A csokiöntet számos desszert és sütemény elengedhetetlen kelléke. Sőt, az olvasztott csoki sokszor krémekbe, tésztába is kerül, a sütemény szerves része. A csokit nagyon egyszerűen fel lehet olvasztani, erre pedig a gőzfürdő az egyik legjobb módszer. Gyors és megbízható, de ennek is megvan a trükkje.
A csokiöntet számos desszert és sütemény elengedhetetlen kelléke. Sőt, az olvasztott csoki sokszor krémekbe, tésztába is kerül, a sütemény szerves része. A csokit nagyon egyszerűen fel lehet olvasztani, erre pedig a gőzfürdő az egyik legjobb módszer. Gyors és megbízható, de ennek is megvan a trükkje.
Az olvasztott csokit számos módon fel lehet használni, de legtöbbször, mint csokiöntet található meg a jobbnál jobb sütemények tetején. A gyerekek imádják az olvasztott csokit, amibe különböző falatokat, gyümölcsöket mártogathatnak. Ahhoz, hogy elkészítsük a legjobb olvasztott csokit, érdemes pár fontos információval megismerkedni.
A minőségi csokoládé használata a legfontosabb
Ha hozzálátunk a recept elkészítéséhez, akkor ahhoz mindenképp minőségi csokit kell használni, legyen szó tejes csokiról, fehér csokiról, étcsokiról vagy főzőcsokiról. A legkedveltebb egyértelműen a tejcsokoládé. A tejcsokinál ügyelni kell arra, hogy olvasztás során ne kapjon oda az edény aljához vagy oldalához. Ha a csoki felolvadt, akkor lehetőség van arra is, hogy egyéb fűszerekkel dobjuk fel.
Ha csokit olvasztunk, akkor a táblás csoki mellett sokszor találkozni csokiszemekkel vagy pasztillákkal. Ezeket főleg cukrász boltokban találjuk meg, de már nagyobb boltok, vagy online boltok kínálatában is szerepel. A pasztilla könnyebben és gyorsabban felolvad.
Hogyan olvasszuk fel a csokit gőzfürdő felett?
Bár egyszerűnek tűnhet a feladat, érdemes pár aranyszabályt betartani a tökéletes végeredmény érdekében.
Mire kell még odafigyelni?
Amíg egyes receptek csak csokit követelnek meg, mások a csokit tejszínnel vagy más hozzávalóval is gazdagítják. Ha a recept csak csokival dolgozik, akkor arra is ügyelni kell, hogy a gőz ne a csokiba csapódjon vissza. Ha a csokiba víz kerül, akkor az nagyon tudja rontani a kívánt végeredményt.
Az elkészült olvasztott csoki elég hamar megköt, ezért gyorsan kell vele dolgozni. A legjobb csokiöntetek receptje pedig itt található.
Poleva rychle tuhne, a tak neodkládejte další postup s moučníkem. Recepty na různé čokoládové polevy naleznete níže.
1. 3 trükkös csokoládéöntet, ami nem törik vágás közben
Biztos sokunkkal előfordult már, hogy szeletelés közben a sütemény tetejét díszítő és ízesítő csokoládéöntet eltört, megtört, megrepedt. Mi most összegyűjtöttünk három kiváló receptet arra, hogy ez ne történjen meg, a csokoládé ne töredezzen vágás és szeletelés közben.
2. Mogyorós karácsonyi linzer csokis-krémmel
Finom és ízletes linzer korongok, mogyorós-csokis krémmel és mogyorós habbal a tetején. Ellenállhatatlan falatkák, aminek lehetetlen ellenállni. Tökéletes kelléke a karácsonyi asztalnak. Szerző: Petra
Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni
Válasszon egy helyen a legjobb receptek közül
Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak