Top receptek

Kakaós szelet túróval, szederrel és pudingzselével

Kakaós szelet túróval, szederrel és pudingzselével
16.2.2017

A friss szeder, akár nyáron, akár télen a boltban beszerezve, arra hivatott, hogy minél finomabb sütemény készüljön belőle. Legutóbb a választásom a kakaós szeletre esett túróval, szederrel és pudingzselével. Három fantasztikus réteg, amit „megtör” a fehér túrókrém is vaníliás-gyümölcsös pudingzselé közti gyönyörű szeder. Frissítő desszert, ami hidegen fogyasztva a legjobb, egy pohár fehérborral kísérve. Bár sok alapanyag kell hozzá, az egyes rétegek elkésztése egyáltalán nem bonyolult, és nagyon egyszerűen megkomponálható a finomság.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Lágy mézes-krémes szelet - FOTÓKKAL

Lágy mézes-krémes szelet - FOTÓKKAL
17.1.2017

A lágy mézes-krémes szelet pihe-puha mézes két tésztalapból készül, az egyikre rávisszük a vaníliás krémet és a tejszínhabot, majd letakarjuk a második lappal. A sütemény rendkívül finom és habkönnyű. Hogy a vaníliakrém és a tejszínhab szép magas legyen, kisebb tepsit használtam, és a végén nagyon gusztusos süteménykockákat kaptam. Ha akad otthon egy kis mentalevél (tisztában vagyok vele, hogy ez nem alapfűszer, nálunk is csak hébe-hóba van, amikor éppen találok a boltban), akkor azzal is díszíthetjük a kis kockák tetejét. Ha van elég időnk és kedvünk, akkor nagyobb tepsiben is készíthetjük. Én ilyenkor 4 vékony tésztát sütök, és ezek közé teszem felváltva a krémeket.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

A legjobb csokoládékrémes sajttorta

A legjobb csokoládékrémes sajttorta
17.2.2017

A sajttorta az egyik legegyszerűbb és legkívánatosabb édesség, amit valaha készítettem. Túl sok konyhai rutint nem igényel, az eredmény mégis magért beszél. Rengeteg változata létezik, az elkészítési módja pedig országról országra változik. A legjobb csokoládékrémes sajttorta az egyik legkedvesebb számomra, mivel a krém túrót és fehér csokoládét is tartalmaz. A tetejét főzőcsokoládéval és friss gyümölccsel díszítettem, majd miután a krém megkötött, hidegen tálaltam. Az íze valami fantasztikus! A sűrített tejtől, porcukortól és fehércsokoládétól kellően édes, lágyan krémes, pont olyan, amilyennek szeretem.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Tarka barackos szelet

Tarka barackos szelet
16.2.2017

A tarka barackos szeletet bárki könnyedén el tudja készíteni. A hozzávalók kiméréshez elég egy 250 ml-es bögre és egy evőkanál. A tésztához a hozzávalókat eldolgozzuk, két részre szedjük, és az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaót. Hogy mitől is tarka? A világos tésztától, a kakaós tésztától, a túrós tölteléktől és a baracktól. Konzerv barackból is el lehet készíteni, a végeredmény pedig egy fantasztikus barackos és színes desszert, amit mindenki imádni fog.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Gombamártás knédlivel

Gombamártás knédlivel
15.2.2017

A gombamártás knédlivel az egyik kedvenc húsmentes fogásom. Ennek több oka is van: az egyik, hogy nagyon szeretem a gombát, a másik pedig a finom szaft és szósz, amiben a gomba benne van. Minél sűrűbb, annál jobb. Én friss gombából készítem, mert kétség sem fér ahhoz, hogy így a legfinomabb. A legtöbbször csiperkéből készítem, de laskagombával is isteni. Ha a család éppen valami laktatóbbra vágyik, akkor a sült húshoz szoktam vele meglocsolni, én pedig tökéletesen elvagyok a knédlis gombamártással.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Tejszínhabos kekszsütemény karamellás kekszből

Tejszínhabos kekszsütemény karamellás kekszből
17.2.2017

Amikor a gyerekekkel cukrászdába megyünk, akkor mindig nagy veszekedés van azon, kié is legyen a kávéhoz kapott karamellás keksz. Ebből jött az ötlet, hogy készítek valami egyszerű finomságot ebből a kekszből. Az egyik boltban találtam Lotus kekszet (1 csomagban 50 db csomagolt kis keksz van), és elkészítettem a tejszínhabos kekszsüteményt karamellás kekszből. Tényleg nem nagy munka, csupán a habtejszínt kell jó kemény habbá verni. Biztos ami biztos, tettem bele habfixálót. Gyakorlatilag három alapanyagból megszületett a sütemény, ráadásul sütés nélkül. A gyerekek imádták. Nekem kicsit édesnek tűnt, de ha jönnek az édesszájú barátnőim, akkor nekik is készítek a kávé mellé.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Citromos-joghurtos kuglóf

Citromos-joghurtos kuglóf
12.2.2017

A citromos-joghurtos kuglóf talán az egyik legegyszerűbb kuglóf, amit valaha készítettem. Az alapanyagokat tényleg csak össze kell keverni, majd a sütőben megsütni. Ennek ellenére az íze verhetetlen, a citrom és joghurt együttesen fantasztikus ízt kölcsönöz az édességnek. A joghurttól puhává, a citromtól pedig frissítővé válik a tésztája. Önmagában is isteni, de friss fanyar gyümölcsökkel is isteni finom. Ezzel az édességgel nem lehet melléfogni, és ami a legjobb, az elkészítésével bárki megbirkózik.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Gombás krumplileves

Gombás krumplileves
17.2.2017

A gombás krumplileves gyerekkorom nagy kedvence, amit anyukám és nagymamám is sokszor készített nekem. Vargányából az igazi, de csiperkével is készítettem már. Ha valaki szereti a karakteresebb ízeket, akkor egy kis olajon piríthat szalonnát, megfuttathatja rajta a hagymát, és erre az alapra lehet pakolni a zöldségeket. Nekem egy tányér a levesből sosem elég. A tetejét néha petrezselyemzölddel vagy aprított metélőhagymával díszítem, az ízét pedig pár csepp ecettel is javíthatjuk. Ez ízlés dolga, ki hogy szereti.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Tepsis csirkecomb burgonyával és zöldségekkel

Tepsis csirkecomb burgonyával és zöldségekkel
16.2.2017

A tepsis csirkecomb burgonyával és zöldségekkel talán az egyik legegyszerűbb csirkerecept, amit valaha készítettem. Csak csirke, fűszer, burgonya és zöldség (ami ráadásul a köret is), egy sütő, na meg egy tepsi, amibe az összes hozzávalót beletesszük. Én a tepsis csirkét előző napi húslevessel öntöttem fel, de ha nincs, akkor megteszi a húsleveskocka vízben feloldva. Nagyszerű, gyors ebéd vagy vacsora, nemcsak a hétköznapokra.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Parasztburgonya

Parasztburgonya
14.2.2017

A parasztburgonya vegetariánus fogásnak is tökéletes, és azoknak is biztosan ízleni fog, akik csak éppen egy étkezésre ki akarják hagyni a húst. A hozzávalókat egy nagy sütőtálban egyben megsütjük, és már kész is. Köretnek is isteni. Húsimádóknak természetesen egy kevés szalonna is belecsempészhető, de én ettől most eltekintettem. Az elkészítése tényleg nem nehéz, csak felszeleteljük a burgonyát, rárakjuk a hozzávalókat, kedvünkre, ízesítjük, összeforgatjuk, és megsütjük. Ha pedig valakinek mégis kell a hús, akkor egy natúr csirkemellet is készíthetünk hozzá, amíg a burgonya sül.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE