TopReceptek.hu Édes főételek Tarkedli Hogyan készítsünk tökéletes, puha palacsintát + recept
Hogyan készítsünk tökéletes, puha palacsintát + recept
Hogyan készítsünk tökéletes, puha palacsintát + recept
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   11.3.2023

Hogyan készítsünk tökéletes, puha palacsintát + recept

A palacsinta amerikai változata egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A kérdés már csak az, hogyan készítsük el. Összegyűjtöttünk pár olyan trükköt, ami segíthet a tökéletes palacsinta elkészítésében.

Palacsinta világnapja

Bizony a palacsintának is van világnapja. Ez a húsvét előtti 47. nap, egy mozgó ünnep, ami február 3. és március 9. közé esik.

Alap hibák palacsintakészítés közben

A tökéletes palacsinta elkészítéséhez pár szabályt be kell tartani.

  • A lisztet minden esetben át kell szitálni.
  • A liszthez csipet sót kell adni.
  • A puha állag elérése érdekében tojáshabot is kell a tésztához adni.
  • A tésztába mindenképp kell ásványvíz vagy szóda.
  • Sütésnél itt is él az a szabály, hogy az első palacsinta nem sikerül. Nem kell feladni, folytatni kell a sütést.

Klasszikus recept?

Klasszikus recept talán nem is létezik, és bőven lehet kreatív énünket előtérbe hozni.

  • Tej helyett írót vagy kefirt is használhatunk.
  • Az alap tésztába fahéjat, kardamont, citromhéjat vagy narancshéjat is adhatunk. Sőt, a mézeskalács fűszerkeverék is nagyon finom.

Palacsinta édesen

A palacsinta elsősorban édesen készül. Adhatunk hozzá túrót vagy lekvárt, sok-sok recept létezik a jobbnál jobb töltelékekhez. A kakaós palacsintatészta is nagyon jól mutat az asztalon. A palacsintát juharsziruppal is tálalhatjuk, de Amerikában a pirított szalonna is fontos kiegészítője a palacsintának.

Palacsinta sósan

Ha a tésztába kevesebb cukrot adunk, vagy elhagyjuk a cukrot, akkor már érdemes sós irányba elmozdulni. Avokádóv, esetleg guacamole? Miért ne. Akár rántottát vagy tükörtojást is tehetünk a tetejére, de mindenfajta sajt is nagyon jó lehet..

Palacsinta sportolóknak

A palacsintát akár répával, zabpehellyel, almával, sütőtökkel is készíthetjük. Fejérje porral is gazdagíthatjuk. Feltétnek alma, banán, vagy bármilyen más gyümölcs is használható.

 

Kóstolja meg a jobbnál jobb palacsintákat. A palacsinta klasszikusan túróval, kakaóval vagy lekvárral is tálalható, de érdemes elgondolkodni az eltérő változatokról. Finomabbnál finomabb receptekkel találkozni, sőt, a sós változat is nagyon jó választás.

1. Habkönnyű joghurtos palacsintácskák

A tökéletes édes reggeli. A habkönnyű joghurtos palacsintácskákkal mindig nagy örömet tudok szerezni a családnak. A tészta elkészítése egyszerű és gyors. Ha van kéznél robotgép, akkor tényleg pillanatok alatt elkészíthető, de kézzel sem tart tovább 10 percnél. A kész tésztát nem kell pihentetni, miután elkészült, rögtön megsütjük kis adagokban. Még melegében porcukorral és fahéjjal megszórjuk, és egy kevés tejföllel tálaljuk. Lehetetlen neki ellenállni, mi imádjuk.

A recept ITT található

Recept Habkönnyű joghurtos palacsintácskák

2. Villámgyors tarkedli, almával

Ez a recept bombabiztos és nagyon egyszerű! A tészta számomra tökéletes! A tésztába a klasszikus hozzávalókon kívül (liszt, tej, tojás) vajon megfuttatott alma, fahéjas cukor és kristálycukor is került. A hozzávalókat turmixgépbe tettem, ami egy gombnyomásra elkészítette a homogén tésztát. Ezt már csak pár perc sütés követte, és el is készült a villámgyors tarkedli, almával a tésztájában. Tetejét porcukorral és fahéjas cukorral szórhatjuk meg.

A recept ITT található

Recept Villámgyors tarkedli, almával

3. Finom, levegős tarkedli

Ez a recept már régóta a család birtokában van. Rétesliszt, élesztő is kristálycukor is kell hozzá. Nem gyors recept, kell neki idő, de ettől lesz annyira levegős és finom. Szerző: Blazka

A recept ITT található

Recept Finom, levegős tarkedli

4. Tarkedli kelesztés nélkül, tejszínhabbal, áfonyával

A gyerekek imádják! Néha lekvárral, néha pedig tejszínhabbal és gyümölccsel esszük. Szerző: Danka

A recept ITT található

Recept Tarkedli kelesztés nélkül, tejszínhabbal, áfonyával

5. Fantasztikus, extra lágy sajtos tarkedli

Sokan az édes tarkedlit imádják, mi viszont sósan is előszeretettel fogyasztjuk. Sajt és só is került bele. Szerző: Lacusin

A recept ITT található

Recept Fantasztikus, extra lágy sajtos tarkedli

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása