?
Név:Viki78
Nem:-
Kor:-
Rólam:-
Receptek száma
Receptek száma: 176
Felhasználó receptjei

Monte Cristo melegszendvics

Monte Cristo melegszendvics
30.4.2017

Fantasztikus fogás, amit minden nap el tudnék képzelni reggelinek vagy vacsorának. Igazi meglepetésétel, ahányszor készítem, mindig mosolyt csalok vele a gyerekek és a férjem arcára. Az egyik legjobb, hogy a melegszendvics az egyszerűsége ellenére számos módon elkészíthető: elég, ha sonkát variáljuk, vagy csak a sajtot, esetleg a szószokat. A vajon pirított melegszendvics finom, ropogós, laktató, a család szerint egyszerűen zseniális. Néha salátalevéllel és karikázott paprikával és uborkával tálalom.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Tejszínhabbal töltött diós tekercs

Tejszínhabbal töltött diós tekercs
29.4.2017

Azért szeretem ezt a receptet, mert a tésztájához csak 4 hozzávaló kell, a tészta pedig egy robotgép és süteményes lapát segítségével nagyon gyorsan, percek alatt elkészíthető. Tojáshab (tojás méretőtől függ, 4-5 darab), cukor, dió, liszt csupán ennyi kell a tésztához. A töltelék tejszínhab egy kis cukorral. Ha egy kicsit meg szeretnénk bolondítani, akkor a tejszínhabba reszelt csokoládé vagy akár darált kávé is keverhető. A végén a tejszínhabbal megkent tésztát felcsavarjuk, hűtőben pihentetjük, felszeleteljük, és már fogyaszthatjuk is a tejszínhabbal töltött diós roládot

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Csokipudingos kalács

Csokipudingos kalács
26.4.2017

A töltött kalácsok egyik nagy előnye, hogy nagyon sokféle töltelékkel lehet őket tölteni. Vaníliás, csokis, kókuszos, Nutellás… Talán az egyik legegyszerűbb (és szerintem legfinomabb is) a klasszikus csokoládépudingos töltelék. Miután a kalács tésztája elkészült, kinyújtjuk és jó vastagon megkenjük a csokipudinggal. Ha esetleg krémesebben szeretjük, akkor egy kevés vajat is adhatunk a pudinghoz, de én most ezt a lépést elhagytam. Legközelebb az egyik tekercs vaníliás, a másik pedig csokis töltelékkel fog elkészülni.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Túrós-tejfölös pohárdesszert kávés piskótával

Túrós-tejfölös pohárdesszert kávés piskótával
25.4.2017

Szeretem az egyszerű desszerteket, főleg, ha azokat még sütni se kell. Ha egy kis édes kényeztetést szeretnék, lehetőleg gyorsan, akkor többnyire pohárdesszertet készítek. Ilyenkor az egyik nagy esélyes a túrós-tejfölös pohárdesszert kávés piskótával. Imádom, hogy a piskóta jól magába szívja a finom kávét (instant kávét használtam, de természetesen presszó vagy kotyogós is tökéletes) és ez a kávés íz a fogyasztás során is visszaköszön. A krém lágy és krémes, igazi kényeztetés.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Kakaós vaníliapudinggal töltött fonott kalács

Kakaós vaníliapudinggal töltött fonott kalács
24.4.2017

A kelt tészta mindig visszatérő vendég a konyhámban. Nagy előnye, hogy az elkészült sütemény puha és levegős, ráadásul számtalan módon lehet ízesíteni. A kakaós vaníliapudinggal töltött fonott kalács a fonott kalács egy kicsit átgondolt változata. A titok annyiban rejlik, hogy a kinyújtott tésztalapokat a kakaóval ízesített vaníliapudinggal megkenjük és feltekerjük, majd két ilyen tekercset „összefonunk”. Ez a tésztamennyiség 3 kalácsra elég, és ha van időnk, akár más-más töltelékeket is használhatunk.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Szalonnába gyöngyölt réteges darált hús

Szalonnába gyöngyölt réteges darált hús
22.4.2017

Szeretem az egyszerű, mégis mutatós ételeket, és erre egy remek példa a szalonnába göngyölt réteges darált hús. Az elkészült fogás tartalmas, fűszeres, ízletes, laktató. Csupa olyan jelző, amiért érdemes nekivágni és elkészíteni. A szalonna zsírja és sóssága a sütés közben „beleolvad” a darált csirkehúsba, és megóvja attól, hogy kiszáradjon. Az egyes húsrétegek közé mozzarellás-szárított paradicsomos, valamint gombás-hagymás keverék kerül, ami még jobban feldobaj a fogást. Friss zöld salátával tálalom.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Pizzás rakott tészta

Pizzás rakott tészta
22.4.2017

Kiváló választás ebédnek vagy vacsorának. Ha a hozzávalók megvannak, akkor a pizzás rakott tészta tényleg nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Mindemellett pedig rendkívül finom. Csak egy adag főtt tésztára van szükség, amit pirított zöldséggel, sonkával, sajttal és különböző mártásokkal bolondítunk meg. Ha már összeállítottuk a pizzás tésztát, akkor egész egyszerűen 200 fokon készre sütjük. Igazi gyors finomság a család minden tagjának.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Nagymama buktája

Nagymama buktája
15.4.2017

Nagymamám szerint a legjobb buktához nem kell más, mint egy jó nagy adag rendes élesztős tészta (ugyanis keveset szerinte nem érdemes csinálni), finom töltelékek, egy kis türelem, na meg egy jól működő sütő. Szerencsére ezeket a tanácsokat megfogadtam, és sikerült elsajátítanom nagymamám buktájának receptjét. Lekváros és túrós töltelékkel töltöttem a kelt tésztából készült kis négyzeteket, a végeredmény pedig pompás lett. Nem kellett sokat várni, és a tepsi tartalma eltűnt.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Csupa hab szelet 10 perc alatt, sütés nélkül

Csupa hab szelet 10 perc alatt, sütés nélkül
14.4.2017

Az utolsó pillanatokra hagyott készülődés stresszes egy dolog, de ha van kéznél pár jó recept, ami gyors és finom süteményekkel szolgál, akkor meg vagyunk mentve. Erre egy nagyon jó példa a csupa hab szelet 10 perc alatt, sütés nélkül. Lényegében az egész sütemény 3 fontos rétegből áll: az első réteg a háztartási keksz, ami helyettesíti a tésztát, ami simán beszerezhető. A második réteg a finom, puha, mégis kemény hab tejből, főzés nélküli pudingporból, habfixálóból, habtejszínből és cukorból. A harmadik, utolsó réteg pedig a reszelt csokoládé vagy kakaó, ami szép dísze a süteménynek. Egyszerű, gyors, finom, lehűtve pedig egyszerűen ellenállhatatlan.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Hússzeletek sörös pácban

Hússzeletek sörös pácban
12.4.2017

A zöldséges, szaftos húsok mindig is a kedvenceim közé tartoztak, főleg ha a szaft jó ízes és kellően fűszeres. A hűsszeleteket sörös pácban ezért is készítem előszeretettel. A sör, ketchup és a zöldségek egyvelege fantasztikus ízvilágot képez, az elkészült fogás pedig tökéletes ebédnek és vacsorának is. Köretnek friss zöldségből készült salátát és burgonyát vagy rizst készítek, és persze tálaláskor jó bőségesen meglocsolom a húst a szafttal. Aki szereti a pikáns ízt, az bátran használhat erős ketchupot, vagy akár csilis szószt is.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE