A kaporszósz cseh specialitás, de azért tájainkon sem ismeretlen. A kaporszósz jellegzetes illatával és állagával. Ideális választás gyors ebédhez, de akár ünnepek alkalmával is betöltheti a finom mártások szerepét.
A kaporszósz cseh specialitás, de azért tájainkon sem ismeretlen. A kaporszósz jellegzetes illatával és állagával. Ideális választás gyors ebédhez, de akár ünnepek alkalmával is betöltheti a finom mártások szerepét.
Hozzávalók egyedi kombinációja
A kaporszósz néha több egy sima mártásnál. A hozzávalók adják azt a különleges ízt és állagot, amiért a kaporszószt annyira szeretjük (vagy annyira ki nem állhatjuk). A tejszín, tej mindenképp kell a krémes állaghoz. Na meg persze a jó sok kapor a tökéletes kapros ízhez. A tökéletes íz eléréshez kell még további ízesítés, ilyen a só, cukor és ecet.
Lehetséges változatok
Ha kaporszósz, akkor rögtön jöhet a kérdés, mivel is lehet tálalni. Az egyik kézenfekvő megoldás pl. a knédli, de húsokhoz is tökéletesen illik. A kaporszósz köretelemekkel és húsfélékkel nagyon jól kombinálható.
1. Valódi, kiadós kaporszósz
A kapormártás vagy kaporszósz elég megosztó étel. Véleményem szerint mindenkinek érdemes ezzel egy kört futni. Aki szereti a kaprot, az biztos imádni fogja ezt a receptet.
2. Kaporszósz
Kiváló fogás, gyerekkorom egyik nagy kedvence. Először gyerekként hozzá se akartam nyúlni a kaporszószhoz, de miután egyszer megkóstoltam, azóta nem tudok leállni vele. Jó sok kaporral készítem, hidegen és melegen is tökéletes! Főtt tojással és knédlivel tálalom, de zsemlegombóccal is tökéletes! Szerző: Triniti
3. Kapormártás főtt tojással
A kapormártás számomra különleges élvezettel bír. Én édesen szeretem, pár csepp ecettel, férjem knédlivel, én főtt tojással. Mindenki megtalálja a maga kedvenc ízvilágát.
4. Kaporszósz
A kaporszósz egy igazi otthoni klasszikus, ami pillanatok alatt elkészíthető, mégis nagyon tartalmas. Na jó, ehhez azért nem árt, ha van otthon knédli vagy zsemlegombóc, na meg persze pár tojás. Érdemes friss kaporral készíteni, mert ezzel jóval intenzívebb kapros ízt adunk. Ha nincs, a fagyasztott vagy a szárított is tökéletesen megfelel. Ennél a receptnél is igaz, hogy az ízesítést a család ízléséhez kell igazítani: valaki édesebben, valaki ecetesebben szereti.
5. Kaporszósz knédlivel és főtt tojással
Klasszikus kaporszósz, mégis annyira finom! A kaporszósz szerintem az a recept, amit valaki vagy imád, vagy utál, valahogy a kettő közt nincs. Mi szerencsére imádjuk, ezért készítem is rendszeresen, finom knédlivel és főtt tojással. Szerző: Nada I.
Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni
Válasszon egy helyen a legjobb receptek közül
Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak