Aladár

Receptjeim

Recept Tonhalkrém
Tonhalkrém
Hozzáadva: 23.12.2017
Az egyik kedvenc szendvicskrémem ez a tonhalkrém. Ennek több oka is van: imádom a csípős ízt, ezért egy jó adag chilli is került a tonhalkrémbe, valamint a citromlétől kellemesen pikáns, savanykás az íze. További jó tulajdonsága, hogy nincs benne vaj, ami szerintem teljesen felesleges ehhez a szendvicskrémhez. Én szeretem, ha darabos, ha jó füstös és csípős. Számtalan hozzávalón tudunk változtatni, és bátran kísérletezhetünk, szerintem ezt a krémet elrontani nem lehet.
Előkészítés 25 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
Recept Niva sajtos szendvicskrém
Niva sajtos szendvicskrém
Hozzáadva: 23.12.2017
A pikáns szendvicskrémek kedvelőinek biztos ízleni fog a niva sajtos szendvicskrém. A niva fanyar, édeskés, tipikus íze tökéletesen kiegészül a túróval és a többi hozzávalóval. Pompás kenyérfeltét, de akár töltött húsokhoz is fel tudjuk használni ezt a krémet. Friss kenyéren is tökéletes, de ha már pikáns, karakteres ízek, akkor fokhagymás pirítóssal is érdemes kipróbálni.
Előkészítés 25 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
Recept Tepertőkrém
Tepertőkrém
Hozzáadva: 23.12.2017
Sajnos ez a tepertőkrém nem saját, házi tepertőből készült, de szerencsére kedvenc piacomon megtaláltam az a tepertőt, ami a legjobban hasonlít az otthon megszokott ízvilághoz. Ebből a tepertőből készítem el ezt a remek kis tepertőkrémet. Mustár, tojás, csemegeuborka és hagyma is kerül ebbe a fogásba. Aki szeretné, egy evőkanálnyi vajjal is dúsíthatja. Én szeretem, ha kicsit darabosabb, így a hozzávalókat apróra vágtam, de akár reszelhetjük is őket, sőt, húsdarálót is használhatunk.
Előkészítés 25 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
Recept Túrókrém retekkel
Túrókrém retekkel
Hozzáadva: 23.12.2017
Egyszerű és ízletes szendvicskrém, ideális gyors vacsora vagy reggeli. Nem kell hozzá sok előkészület, gyakorlatilag csak le kell reszelni a sajtot és a retket, majd az egészet jó alaposan elkeverni. A csokor retek szerencsére már minden nagyobb boltban kapható, és ahogy észrevettem, az ára sincs annyira elszállva. A retkek kis vagy nagy lyukú reszelőn is reszelhetjük, én szeretem, ha a darabok kicsit nagyobbak, és kicsit roppannak.
Előkészítés 20 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
Recept Füstölt húsos-tormás szendvicskrém
Füstölt húsos-tormás szendvicskrém
Hozzáadva: 22.12.2017
Már a címe is elárulja, nem kell meglepetésre várni, ebben a finom szendvicskrémben bizony tormakrém és füstölt hús van. Elég karakteres ízvilággal rendelkezik, amit a krémsajttal tudunk lágyítani. Mivel a füstölt hús is eléggé sós, így a sóval eléggé óvatosan bánok. Ha véletlenül túl intenzívnek érezzük, akkor krémsajttal még mindig tudunk rajta javítani. Friss bagettel, kenyérrel tálalom.
Előkészítés 20 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
Recept Jeges kísértés
Jeges kísértés
Hozzáadva: 25.11.2017
Egyszerűen imádom a fagyit. Legyen tél vagy nyár, mindig van a fagyasztóban legalább 2 l bekészítve, különböző ízekben. Persze fagylaltot, vagy éppen jeges édességet, jégkrémet otthon is lehet készíteni, és szeretek kísérletezni a receptekkel. Az egyik nagy kedvencem pont ez a végtelenül egyszerű jeges kísértés. Miután megfagyott, csak kezembe veszem és elkezdem harapni, mint gyerekként az ostyalap közé zárt jeges vaníliás krémet.
Előkészítés 25 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
Recept Pacalleves
Pacalleves
Hozzáadva: 18.11.2017
Szeretjük vagy gyűlöljük? Jelen esetben nagyon is szeretjük a pacallevest. Mivel kis mennyiségben nem lehet pacalt kapni, ezért mindig jó nagy adagot készítek – legalább egy kilóból. Nagyon karakteres az íze, szerintem semmivel sem lehet összekeverni. Miután előfőztem (biztonság kedvéért kétszer), belekerült a zöldség és a többi kiegészítő alapanyag, és legalább két napra el voltunk látva pacallevessel.
Előkészítés 120 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
Recept Csirkecomb görög módra
Csirkecomb görög módra
Hozzáadva: 19.9.2017
A klasszikus burgonyás csirkecombot egy kevés feta sajttal és olajbogyóval gazdagítottam, és így született meg a csirkecomb görög módra. Az olajbogyó és sajt mellett jó sok koktélparadicsomot is használtam, a csirkét pedig klasszikus fűszerkeverékkel ízesítettem. Nem nagy feladat, mégis pompás étel varázsolható az asztalra. A combokat készíthetjük bőrével együtt vagy bőr nélkül is, kinek melyik a szimpatikusabb.
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
Recept Az egyik legjobb palacsintatészta
Az egyik legjobb palacsintatészta
Hozzáadva: 26.8.2017
Bátran állíthatom, hogy az egyik legnagyobb palacsintafaló vagyok, már megsaccolni se tudom, életemben mennyi palacsintát ettem meg összesen. Mivel kísérletező típus vagyok, szeretem az egyes recepteket kipróbálni, és a rengetek recept közül ez vált be a legjobban. Szerintem rátaláltam az egyik legjobb palacsintatésztára, nálam ez a nyerő, de nyitott vagyok a további lehetőségekre is. Viszont amíg jobbat nem találok, addig marad ez a recept, és a jó sok lekváros, kakaós, túrós, almás, és még sok-sok egyéb töltelék.
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
Recept Sertéscomb rizzsel, fűszeres mártással
Sertéscomb rizzsel, fűszeres mártással
Hozzáadva: 8.8.2017
Szeretem a leleményességet, és néha a konyhában is előfordul, hogy a random talált alapanyagokból próbálok valami finomat főzni. A legutóbbi ilyen alkalommal született meg a sertéscomb rizzsel, fűszeres mártással. Megkívántam a szaftos sertéscombot és munkából hazajövet meg is vettem az egy kiló húst, otthon pedig nekiláttam a főzésnek. A fűszerek, hagyma és kecsap nálam mindig van, a folyékony ételízesítőt pedig a legutóbbi konyhai kísérletezésem során vásároltam meg (ha csak szójaszósz lett volna otthon, akkor azt használtam volna). Az eredmény pedig egy igazán fűszeres, puhára főtt szaftos sertéscomb, kitűnő mártással.
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
Recept Aladár buktája
Aladár buktája
Hozzáadva: 22.7.2017
A receptnek az egyszerűségében a varázsa. Nem kell hozzá sok hozzávaló, csak egy egyszerű kelt tészta, na meg a kedvenc töltelékek: szilvalekvár, túró, nutella… Szerintem bárki képes elkészíteni, és amíg a tészta pihen és kel, addig a töltelékeket is előkészíthetjük. Én nagyon szeretem, feleségem pedig egyenesen imádja. A gyerekek sem elégszenek meg 1-2 darabbal, és még forrón kikapkodják a tepsiből.
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
Recept Házi kenyér
Házi kenyér
Hozzáadva: 26.6.2017
Életem első házi kenyere, sőt, életem első otthon készített kenyere. Nem vagyok egy nagy szakács, csak alap dolgokat szoktam készíteni, de gondoltam, kipróbálom magam, hátha sikerül a feladattal megküzdenem, és sikerült. A receptet barátnőm diktálta telefonon keresztül. Az elején sokallottam az élesztő mennyiségét (1 kocka, 42 g), de a végén egyáltalán nem érződött az ízén, a tészta pedig szépen megkelt. A köménymagot is szeretem, így ezzel sem spóroltam. Akinek ez nem jön be, az bátran kihagyhatja.
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
1
LEGÚJABB HOZZÁSZÓLÁSOK RECEPTEKHEZ