TopReceptek.hu Tészták Leveles tészta Hogyan készítsünk tökéletes leveles tésztát.
Hogyan készítsünk tökéletes leveles tésztát.
Recept Hogyan készítsünk tökéletes leveles tésztát.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   3.2.2024

Hogyan készítsünk tökéletes leveles tésztát.

A leveles tészta az egyik nagy csoda. Könnyíti a mindennapokat, ráadásul sok-sok süteményt tudunk segítségével készíteni. Az egyik ilyen gyöngyszem a rolád, amit aztán azzal töltünk, amivel csak szeretnénk.

95 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

500 g
búzafinomliszt
500 g
hidegvaj
1 kávéskanál
220 - 250 ml
jeges víz (a liszt minőségétől is függ)
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lisztet nyújtódeszkára szórjuk, a sóval elkeverjük. Beledolgozzuk a felkockázott hideg vajat.
  2. A vizet fokozatosan adjuk hozzá, egészen addig, amíg sima állagú tésztát nem kapunk. A kész tésztát fóliába csomagoljuk, 20 percre hűtőbe tesszük, de akár 10 percre fagyasztóba is tehetjük.
  3. A nyújtódeszkát liszttel megszórjuk, ezen nyújtjuk ki a tésztát, nagyjából 40x20 cm-es lapra. Mindkét oldalát középre hajtjuk (fentről és lentről).
  4. A tésztát 90 fokkal elforgatjuk, ismét 40x20 cm-es lapra nyújtjuk, felülről és alulról behajtjuk. A tésztát fóliába csomagoljuk, majd vagy hűtőbe tesszük 20 percre, vagy fagyasztóba 10 percre.
  5. Ezt még kétszer megismételjük (90 fokkal elforgatás, kinyújtás, hajtás, hűtőbe helyezés).
  6. A végeredmény a leveles tészta. Akár rögtön is használhatjuk, de hűtőbe is tehetjük. A fagyasztóban elég sokáig eláll.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása