?
Név:Viki78
Nem:-
Kor:-
Rólam:-
Receptek száma
Receptek száma: 355
Felhasználó receptjei

Kitűnő diós félholdak - FOTÓKKAL

Kitűnő diós félholdak - FOTÓKKAL
23.1.2018

A tészta, dió és lekvár hármasa mindig izgalmas és ízes süteményeket eredményez. Nincs ez másképp a kitűnő diós félholdak esetében sem. Az év bármely napján szívesen fogadja a család, és ezért is készítem aránylag sokszor. A lekvár a süteményben meghatározó szerepet tölt be, és rajtunk áll, hogy savanykásabb, vagy éppen édesebb lekvárt választunk. A megsült tésztából már csak ki kell vágni a félholdakat. Ha sajnáljuk a kimaradt tésztát, összetörhetjük, és még ezzel is megszórhatjuk, bár az igazat megvallva és örömmel megeszem a kimaradt tésztát.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Szaftos kakaós-csokoládés szelet

Szaftos kakaós-csokoládés szelet
21.1.2018

Egyik kedvenc bögrés sütemények a szaftos kakaós-csokoládés szelet. A kakaó a puha és szaftos tésztába kerül, amit sütés után kávéval meglocsoltam, kedvenc házi lekvárommal megkentem, majd a tetejét csokoládéöntettel meglocsoltam. A kész süteményt 8 órát hűvös helyen pihentettem (szerencsére ilyenkor télen a spájz tökéletes erre), majd felkockáztam és tálaltam.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Tepsiben sült panírozott sajt – mintha olajban sült volna

Tepsiben sült panírozott sajt – mintha olajban sült volna
20.1.2018

Nagyon szeretem a rántott sajtot, de az elkészítése nem tartozik a kedvenc elfoglalásaim közé. Elsősorban nem a panírozással van a gond, hanem a sütéssel. Nyúlik, szétesik, olyan „odafigyelős” és nem igazán tiszta munka. Ha megkívánom a rántott sajtot, akkor mindig ezt a tepsis változatot készítem. A tepsiben sült panírozott sajt tényleg olyan, mintha bő olajban sült volna, és további nagy előnye, hogy egy tepsiben el tudom készíteni az egész adagot, A biztonság kedvéért kétszer is paníroztam, először a klasszikus liszt-tojás-zsemlemorzsa hármasba, majd ismét tojásba és zsemlemorzsába.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Tojással, sonkával és borsóval töltött rántott sertéstarja

Tojással, sonkával és borsóval töltött rántott sertéstarja
18.1.2018

Ha valami tartalmas, laktató, izgalmas fogásra vágyunk, akkor a tojással, sonkával és borsóval töltött rántott sertéstarját mindenképp érdemes kipróbálni. Nagyon egyszerű fogás (bár kissé pepecselős), és biztos ízleni fog a családnak, vendégeknek. Akár csirkemellből is készíthetjük, de szerintem a csirkehús kicsit szárazabb, így elsősorban tarjával ajánlom elkészíteni. A töltelékbe szalonnát vagy akár gombát is rakhatunk, sőt, sajttal is bolondíthatjuk.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Házi knédli

Házi knédli
16.1.2018

A knédlit sajnos nem minden boltban tudom beszerezni, pedig nagyon szeretjük és nagyon sok ételhez szolgál pompás köretként. Ilyenkor nem esem kétségbe, lekezdem forgatni a régi szakácskönyveket, és elkészítem a saját készítésű házi knédlimet. A hozzávalóknál talán feltűnhet a túl sok cukor, de nekem valamiért ezek azok az arányok, amik a tökéletes knédlit eredményezik. A tej és víz mennyiségét sajnos nem tudom előre meghatározni, kicsit érzésre kell, de ez szerintem nem jelenthet problémát.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Pikáns pácolt csirkecsíkok pirított zöldséggel

Pikáns pácolt csirkecsíkok pirított zöldséggel
14.1.2018

Mivel nagy a család, egy alap étkezés ott kezdődik, hogy végy egy kiló húst. Ez ennél a receptnél sincs másképp, egy kiló csirkemellből szoktam elkészíteni a pikáns pácolt csirkecsíkokat pirított zöldséggel. Általában a csirkét már előző nap felcsíkozom és beleteszem a pikáns pácba, és másnap kezdek hozzá a pirításhoz. A pácba elég sok karakteres fűszer kerül, amit tökéletesen ellensúlyoz a zöldség és a főtt rizs is.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Póréhagymás szendvicskrém

Póréhagymás szendvicskrém
13.1.2018

A póréhagymás szendvicskrém kiváló kiegészítője bagetteknek, szendvicseknek, kenyereknek, falatkáknak. Finom, tartalmas, kiadós, szinte elengedhetetlen partielem. Érdemes a nagy nap előtt legalább egy nappal elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek: elsősorban a póréhagyma és a téliszalámi. A szendvicskrémen kívül már csak díszelemeket kell rakni a falatkákra: egy kis borsócsírát, esetleg egy kis petrezselymet…

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Tejszínes-gombás-csirkemelles tészta

Tejszínes-gombás-csirkemelles tészta
13.1.2018

Szerintem ennek a receptnek a legnagyobb előnye az íze mellett az egyszerűsége. Nem éppen diétás étek, de az biztos, hogy aránylag költséghatékonyan nagyon finomat lehet az asztalra varázsolni. A neve sem zsákbamacska, szinte az összes hozzávalót felsorolja. A tejszínes-gombás-csirkemelles tésztát 20%-os főzőtejszínből, friss bolti csirkemellből, bolti csiperkegombából és durumtésztából készítettem. Fűszerezésnek só és bors, és persze az első lépésben az elmaradhatatlan vöröshagyma.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Bögrés sonkás-sajtos lepénykék

Bögrés sonkás-sajtos lepénykék
10.1.2018

A gyorsan elkészíthető falatkák egyik neves képviselője a bögrés sonkás-sajtos lepénykék. Amikor lusta vagyok kimérni a hozzávalókat, akkor egész egyszerűen előveszem a bögrét, és kész. Még a sajtot is reszelve veszem (tudom, ez pénzkidobás, de van olyan állapot, amikor ez igenis megéri), a sonkát pedig szinte bármelyik élelmiszerboltban meg tudjuk venni leszeletelve, előre csomagolva. A hozzávalók kiméréséhez 250 ml-es bögrét használtam.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Frissítő kókuszos-mogyorós torta liszt, cukor, tojás és sütés nélkül

Frissítő kókuszos-mogyorós torta liszt, cukor, tojás és sütés nélkül
7.1.2018

Olvasva a torta címét biztos sokakban megfogalmazódott az a gondolat, hogy így, ezen hozzávalók nélkül ebből csak valami gusztustalan, íztelen valami keletkezhet. Az elején én is így álltam a dologhoz, mert se tojás, se liszt, se hozzáadott cukor, sőt, még sütni se kell. Végül a karácsonyról megmaradt datolyát beáldozta és elkészítettem a frissítő kókuszos-mogyorós tortát. Aki cukorbombára vágyik, az nem biztos, hogy meg lesz ezzel a tortával elégedve, de szerintem igenis finom. A datolya édes, a kókusztejes-mézes réteg szerintem különleges és nagyon jól passzol az erdei gyümölcsös réteg savasságához. Szerintem egy próbát mindenképp megér.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE