A palacsinta örök klasszikus, amit kicsit és nagyok is egyaránt szeretnek. Édesen és sósan is lehet készíteni, kinek mire van hangulata. Sajnos néha akadhatnak problémák a tésztasütéssel. Azonban létezik pár trükk, ami segít a tökéletes palacsinták elkészítésében.
A palacsinta örök klasszikus, amit kicsit és nagyok is egyaránt szeretnek. Édesen és sósan is lehet készíteni, kinek mire van hangulata. Sajnos néha akadhatnak problémák a tésztasütéssel. Azonban létezik pár trükk, ami segít a tökéletes palacsinták elkészítésében.
Hogyan legyen a palacsintatészta tökéletes?
Nem úgy néz ki a tészta, ahogy annak ki kéne néznie? Az egyik megoldás, ha a száraz és nedves hozzávalókat előkészítjük, elkeverjük, majd legalább 30 percet pihentetjük. Ezzel elősegítjük a csomók, rögök eltűnését, mert a hozzávalók feloldódnak a folyadékban. A palacsintatésztához érdemes szódát is adni. Sokan olajat is tesznek a tésztába, mert ettől a tészta lágyabb lesz, sőt, egyszerűbb lesz vékonyabb palacsintát készíteni.
Hogyan akadályozzuk meg, hogy a palacsinta letapadjon?
Előfordul, hogy a palacsinta letapad vagy egész egyszerűen széttépődik.
Szerencsére létezik pár trükk, amivel ezt elkerülhetjük:
Édes palacsinta
Szereti a lekváros vagy nutellás palacsintát? Akkor érdemes kicsit kísérletezni, ezeket kombinálni pl. túróval vagy gyümölccsel, a tetején csokival. A gyümölcsös chutney szintén remek választás édes palacsintákhoz, de a citromos, narancsos vagy tojássárgás mártás is remek kiegészítője.
Sós palacsinta
A sós palacsintát több módon is elkészíthetjük. Az egyik megoldás az, ha már magába a tésztába is teszünk valami sósat. Ez lehet akár zöldség is, pl. spenót, amit a végén alaposan megszórunk reszelt sajttal.
A sajtos-kapros palacsinta is nagyon finom, de számos más olyan zöldfűszer is létezik, ami fel tudja dobni a palacsintát. Az ilyen zöldfűszeres tésztakorongokat már úgy töltjük, ahogy szeretnénk. Juhútó, kolbász, szalonna... Számos ötlet, amit ki lehet próbálni.
Hogyan készítsünk palacsintatortát?
A palacsintatorta különleges meglepetés lehet kicsiknek és nagyoknak is. Jó sok finom palacsintából áll, amit valamilyen édes krémmel tapasztunk össze. A tetejét firss gyümölccsel és csokival is díszíthetjük, de a tejszínhab is remek választás. A palacsintatortát az is különlegessé teheti, ha a palacsintatésztába sütés előtt kakaót keverünk.
Fitnesz palacsinta
Aki odafigyel a vonalaira és a kalóriabevitelre, az bizony meggondolja, mikor és milyen palacsintát eszik. Szerencsére alternatív és fitnesz palacsinták is léteznek, amik ízre megközelítik a jól ismert palacsintákat. A cukkinis-sajtos palacsinta is remek választás lehet.
A palacsintakészítésnél a kreativitás is nagy hangsúlyt kaphat. Lehet édes vagy sós, a lényeg, hogy a család örüjön ennek a finomságnak.
A legjobb palacsintarecepteket itt találja:
1. 9 fantasztikus palacsinta recept, kicsiknek és nagyoknak, édesen és sósan
A palacsintát szinte mindenki szereti, és bár nem egyezik mindenkinek az ízlése, annyi változata van ennek a finomságnak, hogy mindenki megtalálja a maga kedvencét. Sósan, édesen, krémesen, lekvárosan, csokisan, édes tésztából, sós tésztából, klasszikusan, lyukacsosan... Remélem, mindenki megtalálja a maga kedvencét ebben a gyűjteményben.
Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni
Válasszon egy helyen a legjobb receptek közül
Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak