?
Név:Viki78
Nem:-
Kor:-
Rólam:-
Receptek száma
Receptek száma: 127
Felhasználó receptjei

Répatorta házi marcipánnal

Répatorta házi marcipánnal
18.2.2017

A sárgarépa egyik legjobb felhasználási módja szerintem a répatorta. Édes, narancssárga, és rendkívül jól passzol hozzá a dió és a fahéj. Nem csoda, hogy a répatorta házi marcipánnal sokszor kerül az asztalra. Én finom, krémes öntettel készítem, amit a torta közepébe is csempészek, majd az egész tortát ezzel vonom be. Ha időm engedi, akkor marcipánt is készítek. Szerencsére beszereztem répa alakú formákat, amibe csak beleteszem a narancssárgára színezett marcipánt, és már el is készültek a díszek. Az elkészült sütemény puha, finom, édes, nehéz neki ellenállni.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Gombás krumplileves

Gombás krumplileves
17.2.2017

A gombás krumplileves gyerekkorom nagy kedvence, amit anyukám és nagymamám is sokszor készített nekem. Vargányából az igazi, de csiperkével is készítettem már. Ha valaki szereti a karakteresebb ízeket, akkor egy kis olajon piríthat szalonnát, megfuttathatja rajta a hagymát, és erre az alapra lehet pakolni a zöldségeket. Nekem egy tányér a levesből sosem elég. A tetejét néha petrezselyemzölddel vagy aprított metélőhagymával díszítem, az ízét pedig pár csepp ecettel is javíthatjuk. Ez ízlés dolga, ki hogy szereti.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

A legjobb csokoládékrémes sajttorta

A legjobb csokoládékrémes sajttorta
17.2.2017

A sajttorta az egyik legegyszerűbb és legkívánatosabb édesség, amit valaha készítettem. Túl sok konyhai rutint nem igényel, az eredmény mégis magért beszél. Rengeteg változata létezik, az elkészítési módja pedig országról országra változik. A legjobb csokoládékrémes sajttorta az egyik legkedvesebb számomra, mivel a krém túrót és fehér csokoládét is tartalmaz. A tetejét főzőcsokoládéval és friss gyümölccsel díszítettem, majd miután a krém megkötött, hidegen tálaltam. Az íze valami fantasztikus! A sűrített tejtől, porcukortól és fehércsokoládétól kellően édes, lágyan krémes, pont olyan, amilyennek szeretem.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Kakaós szelet túróval, szederrel és pudingzselével

Kakaós szelet túróval, szederrel és pudingzselével
16.2.2017

A friss szeder, akár nyáron, akár télen a boltban beszerezve, arra hivatott, hogy minél finomabb sütemény készüljön belőle. Legutóbb a választásom a kakaós szeletre esett túróval, szederrel és pudingzselével. Három fantasztikus réteg, amit „megtör” a fehér túrókrém is vaníliás-gyümölcsös pudingzselé közti gyönyörű szeder. Frissítő desszert, ami hidegen fogyasztva a legjobb, egy pohár fehérborral kísérve. Bár sok alapanyag kell hozzá, az egyes rétegek elkésztése egyáltalán nem bonyolult, és nagyon egyszerűen megkomponálható a finomság.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Parasztburgonya

Parasztburgonya
14.2.2017

A parasztburgonya vegetariánus fogásnak is tökéletes, és azoknak is biztosan ízleni fog, akik csak éppen egy étkezésre ki akarják hagyni a húst. A hozzávalókat egy nagy sütőtálban egyben megsütjük, és már kész is. Köretnek is isteni. Húsimádóknak természetesen egy kevés szalonna is belecsempészhető, de én ettől most eltekintettem. Az elkészítése tényleg nem nehéz, csak felszeleteljük a burgonyát, rárakjuk a hozzávalókat, kedvünkre, ízesítjük, összeforgatjuk, és megsütjük. Ha pedig valakinek mégis kell a hús, akkor egy natúr csirkemellet is készíthetünk hozzá, amíg a burgonya sül.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Mákos-szilvás szelet

Mákos-szilvás szelet
12.2.2017

A mákos-szilvás szelet egy isteni bögrés sütemény, amit nemcsak ősszel készítek (amikor sok a szilva), hanem néha télen is, amikor egész egyszerűen megkívánom, és az ára ellenére megveszek fél kilót ebből a lila finomságból. A mákot magam darálom, szerintem ettől sokkal frissebb és finomabb, a végeredmény pedig egy mennyei, puha, gyümölcsös, lédús édesség. A mérce a szokásos 2.5 decis bögre, ezzel nagyon egyszerűen kikerülhető a mérleg. Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult, és aki szereti a gyümölcsöt, az biztosan rákap erre a finomságra.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Hamis almás krémes

Hamis almás krémes
12.2.2017

Egy igazi sütés nélküli finomság. A háztartási keksz, almás töltelék és vaníliakrém hármasa teszi felejthetetlenné ezt az isteni hamis almás rétest. Az elkészítése jár némi munkával, de megéri a fáradozást. Hidegen tálalom, ugyanis az elkészítést követően legalább 1 éjszakára a hűtőszekrénybe teszem. Ezalatt a vaníliakrém is jól megköt, és az almás töltelék is. Hogy az alma ne follyon szét a süteményben, az állagát darával javítottam. Ehhez a mennyiséghez 1 evőkanálnyi elég volt, de ha még ekkor is túl folyós, akkor lehet még hozzáadni. A vaníliakrémhez a kihűlt sűrű pudingot kevertem hozzá kanalanként a habos vajhoz, ettől lett igazán sima és krémes. A pudinghoz nem adtam hozzá cukrot, de ez ízlés dolga.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Zöldfűszeres tepsis tarja zöldségágyon

Zöldfűszeres tepsis tarja zöldségágyon
12.2.2017

A mai ebédhez egy olyan ételre esett a választásom, amit szinte végtelen módon el lehet készíteni, mégis mindenki szereti. Ez a zöldfűszeres tepsis tarja zöldségágyon. Szerencsémre volt otthon csontos szeletelt tarja, amit sóztam, borsoztam, zöldfűszer keverékkel bekentem, majd az egészet az otthon talált zöldségek keverékére tettem. Ez a hagyma, paprika és paradicsom. Köretnek zöldséges rizst készítettem, amíg a tarja sült. A húst vasárnapi maradék húslevessel öntöttem fel, a végeredmény pedig finom, szaftos, fűszeres és zöldséges husi lett.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Túrós twister rudak

Túrós twister rudak
11.2.2017

A túrós twister rudak kiváló választás parykra, ünnepségekre, vagy csak simán vendégváró falatkáknak. Amiért imádom a csavart rudakat, az az, hogy szinte bármivel meg lehet őket tölteni. Kedvencem a túrós töltelék, ehhez nem fér vita, de készítettem már pizzás alappal és szalonnával, sőt, tejfölös-sajtos-zöldfűszeres és tejfölös-fokhagymás töltelékkel is. A lényeg, hogy a töltelék jó sűrű és tartalmas legyen. A rudak hosszát tetszés szerint variálom, hol hosszabb, hol rövidebb, és a csavarok számával is szoktam játszani.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Zöldfűszeres-fokhagymás tejfölben pácolt csirkecomb

Zöldfűszeres-fokhagymás tejfölben pácolt csirkecomb
11.2.2017

A pácolt húsokban azt szeretem, hogy miután elkészítettem a pácot és beletettem a kiválasztott húst, akkor már más dolgom nincs, mint bekapcsolni a sütőt és betenni a sütőbe. Minél tovább pácoljuk, annál jobban átjárják az ízek a húst, de a mostani zöldfűszeres-fokhagymás tejfölben pácolt csirkecomb mindössze fél órát volt ebben az isteni öntetben, az eredmény pedig fantasztikus lett. Amíg a hús pácolódott, megfőztem a burgonyát, és amíg a csirke sült, befejeztem a burgonyapürét és elkészítettem a salátát.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE