TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Lágy csirkehúsos mártás tésztákhoz
Lágy csirkehúsos mártás tésztákhoz
Recept Lágy csirkehúsos mártás tésztákhoz
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   10.9.2017

Lágy csirkehúsos mártás tésztákhoz

Igazi krémes mártás csirkemell darabokkal, ami kiválóan illik tésztafélékhez. Ráadásul az elkészítése is végtelenül egyszerű és nagyon gyors! A csirkét csak megmossuk felszeleteljük, fűszerezzük, pirítjuk, krémsajttal és zöldségekkel együtt pároljuk, kis levessel és tejjel felöntjük, puhára főzzük, és már kész is. Amíg a mártás készülődik, az utolsó pár percben a tésztát is megfőzhetjük (esetleg rizst), majd tálaljuk.

Alapanyagok
2-3 db
csirkemell
200 g
krémsajt
1 db
csirkehúsleves-kocka
150 g
csiperkegomba vagy konzerv
1 db
paradicsom
1 db
chilli paprika
100 ml
tej
ízlés szerint só, bors
kevés olaj
kevés petrezselyemzöld
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A csirkemellet megtisztítjuk, megmossuk, majd megszárítjuk. Felcsíkozzuk vagy felkockázzuk, jó alaposan borsozzuk és sózzuk, akár kedvünk szerint más fűszerekkel/fűszerkeverékke is ízesíthetjük.
  2. Serpenyőben olajat hevítünk, majd a fűszeres csirkét megpirítjuk. Miután a hús megpirult, hozzáadjuk a krémsajtot, az apróra vágott paradicsomot, a chilli paprikát, a felszeletelt gombát, majd az egészet jó alaposan elkeverjük és együtt pároljuk. Hozzáadjuk a tejet és a kevés vízben elkevert leveskockát (vagy húslevest, ha van), majd az egészet pár percig együtt főzzük. Miután a hús megpuhult, megkóstoljuk, ha kell, fűszerezzük, és már tálalhatjuk is. Ideális tésztához.
  3. Végül friss petrezselyemzölddel megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása