?
Név:Aladár
Nem:-
Kor:-
Rólam:-
Receptek száma
Receptek száma: 12
Felhasználó receptjei

Tonhalkrém

Recept Tonhalkrém
23.12.2017

Az egyik kedvenc szendvicskrémem ez a tonhalkrém. Ennek több oka is van: imádom a csípős ízt, ezért egy jó adag chilli is került a tonhalkrémbe, valamint a citromlétől kellemesen pikáns, savanykás az íze. További jó tulajdonsága, hogy nincs benne vaj, ami szerintem teljesen felesleges ehhez a szendvicskrémhez. Én szeretem, ha darabos, ha jó füstös és csípős. Számtalan hozzávalón tudunk változtatni, és bátran kísérletezhetünk, szerintem ezt a krémet elrontani nem lehet.

MEGJELENÍTÉS

Niva sajtos szendvicskrém

Recept Niva sajtos szendvicskrém
23.12.2017

A pikáns szendvicskrémek kedvelőinek biztos ízleni fog a niva sajtos szendvicskrém. A niva fanyar, édeskés, tipikus íze tökéletesen kiegészül a túróval és a többi hozzávalóval. Pompás kenyérfeltét, de akár töltött húsokhoz is fel tudjuk használni ezt a krémet. Friss kenyéren is tökéletes, de ha már pikáns, karakteres ízek, akkor fokhagymás pirítóssal is érdemes kipróbálni.

MEGJELENÍTÉS

Tepertőkrém

Recept Tepertőkrém
23.12.2017

Sajnos ez a tepertőkrém nem saját, házi tepertőből készült, de szerencsére kedvenc piacomon megtaláltam az a tepertőt, ami a legjobban hasonlít az otthon megszokott ízvilághoz. Ebből a tepertőből készítem el ezt a remek kis tepertőkrémet. Mustár, tojás, csemegeuborka és hagyma is kerül ebbe a fogásba. Aki szeretné, egy evőkanálnyi vajjal is dúsíthatja. Én szeretem, ha kicsit darabosabb, így a hozzávalókat apróra vágtam, de akár reszelhetjük is őket, sőt, húsdarálót is használhatunk.

MEGJELENÍTÉS

Túrókrém retekkel

Recept Túrókrém retekkel
23.12.2017

Egyszerű és ízletes szendvicskrém, ideális gyors vacsora vagy reggeli. Nem kell hozzá sok előkészület, gyakorlatilag csak le kell reszelni a sajtot és a retket, majd az egészet jó alaposan elkeverni. A csokor retek szerencsére már minden nagyobb boltban kapható, és ahogy észrevettem, az ára sincs annyira elszállva. A retkek kis vagy nagy lyukú reszelőn is reszelhetjük, én szeretem, ha a darabok kicsit nagyobbak, és kicsit roppannak.

MEGJELENÍTÉS

Füstölt húsos-tormás szendvicskrém

Recept Füstölt húsos-tormás szendvicskrém
22.12.2017

Már a címe is elárulja, nem kell meglepetésre várni, ebben a finom szendvicskrémben bizony tormakrém és füstölt hús van. Elég karakteres ízvilággal rendelkezik, amit a krémsajttal tudunk lágyítani. Mivel a füstölt hús is eléggé sós, így a sóval eléggé óvatosan bánok. Ha véletlenül túl intenzívnek érezzük, akkor krémsajttal még mindig tudunk rajta javítani. Friss bagettel, kenyérrel tálalom.

MEGJELENÍTÉS

Jeges kísértés

Recept Jeges kísértés
25.11.2017

Egyszerűen imádom a fagyit. Legyen tél vagy nyár, mindig van a fagyasztóban legalább 2 l bekészítve, különböző ízekben. Persze fagylaltot, vagy éppen jeges édességet, jégkrémet otthon is lehet készíteni, és szeretek kísérletezni a receptekkel. Az egyik nagy kedvencem pont ez a végtelenül egyszerű jeges kísértés. Miután megfagyott, csak kezembe veszem és elkezdem harapni, mint gyerekként az ostyalap közé zárt jeges vaníliás krémet.

MEGJELENÍTÉS

Pacalleves

Recept Pacalleves
18.11.2017

Szeretjük vagy gyűlöljük? Jelen esetben nagyon is szeretjük a pacallevest. Mivel kis mennyiségben nem lehet pacalt kapni, ezért mindig jó nagy adagot készítek – legalább egy kilóból. Nagyon karakteres az íze, szerintem semmivel sem lehet összekeverni. Miután előfőztem (biztonság kedvéért kétszer), belekerült a zöldség és a többi kiegészítő alapanyag, és legalább két napra el voltunk látva pacallevessel.

MEGJELENÍTÉS

Csirkecomb görög módra

Recept Csirkecomb görög módra
19.9.2017

A klasszikus burgonyás csirkecombot egy kevés feta sajttal és olajbogyóval gazdagítottam, és így született meg a csirkecomb görög módra. Az olajbogyó és sajt mellett jó sok koktélparadicsomot is használtam, a csirkét pedig klasszikus fűszerkeverékkel ízesítettem. Nem nagy feladat, mégis pompás étel varázsolható az asztalra. A combokat készíthetjük bőrével együtt vagy bőr nélkül is, kinek melyik a szimpatikusabb.

MEGJELENÍTÉS

Az egyik legjobb palacsintatészta

Recept Az egyik legjobb palacsintatészta
26.8.2017

Bátran állíthatom, hogy az egyik legnagyobb palacsintafaló vagyok, már megsaccolni se tudom, életemben mennyi palacsintát ettem meg összesen. Mivel kísérletező típus vagyok, szeretem az egyes recepteket kipróbálni, és a rengetek recept közül ez vált be a legjobban. Szerintem rátaláltam az egyik legjobb palacsintatésztára, nálam ez a nyerő, de nyitott vagyok a további lehetőségekre is. Viszont amíg jobbat nem találok, addig marad ez a recept, és a jó sok lekváros, kakaós, túrós, almás, és még sok-sok egyéb töltelék.

MEGJELENÍTÉS

Sertéscomb rizzsel, fűszeres mártással

Recept Sertéscomb rizzsel, fűszeres mártással
8.8.2017

Szeretem a leleményességet, és néha a konyhában is előfordul, hogy a random talált alapanyagokból próbálok valami finomat főzni. A legutóbbi ilyen alkalommal született meg a sertéscomb rizzsel, fűszeres mártással. Megkívántam a szaftos sertéscombot és munkából hazajövet meg is vettem az egy kiló húst, otthon pedig nekiláttam a főzésnek. A fűszerek, hagyma és kecsap nálam mindig van, a folyékony ételízesítőt pedig a legutóbbi konyhai kísérletezésem során vásároltam meg (ha csak szójaszósz lett volna otthon, akkor azt használtam volna). Az eredmény pedig egy igazán fűszeres, puhára főtt szaftos sertéscomb, kitűnő mártással.

MEGJELENÍTÉS

Aladár buktája

Recept Aladár buktája
22.7.2017

A receptnek az egyszerűségében a varázsa. Nem kell hozzá sok hozzávaló, csak egy egyszerű kelt tészta, na meg a kedvenc töltelékek: szilvalekvár, túró, nutella… Szerintem bárki képes elkészíteni, és amíg a tészta pihen és kel, addig a töltelékeket is előkészíthetjük. Én nagyon szeretem, feleségem pedig egyenesen imádja. A gyerekek sem elégszenek meg 1-2 darabbal, és még forrón kikapkodják a tepsiből.

MEGJELENÍTÉS

Házi kenyér

Recept Házi kenyér
26.6.2017

Életem első házi kenyere, sőt, életem első otthon készített kenyere. Nem vagyok egy nagy szakács, csak alap dolgokat szoktam készíteni, de gondoltam, kipróbálom magam, hátha sikerül a feladattal megküzdenem, és sikerült. A receptet barátnőm diktálta telefonon keresztül. Az elején sokallottam az élesztő mennyiségét (1 kocka, 42 g), de a végén egyáltalán nem érződött az ízén, a tészta pedig szépen megkelt. A köménymagot is szeretem, így ezzel sem spóroltam. Akinek ez nem jön be, az bátran kihagyhatja.

MEGJELENÍTÉS
1