TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Fehérboros karácsonyi korong
Fehérboros karácsonyi korong
Recept Fehérboros karácsonyi korong
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   20.11.2021

Fehérboros karácsonyi korong

Lágy finomságok, amihez fehérbor is kell. Tojás nélkül készül, tovább eláll, mint a linzer. Szerző: Triniti

30 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

450 g
búzafinomliszt
3 ev. kanál
porcukor
1 csomag
vaníliacukor
1 csomag
sütőpor
100 ml
fehérbor
200 ml
olaj
Lekvár kenéshez
Porcukor szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A cukrot, lisztet, sütőport elkeverjük, hozzáadjuk az olajat és a bort.
  2. Sima állagú tésztává dolgozzuk, pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A tésztát lisztes felületen kinyújtjuk, kiszaggatjuk a korongokat vagy egyéb kívánt formákat, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokon 15 percig sütjük.
  4. Lekvárral összetapasztjuk, porcukorral megszórjuk. Dobozba tesszük, sötét, hűvösebb helyen tároljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása