TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Tepsis kürtöskalács. Nem egyszerű a megszokott formát otthon elkészíteni, de nem kell megijedni, a tepsis verzió is remek.
Tepsis kürtöskalács. Nem egyszerű a megszokott formát otthon elkészíteni, de nem kell megijedni, a tepsis verzió is remek.
Recept Tepsis kürtöskalács. Nem egyszerű a megszokott formát otthon elkészíteni, de nem kell megijedni, a tepsis verzió is remek.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   10.12.2023

Tepsis kürtöskalács. Nem egyszerű a megszokott formát otthon elkészíteni, de nem kell megijedni, a tepsis verzió is remek.

Klasszikus finomság, más formában. Így az elkészítés egyértelműen egyszerűbb. Csak elkeverjük a hozzávalókat, tepsibe tesszük, a többi pedig a fogadtatáson múlik.

20 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
400 g
rétesliszt
250 ml
tej
3 evőkanál
olvasztott vaj
8 evőkanál
kristálycukor
42 g
élesztő
2 db
tojássárga
csipet
kenéshez
tojásfehérje
szóráshoz
fahéjas cukorral elkevert aprított dió
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Klasszikus kelt tésztát készítünk, egy órát kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát olajjal kikent tepsibe tesszük, elegyengetjük. Tojásfehérjével megkenjük, a dió és fahéjas cukor keverékével megszórjuk.
  3. 20 percig tovább pihentetjük. 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. Közben figyeljük, nehogy megégjen a tészta.
  4. Porcukorral megszórjuk, felszeleteljük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása