TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Kakaós keksz mogyoróvajas krémmel
Kakaós keksz mogyoróvajas krémmel
Recept Kakaós keksz mogyoróvajas krémmel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   8.12.2020

Kakaós keksz mogyoróvajas krémmel

Isteni finom, ráadásul egyszerűen elkészíthető. A kakaós tészta és a mogyoróvajas töltelék együttesen alkothatja ezt az ellenállhatatlan töltött kekszet.

25 perc
Elkészítés
8 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

180 g
finomliszt
60 g
kakaó
1/2 ev. kanál
szódabikarbóna
csipet só
120 g
vaj
100 g
porcukor
90 g
nádcukor
60 g
mogyoróvaj
1 db
tojás
3 ev. kanál
tej
1 csomag
vaníliacukor

Szóráshoz:

porcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Először a mogyoróvajas tölteléket készítjük el. A mogyoróvajat a nádcukorral eldolgozzuk. Amikor már összeállt a massza, akkor hengeré formázzuk, majd 32 egyenlő darab kis részre vágjuk. Ezekből golyókat formázunk, majd hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a kakaót, a szódabikarbónát és a sót. Elkeverjük. A vajat a porcukorral habosra verjük, hozzáadjuk a tojást, a tejet és a vaníliacukrot. A nedves egyveleghez fokozatosan beledolgozzuk a száraz hozzávalókat, majd ebből a tésztából is hengert formázunk, amit ismét 32 egyenlő darab részre vágunk fel. A kis tésztaadagokból megformázzuk a golyókat.
  3. A sötét, kakaós folyókat kilapítjuk, a közepére tesszük a mogyoróvajas golyókat, majd becsomagoljuk a kakaós tésztával. Az így kapott kis töltött golyókat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, majd kezünkkel lelapítjuk.
  4. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 8 percig sütjük. Miután megsül, rácsra tesszük, kihűtjük, végül porcukorral meghintjük. Fedéllel lefedhető dobozban vagy üvegedényben tároljuk.

Forrás: Coolinarika

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása