjuk a mártásalaphoz.

1. Valódi, kiadós kaporszósz

A kapormártás vagy kaporszósz elég megosztó étel. Véleményem szerint mindenkinek érdemes ezzel egy kört futni. Aki szereti a kaprot, az biztos imádni fogja ezt a receptet.

A recept ITT található

Recept Valódi, kiadós kaporszósz

2. Kaporszósz

Kiváló fogás, gyerekkorom egyik nagy kedvence. Először gyerekként hozzá se akartam nyúlni a kaporszószhoz, de miután egyszer megkóstoltam, azóta nem tudok leállni vele. Jó sok kaporral készítem, hidegen és melegen is tökéletes! Főtt tojással és knédlivel tálalom, de zsemlegombóccal is tökéletes! Szerző: Triniti

A recept ITT található

Recept Kaporszósz

3. Kapormártás főtt tojással

A kapormártás számomra különleges élvezettel bír. Én édesen szeretem, pár csepp ecettel, férjem knédlivel, én főtt tojással. Mindenki megtalálja a maga kedvenc ízvilágát.

A recept ITT található

Recept Kapormártás főtt tojással

4. Kaporszósz

A kaporszósz egy igazi otthoni klasszikus, ami pillanatok alatt elkészíthető, mégis nagyon tartalmas. Na jó, ehhez azért nem árt, ha van otthon knédli vagy zsemlegombóc, na meg persze pár tojás. Érdemes friss kaporral készíteni, mert ezzel jóval intenzívebb kapros ízt adunk. Ha nincs, a fagyasztott vagy a szárított is tökéletesen megfelel. Ennél a receptnél is igaz, hogy az ízesítést a család ízléséhez kell igazítani: valaki édesebben, valaki ecetesebben szereti.

A recept ITT található

Recept Kaporszósz

5. Kaporszósz knédlivel és főtt tojással

Klasszikus kaporszósz, mégis annyira finom! A kaporszósz szerintem az a recept, amit valaki vagy imád, vagy utál, valahogy a kettő közt nincs. Mi szerencsére imádjuk, ezért készítem is rendszeresen, finom knédlivel és főtt tojással. Szerző: Nada I.

A recept ITT található

Recept Kaporszósz knédlivel és főtt tojással

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása