TopReceptek.hu Péksütemények Nem kell kidobni az öreg kenyeret: Spóroljon ezekkel a jó kis tippekkel, receptekkel
Nem kell kidobni az öreg kenyeret: Spóroljon ezekkel a jó kis tippekkel, receptekkel
Nem kell kidobni az öreg kenyeret: Spóroljon ezekkel a jó kis tippekkel, receptekkel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   14.2.2023

Nem kell kidobni az öreg kenyeret: Spóroljon ezekkel a jó kis tippekkel, receptekkel

Maradt egy kis száraz, öreg kenyér a kenyeres kosárban? Ha igen, akkor nem csak a pirítós vagy bundáskenyér a megoldás. Összeszedtünk pár jó kis trükköt, ami kicsit másképp használja fel ezt az alapanyagot.

Hogyan használjuk fel az öreg kenyeret? A zsemlegombóc vagy zsemlemorzsa nem az egyetlen lehetőség

Sok otthon száraz kenyérmaradék, kifli, zsömi? Akkor biztos találkozott már azzal a kérdéssel, mit is lehet ezzel kezdeni. Pár megoldás mindig eszébe jut az embernek, de ezek egy idő után elég unalmasak.

  1. Klasszikus megoldás a házi zsemlegombóc vagy knédli, amihez öregebb kenyeret, kiflit, zsemlét használhatunk.
  2. Másik megoldás természetesen a zsemlemorzsa. De ezeken a megoldásokon kívül további lehetőségek is rendelkezésre állnak a száraz péksütemény felhasználására.

Kruton vagy házi ropogós

A krémlevesek, sűrűbb levesek kedvelői biztosan lecsapnak a kruton vagy ropogós elem ötletére. Akár házi chipset is készíthetünk. Elég, ha a kenyeret vagy kiflit vékonyra szeleteljük, jó sok fűszerrel elkevert olajjal meglocsoljuk, majd a sütőben ropogósra sütjük. Akár sajttal is megszórhatjuk, ízlés kérdése.

Öreg kenyér a klasszikus spanyol migas elkészítéséhez

Az öreg, száraz kenyeret sem kell rögtön kidobni. A spanyolok is tudják ezt, az egyik tipikus spanyol reggeli pedig pont a száraz kenyeret használja int fő alapanyagot. A migas igazi gasztroélmény. Az elkészítése nagyon egyszerű, a végeredmény pedig nagyon ízletes. Nem kell Spanyolországba utazni ahhoz, hogy ilyen finomsággal találkozzunk.

1. Migas – spanyol szegények eledele

A maradék, öreg kenyér felhasználásának egy remek módja. A migas – spanyol szegények eledele a pirított kenyeret, a szalonnát és a zöldségeket ötvözi, ami kellő fűszerezéssel könnyű, gyors, mégis finom és laktató ebéd vagy vacsora lehet. Hogy színes legyen, piros, zöld és sárga paprikát használok. A recept tökéletesen műküdik maradék fehér kenyérrel. Ezt csak a serpenyőben vagy tepsiben jól megpirítom, majd összekeverem a zöldséges keverékkel.

A recept ITT található

Recept Migas – spanyol szegények eledele

Sajtos pizza öregebb kenyérből

A kenyér természetesen elengedhetetlen része a családok mindennapjainak. Fogyasztjuk reggel, este, de akár különböző fő fogásokhoz is. Sokan kenyércipóban tálalják a krémlevest. A kenyérleves is jó megoldás, de akár pizzát is készíthetünk az öreg, száraz péksüteményből. Nem állítjuk, hogy egyenlő az igazival, de biztosan meg lehet ezzel is lepni a családot.

2. Sajtos pizza öregebb kenyérből, olcsón

Ha van otthon öreg kenyér, akkor ez a finomság egyszerűen és olcsón elkészíthető.

A recept ITT található

Recept Sajtos pizza öregebb kenyérből, olcsón

Petrezselymes-oregánós knédli öregebb kenyérből

Aki szereti a különlegességeket, azok bátran kipróbálhatják ezt a zsemlegombóchoz hasonlító knédlit. Az egyik fő alapanyaga a kenyér, de akár öregebb kiflit vagy zsömkét is használhatunk. A knédlit készíthetjük alaposan fűszeresre is, ez már ízlés dolga. Nagyon jól működik kaporszósszal, sűrűbb mártásokkal.

3. Petrezselymes-oregánós knédli öregebb kenyérből

Ha egy kis változatosságra vágyunk a köretek területén és van otthon száraz, öreg kenyér, akkor érdemes elkészíteni a petrezselmyes-oregánós knédlit. A masszát nagyon könnyű összeállítani. A hagymát lepirítjuk, hozzáadjuk a szalonnát, majd elkeverjük a kenyérrel, tejjel, tojással és fűszerekkel. Ahogy az a címben is szerepel, petrezselyemzöldet, oregánót használtam, amit egy kevés szerecsendióval, sóval és borssal tuningoltam. Szerző: Triniti

A recept ITT található

Recept Petrezselymes-oregánós knédli öregebb kenyérből

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása