Grillnyárs receptek – hozzávalók, elkészítés, variációk

Grillnyárs

A grillynárs a grillezés elengedhetetlen része. Klasszikusan husi és zöldség az alapja, amit aztán kedvünkre módosíthatunk, változtathatunk. A hústűre vagy nyársra húzott finomabbnál finomabb falatokat sütjük készre a láng felett, az ízek mellett a kész nyárs pedig a színek játéka is lehet.

A nyársra húzott zöldségek és húsfalatok számos országban és régióban népszerűek, természetesen az adott térségre jellemző ízesítéssel és ízvilággal. Görögországban a souvlaki viszi a prímet, Oroszországban és Szerbiában a saslik, Törökországban pedig a sis kebab.

Térségeinkben, hogy gyorsabban átsüljön és elkészüljön, a csirkehús az, ami a legnagyobb népszerűségnek örvend. A zöldségek közül a cukkini, paprika, paradicsom és hagyma a nyerő, de akár gombát is felfűzhetünk a nyársra.

Mindent mutat


Recept Sonkás-sajtkrémes csirke nyárson
Sonkás-sajtkrémes csirke nyárson
Hozzáadva: 28.9.2020
Ha egy kis változatosságra várunk, akkor ez a sonkás-sajtkrémes csirkemell nyárs egy remek választás. Ha nincs grillszezon vagy kéznél konyhai grill, akkor lepirtással és pár perces sütéssel is el tudjuk készíteni. Fűszerezésnek csak sót és borsot használtam, de mind oly sok esetben, itt is lehet kedvünkre kísérletezni.
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
Recept Nyársra tűzött csirketekercs
Nyársra tűzött csirketekercs
Hozzáadva: 27.2.2019
A gyerekek odavannak a nyársra tűzött csirketekercsért! Nemcsak grillszezonban imádják, hanem az év minden egyes napján! A kiklopfolt csirkemellet szalonnával és sonkával pakoltam meg, majd az egészet felcsavartam. A fűszerezés klasszikus: só, bors, egy kis szárított fokhagyma, na meg persze grill fűszerkeverék. Hogy a csirketekercset könnyebben tudjam felszeletelni és elkészíteni a kis „csigákat”, a felcsavarást követően másfél órára hűtőszekrénybe tettem. Burgonyapürével tálaltam. Szerző: Danka
Előkészítés 35 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
Recept Sonkás-szalonnás csirketekercs burgonyapürével
Sonkás-szalonnás csirketekercs burgonyapürével
Hozzáadva: 9.11.2018
A gyerekek egyszerűen csak csirkecsigának hívják a sonkás-szalonnás csirketekercset. egyáltalán nem bonyolult az elkészítése, a végeredmény pedig kiadós és tartalmas étel. A legnagyobb hangsúly a sonkával és szalonnával felcsavart csirkehúson van. A mártás a húslé egy kevés liszttel besűrítve, köretnek pedig burgonyapürét választottam. Salátát is adhatunk hozzá. Szerző: Danka
Előkészítés 30 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
Recept Görög Souvlaki
Görög Souvlaki
Hozzáadva: 2.3.2017
A tavasz közeledtével itt az ideje megnézni, hogy a grillkészlet megvan-e, és nem árt átböngészni a jól bevált grillrecepteket. Nekem az egyik kedvencem a görög Souvlaki (szuvlaki). Először Görögországban találkoztam vele, és a helyiek szerint az egyik legfinomabb gyorsétel. Én ott bárányhúsból készültet ettem. Mivel a bárányhús elkészítése nem az erősségem, sertéshúsból és csirkehúsból készítem. A fűszerezése nagyon egyszerű, friss tzatzikivel és fokhagymaolajjal megkent bagettel egyszerűen verhetetlen.
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
Recept Sonkás-krémsajtos csirkenyárs
Sonkás-krémsajtos csirkenyárs
Hozzáadva: 18.1.2017
A nyársra húzott húsok és zöldségek elsősorban a nyár elengedhetetlen kellékei, de nyári időszak hiányában serpenyőben vagy sütőben is el lehet őket készíteni. A sonkás-sajtos csirkenyárs erre egy tökéletes példa. Az elkészítése nagyon egyszerű, és mivel a csirke elég gyorsan megpuhul és átsül, nem sok időt vesz igénybe. Én ezt a fogást salátával és tejfölös-fokhagymás, esetleg csípős mártogatóval kínálom. A fűszerezést nem vittem túlzásba, só, bors, krémsajt és sonka, de ha más ízvilágra vágyunk, akkor bőven használható más fűszer is, a sonkát pedig akár füstölt sonkával és szalonnával is helyettesíthetjük.
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
1
LEGÚJABB HOZZÁSZÓLÁSOK RECEPTEKHEZ