TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Édes krémek, öntetek Hogyan olvasszunk csokit gőzfürdő felett? A tökéletes csokiöntet már nem lehet probléma.
Hogyan olvasszunk csokit gőzfürdő felett? A tökéletes csokiöntet már nem lehet probléma.
Recept Hogyan olvasszunk csokit gőzfürdő felett? A tökéletes csokiöntet már nem lehet probléma.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   16.4.2023

Hogyan olvasszunk csokit gőzfürdő felett? A tökéletes csokiöntet már nem lehet probléma.

A csokiöntet számos desszert és sütemény elengedhetetlen kelléke. Sőt, az olvasztott csoki sokszor krémekbe, tésztába is kerül, a sütemény szerves része. A csokit nagyon egyszerűen fel lehet olvasztani, erre pedig a gőzfürdő az egyik legjobb módszer. Gyors és megbízható, de ennek is megvan a trükkje.

Az olvasztott csokit számos módon fel lehet használni, de legtöbbször, mint csokiöntet található meg a jobbnál jobb sütemények tetején. A gyerekek imádják az olvasztott csokit, amibe különböző falatokat, gyümölcsöket mártogathatnak. Ahhoz, hogy elkészítsük a legjobb olvasztott csokit, érdemes pár fontos információval megismerkedni.

A minőségi csokoládé használata a legfontosabb

Ha hozzálátunk a recept elkészítéséhez, akkor ahhoz mindenképp minőségi csokit kell használni, legyen szó tejes csokiról, fehér csokiról, étcsokiról vagy főzőcsokiról. A legkedveltebb egyértelműen a tejcsokoládé. A tejcsokinál ügyelni kell arra, hogy olvasztás során ne kapjon oda az edény aljához vagy oldalához. Ha a csoki felolvadt, akkor lehetőség van arra is, hogy egyéb fűszerekkel dobjuk fel.

Ha csokit olvasztunk, akkor a táblás csoki mellett sokszor találkozni csokiszemekkel vagy pasztillákkal. Ezeket főleg cukrász boltokban találjuk meg, de már nagyobb boltok, vagy online boltok kínálatában is szerepel. A pasztilla könnyebben és gyorsabban felolvad.

Hogyan olvasszuk fel a csokit gőzfürdő felett?

Bár egyszerűnek tűnhet a feladat, érdemes pár aranyszabályt betartani a tökéletes végeredmény érdekében.

  1. A főzőlapon vagy gázon edényben vizet kell hevíteni.
  2. A csokit fém edénybe törjük, ezt az edényt tesszük a vízzel teli edény tetejére.
  3. Olvasztás közben a csokit folyamatosan kevergetjük, ezzel meggátoljuk, hogy legégjen.
  4. Kis vagy közepes lángon dolgozunk. A túl erős lángtól megéghet a csoki.
  5. Ha már a csoki felolvadt, akkor rögtön alkalmas arra, hogy a recept szerint felhasználjuk.
  6. A vízzel teli edényt levesszük a lángról, a csokis edényt pedig deszkára vagy rongyra tesszük.
  7. Ügyeljünk arra, hogy az edény, amiben a csoki van, nagyon forró lehet. Legyünk óvatosa, az edény konyharuhával vagy kesztyűvel fogjuk meg.

Mire kell még odafigyelni?

Amíg egyes receptek csak csokit követelnek meg, mások a csokit tejszínnel vagy más hozzávalóval is gazdagítják. Ha a recept csak csokival dolgozik, akkor arra is ügyelni kell, hogy a gőz ne a csokiba csapódjon vissza. Ha a csokiba víz kerül, akkor az nagyon tudja rontani a kívánt végeredményt.

Az elkészült olvasztott csoki elég hamar megköt, ezért gyorsan kell vele dolgozni. A legjobb csokiöntetek receptje pedig itt található.

Poleva rychle tuhne, a tak neodkládejte další postup s moučníkem. Recepty na různé čokoládové polevy naleznete níže.

1. 3 trükkös csokoládéöntet, ami nem törik vágás közben

Biztos sokunkkal előfordult már, hogy szeletelés közben a sütemény tetejét díszítő és ízesítő csokoládéöntet eltört, megtört, megrepedt. Mi most összegyűjtöttünk három kiváló receptet arra, hogy ez ne történjen meg, a csokoládé ne töredezzen vágás és szeletelés közben.

A recept ITT található

Recept 3 trükkös csokoládéöntet, ami nem törik vágás közben

2. Mogyorós karácsonyi linzer csokis-krémmel

Finom és ízletes linzer korongok, mogyorós-csokis krémmel és mogyorós habbal a tetején. Ellenállhatatlan falatkák, aminek lehetetlen ellenállni. Tökéletes kelléke a karácsonyi asztalnak. Szerző: Petra

A recept ITT található

Recept Mogyorós karácsonyi linzer csokis-krémmel

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása