TopReceptek.hu Ünnepek Valentin-nap Élelmiszerek, amik egyben afridiziákumok is: mire jó a chilli paprika? Vannak titkos fűszerek, amik jótékony hatással vanna ránk?
Élelmiszerek, amik egyben afridiziákumok is: mire jó a chilli paprika? Vannak titkos fűszerek, amik jótékony hatással vanna ránk?
Recept Élelmiszerek, amik egyben afridiziákumok is: mire jó a chilli paprika? Vannak titkos fűszerek, amik jótékony hatással vanna ránk?
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   15.2.2023

Élelmiszerek, amik egyben afridiziákumok is: mire jó a chilli paprika? Vannak titkos fűszerek, amik jótékony hatással vanna ránk?

Ha kettesben szeretne maradni partnerével és erre rá is szeretne hangolódni, akkor nem biztos, hogy szükség van alkoholra és gyógyszerekre. Az élelmiszerek közül is akad pár, ami természetes vágyfokozó, és még az is lehet, hogy otthon is van egy-két ilyen kincs.

A buborék nem árthat

Az alkohol lehet, hogy megszépíti a dolgokat, de azért nem árt vigyázni vele. Ez főleg a túlfogyasztásból fakadó mellékhatásokra való tekintettel igaz. Az alkohol, főleg nagyobb mennyiségben, hatással van a férfi potenciára. Persze nem mindegy, milyen alkoholból mennyit fogyasztunk. A pezsgő ezalól kivételt képez, és kivételesen ilyenkor ajánlott fogyasztása.

Ráadásul a pezsgő és eper kombináció a romantikát is meg tudja alapozni. A pezsgőben található etylalkohol segít a gátlások legyőzésében, ráadásul természetes vágyfokozó is. Ha csak egy-két pohárral fogyasztunk belőle, akkor az kellően rá tud hangolni a közelgő élményre.

A tenger gyümölcsei

A tenger gyümölcsi, különösen az osztriga, az egyik legismertebb természetes vágyfokozó. Ráadásul nagyon ízletes, a fogyasztásának is megvan a maga varázsa. Az osztriga számos olyan anyagot tartalmaz, ami pozitív hatással van a szervezetre. Ugyanez igaz a tengeri halakra is. Ami viszont még fontosabb, hogy jelentős cinkforrás, ami pedig a szerotonin termelődéséhez elengedhetetlen. Ráadásul hatással van a hímivarsejtek minőségére és a termékenységre is.

A chilli bizony befűt

nem szabad megfeledkeznünk erről a pokolian erős paprikáról sem. Nemcsak egészséges, hanem jótékony hatással van a vérkeringésre, fogyasztása pedig növelheti a nemi szervek érzékenységét, ráadásul energikusabbnak is érezhetjük magunkat tőle. A chilli növeli a potenciát, jótékony hatással van a libidóra.

Közismert, nagyon régi gyógynövény

Talán hallott már róla, hogy egy csodás növény, ami az Andok hegységben található mág, számos jótékony hatással bír. Ez nem más, mint a maca. A maca egyes hiedelmek szerint egyet jelent a szexualitással és termékenységgel. Természetes teljesítményfokozónak is tartják. Nők és férfika egyaránt fogyaszthatják, ráadásul nincs tudomás nem kívánatos mellékhatásokról.

Fűszerek, amelyek hatással vannak az érzékekre

Az aromás fűszerek szintén jótékony hatással lehetnek a potenciára, libidóra. Segítségükkel akár a vágyat is fel lehet ébreszteni, meg lehet erősíteni. Ezek a fűszerek a:

  1. vanília,
  2. bazsalikom,
  3. fahéj,
  4. ánizs,
  5. zsálya,
  6. koriander.

A természetes vágyfokozók néha nagyobb hatással bírnak, mint a drága bogyók, gyógyszerek. Próbálták már?

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása