TopReceptek.hu Édes főételek Palacsinta Mit tegyünk, hogy a palacsinta ne tapadjon le? Tökéletes palacsintatészta édes és sós palacsintához.
Mit tegyünk, hogy a palacsinta ne tapadjon le? Tökéletes palacsintatészta édes és sós palacsintához.
Recept Mit tegyünk, hogy a palacsinta ne tapadjon le? Tökéletes palacsintatészta édes és sós palacsintához.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   12.3.2023

Mit tegyünk, hogy a palacsinta ne tapadjon le? Tökéletes palacsintatészta édes és sós palacsintához.

A palacsinta örök klasszikus, amit kicsit és nagyok is egyaránt szeretnek. Édesen és sósan is lehet készíteni, kinek mire van hangulata. Sajnos néha akadhatnak problémák a tésztasütéssel. Azonban létezik pár trükk, ami segít a tökéletes palacsinták elkészítésében.

Hogyan legyen a palacsintatészta tökéletes?

Nem úgy néz ki a tészta, ahogy annak ki kéne néznie? Az egyik megoldás, ha a száraz és nedves hozzávalókat előkészítjük, elkeverjük, majd legalább 30 percet pihentetjük. Ezzel elősegítjük a csomók, rögök eltűnését, mert a hozzávalók feloldódnak a folyadékban. A palacsintatésztához érdemes szódát is adni. Sokan olajat is tesznek a tésztába, mert ettől a tészta lágyabb lesz, sőt, egyszerűbb lesz vékonyabb palacsintát készíteni.

Recept elkészítése Mit tegyünk, hogy a palacsinta ne tapadjon le? Tökéletes palacsintatészta édes és sós palacsintához., lépés 1

Hogyan akadályozzuk meg, hogy a palacsinta letapadjon?

Előfordul, hogy a palacsinta letapad vagy egész egyszerűen széttépődik.

Szerencsére létezik pár trükk, amivel ezt elkerülhetjük:

  • A palacsintát mindig forró serpenyőben kell sütni, nagyon vékony réteg olajon.
  • Ha már az egyik fele elengedett a serpenyőtől, csak akkor érdemes megfordítani.
  • A sütéshez érdemes erre kialakított serpenyőt használni.
  • A palacsintát a forró serpenyőbe öntjük, majd körkörös mozdulattal juttatjuk a tésztát a serpenyő többi részére.
  • A tésztába nem szabad túl sok cukrot tenni, mert attól a palacsinta letapadhat.

Édes palacsinta

Szereti a lekváros vagy nutellás palacsintát? Akkor érdemes kicsit kísérletezni, ezeket kombinálni pl. túróval vagy gyümölccsel, a tetején csokival. A gyümölcsös chutney szintén remek választás édes palacsintákhoz, de a citromos, narancsos vagy tojássárgás mártás is remek kiegészítője.

Sós palacsinta

A sós palacsintát több módon is elkészíthetjük. Az egyik megoldás az, ha már magába a tésztába is teszünk valami sósat. Ez lehet akár zöldség is, pl. spenót, amit a végén alaposan megszórunk reszelt sajttal.

A sajtos-kapros palacsinta is nagyon finom, de számos más olyan zöldfűszer is létezik, ami fel tudja dobni a palacsintát. Az ilyen zöldfűszeres tésztakorongokat már úgy töltjük, ahogy szeretnénk. Juhútó, kolbász, szalonna... Számos ötlet, amit ki lehet próbálni.

Recept elkészítése Mit tegyünk, hogy a palacsinta ne tapadjon le? Tökéletes palacsintatészta édes és sós palacsintához., lépés 2

Hogyan készítsünk palacsintatortát?

A palacsintatorta különleges meglepetés lehet kicsiknek és nagyoknak is. Jó sok finom palacsintából áll, amit valamilyen édes krémmel tapasztunk össze. A tetejét firss gyümölccsel és csokival is díszíthetjük, de a tejszínhab is remek választás. A palacsintatortát az is különlegessé teheti, ha a palacsintatésztába sütés előtt kakaót keverünk.

Fitnesz palacsinta

Aki odafigyel a vonalaira és a kalóriabevitelre, az bizony meggondolja, mikor és milyen palacsintát eszik. Szerencsére alternatív és fitnesz palacsinták is léteznek, amik ízre megközelítik a jól ismert palacsintákat. A cukkinis-sajtos palacsinta is remek választás lehet.

A palacsintakészítésnél a kreativitás is nagy hangsúlyt kaphat. Lehet édes vagy sós, a lényeg, hogy a család örüjön ennek a finomságnak.

A legjobb palacsintarecepteket itt találja:

1. 9 fantasztikus palacsinta recept, kicsiknek és nagyoknak, édesen és sósan

A palacsintát szinte mindenki szereti, és bár nem egyezik mindenkinek az ízlése, annyi változata van ennek a finomságnak, hogy mindenki megtalálja a maga kedvencét. Sósan, édesen, krémesen, lekvárosan, csokisan, édes tésztából, sós tésztából, klasszikusan, lyukacsosan... Remélem, mindenki megtalálja a maga kedvencét ebben a gyűjteményben.

A recept ITT található

9 fantasztikus palacsinta recept, kicsiknek és nagyoknak, édesen és sósan

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása