Rizs édesen – receptek, hozzávalók, elkészítés, variációk

Édesen

Az édes változatban készül rizs a gyerekek és felnőttek körében is népszerű. Fő fogásnak is kínálhatjuk, de akár desszertnek is megállja a helyét.

Az elkészítése nagyon egyszerű, ráadásul a pénztárcát is kíméli. Persze sokaknak az iskolai menzát vagy üzemi konyhát juttatják eszükbe, de azért ezen túl lehet lendülni és jobbnál jobb változatokat lehet készíteni.

Az alapja természetesen a tejben puhára főtt rizs, amit cukorral, gyümölcsökkel, vagy akár gyümölcsbefőttel tehetünk még finomabbá. Ha a rizshez tojásfehérje habot is adunk, már csak sütőformába kell pakolni és készre sütni. Sokan mazsolával készítik ezeket a finomságokat, de ízlés szerint ez is elhagyható. A kész fogások tetejére még valami édes, szirupos öntet is kerülhet.

Kétségkívül a kedvencünk a gyümölcsös rizsfelfújt, de a tojáshabbal készült változat is érdemes a kipróbálásra.

Mindent mutat


Recept Szilvás rizsfelfújt
Szilvás rizsfelfújt
Hozzáadva: 9.9.2020
Kicsit menza érzés, de azért a szilvás rizsfelfújtat is lehet nagyon-nagyon szeretni! Én hidegen és forrón is odavagyok érte. Mindig máshogy készítem: más gyümölccsel, más szósszal, gyümölccsel, kompóttal vagy sziruppal tálalom. A szilvás az egyik nagy kedvencem, de barackos változatban is isteni! Ha nem tudjuk a mamától kapott kompótot eltüntetni, akkor a rozsfelfújt és egy nagy tepsi gyümölcsös lepény tökéletes választás!
Előkészítés 20 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
Recept Gyümölcsös rizsfelfújt tojáshabbal
Gyümölcsös rizsfelfújt tojáshabbal
Hozzáadva: 11.6.2020
A rizsfelfújthoz valakinek kellemes, valakinek kellemetlen élménye fűződik. Én valahol a kettő közt vagyok. Gyerekként a menzán sokszor tálalták, és nem volt nagy élmény, de vendégségben ettem olyat is, ami fantasztikus volt! Aztán elkezdtem kikísérletezni a saját verziómat, és így jött létre a gyümölcsös rizsfelfújt tojáshabbal. Szerző: Karambola
Előkészítés 40 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
Recept Rizsfelfújt túróval és barackkal
Rizsfelfújt túróval és barackkal
Hozzáadva: 10.4.2018
A rizsfelfújt az egyik legkönnyebben elkészíthető otthoni édesség, amivel a családtagokat le lehet venni a lábukról. Az én rizsfelfújtam túróval és barackkal készül, amitől szerintem még finomabb és tartalmasabb. Mikor már a gyümölcs és a rizses-túrós massza belekerül a tepsibe, a tetejét fahéjas cukorral szórom meg, így kerül a forró sütőbe. Már az illatától is jól lehet lakni, a végeredmény pedig fenséges! Szerző: Mineralka
Előkészítés 40 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
1
LEGÚJABB HOZZÁSZÓLÁSOK RECEPTEKHEZ