A palacsinta amerikai változata egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A kérdés már csak az, hogyan készítsük el. Összegyűjtöttünk pár olyan trükköt, ami segíthet a tökéletes palacsinta elkészítésében.
A palacsinta amerikai változata egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A kérdés már csak az, hogyan készítsük el. Összegyűjtöttünk pár olyan trükköt, ami segíthet a tökéletes palacsinta elkészítésében.
Palacsinta világnapja
Bizony a palacsintának is van világnapja. Ez a húsvét előtti 47. nap, egy mozgó ünnep, ami február 3. és március 9. közé esik.
Alap hibák palacsintakészítés közben
A tökéletes palacsinta elkészítéséhez pár szabályt be kell tartani.
Klasszikus recept?
Klasszikus recept talán nem is létezik, és bőven lehet kreatív énünket előtérbe hozni.
Palacsinta édesen
A palacsinta elsősorban édesen készül. Adhatunk hozzá túrót vagy lekvárt, sok-sok recept létezik a jobbnál jobb töltelékekhez. A kakaós palacsintatészta is nagyon jól mutat az asztalon. A palacsintát juharsziruppal is tálalhatjuk, de Amerikában a pirított szalonna is fontos kiegészítője a palacsintának.
Palacsinta sósan
Ha a tésztába kevesebb cukrot adunk, vagy elhagyjuk a cukrot, akkor már érdemes sós irányba elmozdulni. Avokádóv, esetleg guacamole? Miért ne. Akár rántottát vagy tükörtojást is tehetünk a tetejére, de mindenfajta sajt is nagyon jó lehet..
Palacsinta sportolóknak
A palacsintát akár répával, zabpehellyel, almával, sütőtökkel is készíthetjük. Fejérje porral is gazdagíthatjuk. Feltétnek alma, banán, vagy bármilyen más gyümölcs is használható.
Kóstolja meg a jobbnál jobb palacsintákat. A palacsinta klasszikusan túróval, kakaóval vagy lekvárral is tálalható, de érdemes elgondolkodni az eltérő változatokról. Finomabbnál finomabb receptekkel találkozni, sőt, a sós változat is nagyon jó választás.
1. Habkönnyű joghurtos palacsintácskák
A tökéletes édes reggeli. A habkönnyű joghurtos palacsintácskákkal mindig nagy örömet tudok szerezni a családnak. A tészta elkészítése egyszerű és gyors. Ha van kéznél robotgép, akkor tényleg pillanatok alatt elkészíthető, de kézzel sem tart tovább 10 percnél. A kész tésztát nem kell pihentetni, miután elkészült, rögtön megsütjük kis adagokban. Még melegében porcukorral és fahéjjal megszórjuk, és egy kevés tejföllel tálaljuk. Lehetetlen neki ellenállni, mi imádjuk.
2. Villámgyors tarkedli, almával
Ez a recept bombabiztos és nagyon egyszerű! A tészta számomra tökéletes! A tésztába a klasszikus hozzávalókon kívül (liszt, tej, tojás) vajon megfuttatott alma, fahéjas cukor és kristálycukor is került. A hozzávalókat turmixgépbe tettem, ami egy gombnyomásra elkészítette a homogén tésztát. Ezt már csak pár perc sütés követte, és el is készült a villámgyors tarkedli, almával a tésztájában. Tetejét porcukorral és fahéjas cukorral szórhatjuk meg.
3. Finom, levegős tarkedli
Ez a recept már régóta a család birtokában van. Rétesliszt, élesztő is kristálycukor is kell hozzá. Nem gyors recept, kell neki idő, de ettől lesz annyira levegős és finom. Szerző: Blazka
4. Tarkedli kelesztés nélkül, tejszínhabbal, áfonyával
A gyerekek imádják! Néha lekvárral, néha pedig tejszínhabbal és gyümölccsel esszük. Szerző: Danka
5. Fantasztikus, extra lágy sajtos tarkedli
Sokan az édes tarkedlit imádják, mi viszont sósan is előszeretettel fogyasztjuk. Sajt és só is került bele. Szerző: Lacusin
Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni
Válasszon egy helyen a legjobb receptek közül
Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak