?
Név:Viki78
Nem:-
Kor:-
Rólam:-
Receptek száma
Receptek száma: 355
Felhasználó receptjei

Epres túrószelet

Recept Epres túrószelet
20.8.2018

Beköszöntött az eperszezon, és most már szinte minden sarkon lehet epret vásárolni. Igaz, az ára borsos, de nem tudok ellenállni ennek a gyümölcsnek. Nincs is jobb, mint egy nehéz, munkával teli nap után lepihenni, és megenni egy szelet hideg, pompásan frissítő epres túrószeletet. Az egyetlen hibája, hogy annyira finom, hogy nem biztos, estére marad belőle, mert a család biztos lecsap rá. Sokszor a fiam nem egy szeletet, hanem egy egész csíkot vág le magának, és befalja.

MEGJELENÍTÉS

Kitűnő diós félholdak - FOTÓKKAL

Recept Kitűnő diós félholdak - FOTÓKKAL
23.1.2018

A tészta, dió és lekvár hármasa mindig izgalmas és ízes süteményeket eredményez. Nincs ez másképp a kitűnő diós félholdak esetében sem. Az év bármely napján szívesen fogadja a család, és ezért is készítem aránylag sokszor. A lekvár a süteményben meghatározó szerepet tölt be, és rajtunk áll, hogy savanykásabb, vagy éppen édesebb lekvárt választunk. A megsült tésztából már csak ki kell vágni a félholdakat. Ha sajnáljuk a kimaradt tésztát, összetörhetjük, és még ezzel is megszórhatjuk, bár az igazat megvallva és örömmel megeszem a kimaradt tésztát.

MEGJELENÍTÉS

Szaftos kakaós-csokoládés szelet

Recept Szaftos kakaós-csokoládés szelet
21.1.2018

Egyik kedvenc bögrés sütemények a szaftos kakaós-csokoládés szelet. A kakaó a puha és szaftos tésztába kerül, amit sütés után kávéval meglocsoltam, kedvenc házi lekvárommal megkentem, majd a tetejét csokoládéöntettel meglocsoltam. A kész süteményt 8 órát hűvös helyen pihentettem (szerencsére ilyenkor télen a spájz tökéletes erre), majd felkockáztam és tálaltam.

MEGJELENÍTÉS

Tepsiben sült panírozott sajt – mintha olajban sült volna

Recept Tepsiben sült panírozott sajt – mintha olajban sült volna
20.1.2018

Nagyon szeretem a rántott sajtot, de az elkészítése nem tartozik a kedvenc elfoglalásaim közé. Elsősorban nem a panírozással van a gond, hanem a sütéssel. Nyúlik, szétesik, olyan „odafigyelős” és nem igazán tiszta munka. Ha megkívánom a rántott sajtot, akkor mindig ezt a tepsis változatot készítem. A tepsiben sült panírozott sajt tényleg olyan, mintha bő olajban sült volna, és további nagy előnye, hogy egy tepsiben el tudom készíteni az egész adagot, A biztonság kedvéért kétszer is paníroztam, először a klasszikus liszt-tojás-zsemlemorzsa hármasba, majd ismét tojásba és zsemlemorzsába.

MEGJELENÍTÉS

Tojással, sonkával és borsóval töltött rántott sertéstarja

Recept Tojással, sonkával és borsóval töltött rántott sertéstarja
18.1.2018

Ha valami tartalmas, laktató, izgalmas fogásra vágyunk, akkor a tojással, sonkával és borsóval töltött rántott sertéstarját mindenképp érdemes kipróbálni. Nagyon egyszerű fogás (bár kissé pepecselős), és biztos ízleni fog a családnak, vendégeknek. Akár csirkemellből is készíthetjük, de szerintem a csirkehús kicsit szárazabb, így elsősorban tarjával ajánlom elkészíteni. A töltelékbe szalonnát vagy akár gombát is rakhatunk, sőt, sajttal is bolondíthatjuk.

MEGJELENÍTÉS

Házi knédli

Recept Házi knédli
16.1.2018

A knédlit sajnos nem minden boltban tudom beszerezni, pedig nagyon szeretjük és nagyon sok ételhez szolgál pompás köretként. Ilyenkor nem esem kétségbe, lekezdem forgatni a régi szakácskönyveket, és elkészítem a saját készítésű házi knédlimet. A hozzávalóknál talán feltűnhet a túl sok cukor, de nekem valamiért ezek azok az arányok, amik a tökéletes knédlit eredményezik. A tej és víz mennyiségét sajnos nem tudom előre meghatározni, kicsit érzésre kell, de ez szerintem nem jelenthet problémát.

MEGJELENÍTÉS

Pikáns pácolt csirkecsíkok pirított zöldséggel

Recept Pikáns pácolt csirkecsíkok pirított zöldséggel
14.1.2018

Mivel nagy a család, egy alap étkezés ott kezdődik, hogy végy egy kiló húst. Ez ennél a receptnél sincs másképp, egy kiló csirkemellből szoktam elkészíteni a pikáns pácolt csirkecsíkokat pirított zöldséggel. Általában a csirkét már előző nap felcsíkozom és beleteszem a pikáns pácba, és másnap kezdek hozzá a pirításhoz. A pácba elég sok karakteres fűszer kerül, amit tökéletesen ellensúlyoz a zöldség és a főtt rizs is.

MEGJELENÍTÉS

Póréhagymás szendvicskrém

Recept Póréhagymás szendvicskrém
13.1.2018

A póréhagymás szendvicskrém kiváló kiegészítője bagetteknek, szendvicseknek, kenyereknek, falatkáknak. Finom, tartalmas, kiadós, szinte elengedhetetlen partielem. Érdemes a nagy nap előtt legalább egy nappal elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek: elsősorban a póréhagyma és a téliszalámi. A szendvicskrémen kívül már csak díszelemeket kell rakni a falatkákra: egy kis borsócsírát, esetleg egy kis petrezselymet…

MEGJELENÍTÉS

Tejszínes-gombás-csirkemelles tészta

Recept Tejszínes-gombás-csirkemelles tészta
13.1.2018

Szerintem ennek a receptnek a legnagyobb előnye az íze mellett az egyszerűsége. Nem éppen diétás étek, de az biztos, hogy aránylag költséghatékonyan nagyon finomat lehet az asztalra varázsolni. A neve sem zsákbamacska, szinte az összes hozzávalót felsorolja. A tejszínes-gombás-csirkemelles tésztát 20%-os főzőtejszínből, friss bolti csirkemellből, bolti csiperkegombából és durumtésztából készítettem. Fűszerezésnek só és bors, és persze az első lépésben az elmaradhatatlan vöröshagyma.

MEGJELENÍTÉS

Bögrés sonkás-sajtos lepénykék

Recept Bögrés sonkás-sajtos lepénykék
10.1.2018

A gyorsan elkészíthető falatkák egyik neves képviselője a bögrés sonkás-sajtos lepénykék. Amikor lusta vagyok kimérni a hozzávalókat, akkor egész egyszerűen előveszem a bögrét, és kész. Még a sajtot is reszelve veszem (tudom, ez pénzkidobás, de van olyan állapot, amikor ez igenis megéri), a sonkát pedig szinte bármelyik élelmiszerboltban meg tudjuk venni leszeletelve, előre csomagolva. A hozzávalók kiméréséhez 250 ml-es bögrét használtam.

MEGJELENÍTÉS

Frissítő kókuszos-mogyorós torta liszt, cukor, tojás és sütés nélkül

Recept Frissítő kókuszos-mogyorós torta liszt, cukor, tojás és sütés nélkül
7.1.2018

Olvasva a torta címét biztos sokakban megfogalmazódott az a gondolat, hogy így, ezen hozzávalók nélkül ebből csak valami gusztustalan, íztelen valami keletkezhet. Az elején én is így álltam a dologhoz, mert se tojás, se liszt, se hozzáadott cukor, sőt, még sütni se kell. Végül a karácsonyról megmaradt datolyát beáldozta és elkészítettem a frissítő kókuszos-mogyorós tortát. Aki cukorbombára vágyik, az nem biztos, hogy meg lesz ezzel a tortával elégedve, de szerintem igenis finom. A datolya édes, a kókusztejes-mézes réteg szerintem különleges és nagyon jól passzol az erdei gyümölcsös réteg savasságához. Szerintem egy próbát mindenképp megér.

MEGJELENÍTÉS

Spenótos-lazacos lasagne

Recept Spenótos-lazacos lasagne
6.1.2018

A spenótos-lazacos lasagne akár ünnepek alatt is megállja a helyét. Ez egyrészt annak köszönhető, hogy rendkívül finom, másrészt pedig annak is, hogy lazacot csak ritkán veszek, de ilyenkor próbálok a lehető legfinomabban elkészíteni. Ehhez a fogáshoz egy csomag füstölt lazacot használtam (szép vékony lapok, sikerült két réteget is becsempésznem a lasagnebe), és friss leveles spenótot.

MEGJELENÍTÉS

Olajban sült sajtos falatkák

Recept Olajban sült sajtos falatkák
6.1.2018

Ha már unjuk a klasszikus, leveles tésztából készült falatkákat, vagy éppen a boltban vásárolt rágcsákat, akkor mindenképp érdemes kipróbálni ezeket a pompás, olajban sült sajtos falatkákat. Igaz, nem kímélik a vonalakat, de biztos sikert lehet velük aratni! A tésztáját egyszerűen össze tudjuk állítani, ráadásul nagyon könnyű vele dolgozni. Én a kinyújtott tésztából kis négyzeteket vagy téglalapokat vágok ki, majd egyszerűen forró olajban megsütöm őket. Forrón és hidegen is egyaránt finom, a család tuti rákap!

MEGJELENÍTÉS

Spenótos parmezános spagetti

Recept Spenótos parmezános spagetti
6.1.2018

Előszeretettel készítek tésztaételeket, mert rengeteg olyan recept létezik, amihez kevés hozzávaló, és szerencsére kevés idő is kell. A spenótos parmezános tésztát is gyorsan el lehet készíteni, csupán 5 hozzávalóból, mégis a végeredmény nagyon ízletes, friss tésztaétel. Azért is szeretem ezt a fogást, mert nagyon jó kivehető benne az egyes hozzávalók íze: a spenóté, fokhagymáé, szalonnáé, és természetesen a parmezáné. Legutóbb fagyasztott spenótlevélből készítettem (frisset nem kaptam).

MEGJELENÍTÉS

Sonkás-sajtos sült szendvicskenyér

Recept Sonkás-sajtos sült szendvicskenyér
6.1.2018

A gyors vacsorák egyik verhetetlen képviselője a sonkás-sajtos sült szendvicskenyér. Ideális esetben szendvicskenyérrel csinálom, de a recept arra is alkalmas, hogy az öregebb, szárazabb kenyeret is feldobjuk, és finom, gyors vacsorát, reggelit készítsünk belőle. Én azért is szeretem, mert bátran tudom variálni a hozzávalókat. Ha nincs otthon éppen sonka, akkor használhatok kolbászt is, füstölt húst, vagy akár kockára vágott kolozsvári szalonnát. Miután a szendvics megsült, ketchupot, majonézt és mustárt is készítek az asztalra, ezzel pedig biztos a siker.

MEGJELENÍTÉS

25 pompás hidegtál és vendégváró falatka ötlet

Recept 25 pompás hidegtál és vendégváró falatka ötlet
23.12.2017

A karácsonyi ünnepek végével sokunk azon kezd gondolkodni, mit is lehetne Szilveszterre az asztalra varázsolni, esetleg mivel tudjuk meglepni a családot, vendégeket, barátokat. A következő gyűjteményben 25 ötletet szedtünk össze hidegtálakra, falatkákra, előételekre. A kivitelezésnek csak a fantázia és képzelet szabhat határokat. Kellemes inspirálódást, bízunk abban, hogy végeredmény mindenkit levesz a lábáról!

MEGJELENÍTÉS

Házi csirkemájpástétom

Recept Házi csirkemájpástétom
23.12.2017

Ha egyszer megkóstolja ezt a krémes, pikáns házi csirkemájpástétomot, akkor nagy valószínűséggel mindig ezt fogja készíteni. Nem kell hozzá sok előkészület és konyhai munka, szinte pár alapanyagból, egy kevés jól összeválogatott fűszerből és fűszerkeverékből ilyen pompás finomság állítható össze. Hűtőben sokáig eláll, és tökéletes vendégváró falat. Friss, ropogós bagettel, sóval megszórva tökéletes!

MEGJELENÍTÉS

Pompás házi töpörtyűkrém

Recept Pompás házi töpörtyűkrém
23.12.2017

Az igazi klasszikusok a legjobbak. Ez igaz erre a pompás házi töpörtyűkrémre is. Nálunk főtt tojással és házi csemegeuborkával készül, és persze finom, falusi töpörtyűből. A töpörtyűt ledarálom, a hagymát és uborkát apróra vágom, a tojás pedig néha egész egyszerűen villával összetöröm. Elsősorban sóval ízesítem, de szerintem a fűszerpaprika is nagyon illik ehhez a krémhez. Egy kanálnyi vajjal lágyíthatunk az állagán, ízlés dolga.

MEGJELENÍTÉS

Tojásos szendvicskrém

Recept Tojásos szendvicskrém
23.12.2017

Lágy, krémes tojásos szendvicskrém a mindennapokra. Talán legtovább az tart, amíg a tojást megmosom, majd keménnyé főzöm. Amíg a tojás a forró, bugyogó serpenyőben, addig előkészítem a többi alapanyagot, elkeverem, majd utolsó lépésben bele reszelem a főtt tojást. A végén egy utolsó kóstolás, sózás, esetleg borsozás, és kész. Hidegen a legfinomabb, de sokszor erre nincs idő, a család rögtön lecsap rá.

MEGJELENÍTÉS

Túrókrém újhagymával

Recept Túrókrém újhagymával
23.12.2017

A túró és az újhagyma találkozása rossz már nem lehet. Főleg akkor, ha az éppen reggelire vagy vacsorára egy szelet friss, ropogós kenyérre, bagettre vagy cipóra kerül. Én úgy szeretem, ha lágy, krémes a krém. A túró minőségétől is függ, de néha egy kanálnyi vajat és krémsajtot is adok hozzá, majd alaposan eldolgozok. A túrókrém újhagymával pompás, és főleg nagyon gyorsan elkészül. Lehűtve az igazi!

MEGJELENÍTÉS

Házi májkrém Nadi módra

Recept Házi májkrém Nadi módra
22.12.2017

Férjem házassági évfordulónk alkalmából egy nagyon aranyos kis bisztróba vitt el vacsorázni, ahol az előétel friss bagett és májkrém volt. Nagyon ízlett, de amikor megláttam az árát, majdnem hátast dobtam. Gondoltam, nem kell nekem aranyáron fizetni a csirkemájas krémért, ügyes vagyok, otthon is el tudom készíteni. Megvettem a hozzávalókat és elkészítettem a házi májkrémet Nadi módra. Itt a remek példa arra, hogy néhány fogást otthon is egyszerűen, és nem utolsósorban olcsóbban is el lehet készíteni.

MEGJELENÍTÉS

Banános falatkák csokoládéban

Recept Banános falatkák csokoládéban
22.12.2017

Aki szereti az édes előételeket, finom falatkákat, annak tökéletes választás a banános falatkák csokoládéban. A piskótát szinte bármelyik boltban meg lehet vásárolni, a banán pedig szintén nagyon egyszerűen beszerezhető. A csokoládés öntet pedig a hab a tortán: két piskóta közé beillesztjük a banánt, ezt mártjuk bele a csokoládéba. Leleményesebbek akár lekvárral is megkenhetik a piskótát, vagy akár egy vékony réteg habos csokikrémet is rakhat a két piskóta és banán közé.

MEGJELENÍTÉS

Camembert sajtos-paradicsomos szendvicskrém

Recept Camembert sajtos-paradicsomos szendvicskrém
20.12.2017

Csupán pár hozzávalóból is pompás vacsorát lehet készíteni. Nem kell órákat a sütéssel, főzéssel foglalkozni, és mégis pompás a végeredmény. Egy ilyen vacsorához tökéletes választás a camembert sajtos-paradicsomos szendvicskrém, friss bazsalikommal, újhagymával, majonézzel, egy csipet olajjal és citromlével. Sóval, borssal ízesítve. A krémet pirítósra kenem, és már el is készült a vacsora.

MEGJELENÍTÉS

Mogyorós kosárkák

Recept Mogyorós kosárkák
19.12.2017

Bár a mogyorós kosárkák elkészítési ideje kicsit hosszabb, mégis megéri a fáradozást. Mi nagyon szeretjük a mogyorót (szerencsére a család minden tagja eheti), ezért is készítem el minden ünnep alkalmával. A kosárkák tésztájába nápolyi is kerül (nem is kevés), nugátos vagy mogyorós krémmel, és a mogyoró a krém egyik alapeleme. A tetejét csokoládéval és mogyoróval díszítem.

MEGJELENÍTÉS

Vaníliakrémmel töltött karácsonyi dió

Recept Vaníliakrémmel töltött karácsonyi dió
18.12.2017

A vaníliakrémmel töltött karácsonyi dió remek választás az ünnepekre. Nemcsak a tésztája pompás, hanem a kevés rummal ízesített vaníliás krém is hozzájárul a fantasztikus ízvilághoz. Nagyon jól mutat, ahogy ezek a töltött diók egymás hegyén-hátán sorakoznak a tányéron, és garantált, hogy nagyon gyorsan elfogynak. Felét porcukorral megszórva tálalom, szerintem így jobban mutat. Egy csésze kávé mellé, vagy akár egy bögre forró kakaóval verhetetlen!

MEGJELENÍTÉS

Puha vajas karácsonyi csillagok

Recept Puha vajas karácsonyi csillagok
18.12.2017

A linzer mellett a másik nagyon bevált tésztám a kicsit vajasabb tészta, miből ezeket a pompás, puha vajas karácsonyi csillagokat készítettem. A tésztát könnyű formázni, nem ragad, nem tapad, könnyű belőle kiszaggatni a kis csillagokat, és nagyjából 10 perc alatt meg is sülnek. A folytatás már klasszikus: lekvárral összetapasztjuk őket, a pontot az „i„-re pedig a porcukor teszi fel. Szerintem megéri kipróbálni.

MEGJELENÍTÉS

Csokoládés-kókuszos szelet

Recept Csokoládés-kókuszos szelet
17.12.2017

A csokoládés-kókuszos szelet egyik nagy hátránya, hogy nem azonnal készül el, és sokat kell rá várni. Sajnos tényleg másnap a legfinomabb, amikor már egy kicsit pihent, az ízek összeértek, és az egész egy pompás édességgé állt össze. De ezután egy szempillantás alatt eltűnik legalább a fele. Sokszor úgy kell pár szeletet kicsempésznem a konyhából, hogy a délutáni kávémhoz maradjon egy kevés belőle.

MEGJELENÍTÉS

Diós kifli

Recept Diós kifli
16.12.2017

Pompás falatok a dió és az ünnepek szerelmeseinek. A diós kiflit általában egy nappal a nagy nap előtt készítem el, mert egy nap alatt már szépen megpuhul. Én így jobban szeretem. Az illata is csodálatos, ez köszönhető a tölteléknek, valamint a finom porcukornak, amivel megszórom. Természetesen vaníliacukorral elkevert porcukorral is megszórhatjuk, sőt, akár bele is forgathatjuk.

MEGJELENÍTÉS

Túrós mákos

Recept Túrós mákos
15.12.2017

Mindenkinek megvan a maga kedvenc desszertje, süteménye. Nem tudom, hogy és miért alakul ez ki, talán az íz, talán a forma, talán az emlékek. Fiam egyik legnagyobb kedvence a túrós mákos, és elmondása szerint azért, mert ez meggyógyítja. Pár évvel ezelőtt, amikor beteg volt, megkérdeztem tőle, mit enne, mire van gusztusa, és ezt kérte. Elkészítettem neki, és szerencsére még aznap jobban lett. Azóta ez a kedvenc süteménye.

MEGJELENÍTÉS

Túrós szelet tojáshabbal

Recept Túrós szelet tojáshabbal
14.12.2017

A túrós szelet tojásfehérje habbal puha, lágy sütemény, ami biztos nem okoz csalódást. Mivel szeretem a túrót, nem meglepő, hogy szeretek belőle sokat vásárolni, és jobbnál jobb süteményekhez felhasználni. Ezt a családom is nagyra értékeli. Nagyon szeretjük a citromos ízvilágot is, sokszor csempészem bele a túróba, de ez a szelet citrom nélkül is fantasztikusan finom.

MEGJELENÍTÉS

Kelt korong túrós töltelékkel (majonézzel)

Recept Kelt korong túrós töltelékkel (majonézzel)
14.12.2017

Ha netán nem tudnátok hova tenni a majonézt a hűtőből, akkor érdemes kipróbálni ennek a pompás kelt tésztának a receptjét. A tészta nagyjából klasszikus módon készül, azt leszámítva, hogy olaj és tojás helyett egyenesen majonéz kerül a hozzávalók közé. Miután a tészta már összeállt és megkelt, nem marad más hátra, mint kiszaggatni a korongokat, megpakolni a túrós töltelékkel, megsütni és megenni.

MEGJELENÍTÉS

Lekváros-túrókrémes szelet

Recept Lekváros-túrókrémes szelet
13.12.2017

A lekváros-túrókrémes szelet gyakorlatilag két puha tészta közt meglapuló lekvár és fantasztikus túrós krém finom egyvelege. Az alsó és felső tésztaréteg égetett tészta, a lekvár kedvenc szilvalekvárom (amit persze csokiöntettel is helyettesíthetünk), a túrókrém pedig túró, vaníliacukor és növényi habtejszínből készült tejszínhab. A tetején persze az elengedhetetlen porcukor, de akár csokiöntettel is díszíthetjük.

MEGJELENÍTÉS

Kókuszos pingvin

Recept Kókuszos pingvin
12.12.2017

Ez az ehető dísz méltó dísze lehet a süteményes tányérnak és a konyhának. Az alap kókuszos masszába egy tojásfehérjét is kevertem, de akinek ez kicsit meredek, az kihagyhatja, és ha a tészta túl sűrű, akkor egy kevés rummal lehet az állagán változtatni. A pingvinek minden része ehető, és bár nem lettek tökéletesek, mégis örömet szereztem vele a családnak. Biztos vagyok abban, hogy vannak nálam jóval ügyesebb háziasszonyok, akik sokkal szebben el tudják készíteni ezeket a pingvineket.

MEGJELENÍTÉS

Csokival és dióval töltött tekercsek

Recept Csokival és dióval töltött tekercsek
11.12.2017

A kelt tészta egyik nagy szépsége, hogy pompás finomságokat lehet belőle készíteni. Az egyik ilyen a csokival és dióval töltött tekercsek. Ebből az édességből nem lehet kis mennyiséget készíteni. A kelt tésztát miután kinyújtottuk, csokival megkenjük, dióval megszórjuk, felszeleteljük, felcsavarjuk, majd megsütjük. Sütés előtt a tetejét még puha vajjal megkenjük, és miután megsült, finom porcukorral megszórjuk.

MEGJELENÍTÉS

Kókuszos kifli

Recept Kókuszos kifli
11.12.2017

Csupán négy hozzávalóból készül ez a pompás karácsonyi kókuszos kifli. Légies, puha, ráadásul rendkívül finom! Talán soknak tűnhet a száraz hozzávalók mennyisége a margarinhoz képest, de a tészta tényleg összeáll. Kókuszreszelék helyett akár diót is használhatunk. Hogy hű maradjak a szokásainkhoz, a kiflik két végét csokiöntetbe mártom. Miután a csoki megköt, már tálalhatjuk is, és élvezhetjük a finom ízeket.

MEGJELENÍTÉS

Karácsonyi kókuszos

Recept Karácsonyi kókuszos
10.12.2017

Az egyik lefinomabb és legpuhább karácsonyi kókuszos édesség, amit valaha ettem! A rendkívül lágy, finom piskótakorongokat kellemes vaníliakrémmel tapasztjuk össze, amihez lisztet, tejet, vaníliacukrot, porcukrot és vajat használtam. Természetesen vaníliapudingot is használhatunk. Az összetapasztott korongok oldalára is bőven került a krémből, majd az egészet illatos kókuszreszelékbe forgattam. A kreációt pedig a csokoládé tette tökéletessé. Vigyázat, puha és krémes, és nincs olyan gyerek, aki ne lenne tőle teljesen maszatos!

MEGJELENÍTÉS

Vaníliás korongok lekvárral összetapasztva

Recept Vaníliás korongok lekvárral összetapasztva
9.12.2017

A vaníliás korongok lekvárral összetapasztva illatos finom, lágy karácsonyi édesség. Porcukorral meghintve igazán jól mutat, és annyira lágy, hogy szinte szétolvad a nyelven. A süteményes dobozból a krémes sütikkel egyetemben elsőként tűnik el, és bizony nem egyszer kell feltöltenem az ünnepek alatt. Egy darab sem marad belőle, még akkor sem, ha dupla adagot készítek. Lekvár helyett csokit is használhatunk tapasztóanyagnak.

MEGJELENÍTÉS

Medvetalp nagymamáin receptje alapján

Medvetalp nagymamáin receptje alapján
8.12.2017

Régi, klasszikus édesség, amit már nagymamám is anyukájától tanult. A medvetalp sütemény mindig karácsony másnapját juttatja eszembe, amikor az egész család összegyűlt szüleimnél, nagymamám pedig jó sok medvetalp süteménnyel várt minket. Emlékszem, karácsony előtt néha az volt a feladatom, hogy segítsek kinyerni a dióbelet, majd a diót is én daráltam a kis konyhában. Azóta már én készítem a gyerekeimnek, és remélem, ez a hagyomány tovább száll rájuk.

MEGJELENÍTÉS

Burgonyasaláta sült húsokhoz

Recept Burgonyasaláta sült húsokhoz
8.12.2017

A burgonyasaláta nélkül elképzelhetetlenek a nagy összejövetelek, családi ünnepségek, lakomák. Mindenki másképp csinálja, mindenki máshogy ízesíti, mindenki más-más arányú zöldséget használ. Ez a burgonyasaláta az én verzió, amit rántott, sült húsokhoz is előszeretettel tálalok. Én inkább savanykásabban szeretem, egy kevés zellerrel, de természetesen a feltüntetett hozzávalókat mindenki kedve szerint módosíthatja.

MEGJELENÍTÉS

Vörös áfonyás kuglóf

Recept Vörös áfonyás kuglóf
7.12.2017

A vörös áfonyás kuglóf egy kis édes kísértés a mindennapokra. Tudom, hogy nem egyszerű vörös áfonyát beszerezni, de nem lehetetlen, és mindenképp érdemes legalább egyszer kipróbálni ezt a remek kuglófot. Könnyű, puha, gyümölcsös, megvan benne minden ahhoz, hogy kényeztesse az ízlelőbimbókat. A tetejét porcukorral megszórom, felszeletelem, és egy bögre kávé/tea mellé tálalom.

MEGJELENÍTÉS

Vaníliakrémmel töltött dió

Recept Vaníliakrémmel töltött dió
6.12.2017

Igaz klasszikus karácsonyi desszert. Diós tészta a megszokott dióformákban, lágy vaníliakrémmel összetapasztva. Ez a sütemény nagyon jól mutat a süteményes tálon, főleg pár igazi dióval és dióbéllel együtt. Bátran ajánlom mindenkinek, szemnek és szájnak is egyaránt öröm ez a finomság. A vaníliakrémmel töltött karácsonyi dió biztosan hozzájárul az ünnepi hangulathoz.

MEGJELENÍTÉS

Puha kalács csokidarabokkal

Recept Puha kalács csokidarabokkal
5.12.2017

A puha kalács csokidarabokkal nálunk amikor elkészül, vacsorára kerül az asztalra, és ha véletlenük marad, akkor marad a másnapra reggeli is a gyerekeknek. Önmagában, kakaóval vagy kávéval is nagyon finom, de egy vékony réteg vajjal és jó vastagon lekvárral megkenve igazi csemege! A csoki nagyon feldobja a kelt tésztát, az egész annyira puha és lágy, hogy szinte elolvad a szájban.

MEGJELENÍTÉS