Top receptek

Aranygaluska vaníliakrémmel

Aranygaluska vaníliakrémmel
15.1.2017

Az aranygaluska vaníliakrémmel az egyik kedvenc édes ételem, amit nagymamám és anyukám is sokszor készített nekünk, lurkóknak. Máig csodálom, hogy volt idejük a sok munka mellett ezt a csodát elkészíteni. Sajnos az elkészítése sokáig tart, és ez az oka, hogy évente csak egy-két alkalommal van terítéken. Idén megfogadtam, hogy ebben az évben többször kerül majd az asztalra ugyanis mi imádjuk a kelt tésztát, és a finom és édes vaníliakrémnek se tudunk ellenállni. Egyik nagy előnye, hogy a tészta lefagyasztható, így ha legközelebb készítem, akkor biztos dupla adagot, és a maradékot lefagyasztom.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Fitnesz túrótorta liszt és cukor nélkül

Fitnesz túrótorta liszt és cukor nélkül
26.9.2016

Ínycsiklandó Fitnesz túrótorta liszt és cukor nélkül. Egészséges, és ráadásul finom is. Bárki elkészítheti, csupán minimális kézügyességet és tapasztalatot igényel. A gyerekek imádják, és "zebratortának" hívják, a benne lévő gyümölcs pedig szabadon választható és el is hagyható. Nagyon finom, imádjuk!

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Szuper vacsora: joghurtos lepényke sonkával és sajttal

Szuper vacsora: joghurtos lepényke sonkával és sajttal
9.1.2017

A joghurtos lepényke sonkával és sajttal egy nagyon gyors és szuper vacsora. Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult, a tésztája a natúr joghurttól pedig nagyon könnyű, a sajttal és sonkával pedig semmit sem lehet elrontani. A lepénykében az a legjobb, hogy a feltét szabadon választható, a fokhagymás-tejfölös és a túrós-kapros töltelékkel is isteni. Néha a tetejére még szórok egy kis sajtot, a gyerekek kedvéért pedig ketchupot és majonézt is készítek hozzá az asztalra. Én csak friss zöldséget vagy egyszerű salátát fogyasztok hozzá.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Fantasztikus sós palacsinta fokhagymával, sajttal és zöldfűszerrel

Fantasztikus sós palacsinta fokhagymával, sajttal és zöldfűszerrel
10.1.2017

A palacsintát szinte mindenki szereti, és elsősorban édesen, lekváros, túrós vagy kakaós töltelékkel készítjük. Én most egy fantasztikus sós palacsintát készítettem, sok fokhagymával, sajttal és zöldfűszerrel. A palacsinta tésztájához a hozzávalókat alaposan összekevertem, majd klasszikus módon palacsintasütő serpenyőben megsütöttem. Annyira jól sikerült, hogy még töltelék sem kellett hozzá, úgy ahogy van, a családdal együtt pillanatok alatt eltüntettük a tányérról.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Méteres süti ahogy nagymamám készíti

Méteres süti ahogy nagymamám készíti
14.1.2017

A méteres süti gyerekkorom egyik legkedvesebb süteménye, amit mamám szokott készíteni. Igaz, az elkészítése időigényes és kell hozzá némi türelem, de az eredmény egy valóban hosszú, és ezáltal sok-sok szeletből álló, puha és lágy, csokival bevont pudingkrémes finomság. Persze erre a sütire is érvényes, hogy ahány ház, annyi szokás. Valaki az őzgerinc formára tesz még egy réteg piskótát, valaki puncsos pudingkrémet használ, és a csokoládés máz is minden konyhában más. A végeredményez ez nem sokat változtat, ugyanis a méteres süti, ahogy nagymamám készíti (és természetesen más nagymama is) a család egyik kedvence.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Pár perces házi sajtmártás tésztákhoz

Pár perces házi sajtmártás tésztákhoz
14.1.2017

A sajtszószoknak nagyon sok változata létezik, és használhatjuk őket zöldségekhez, tésztákhoz, húsokhoz, de akár burgonyaszirmokhoz vagy bármilyen sült krumplis körethez. Én nagyon szeretem őket, és egyik nagy előnyük, hogy nagyon sokféle sajtból készülhetnek, és így a végeredmény is nagyon változatos tud lenni. Most ezt a pár perces házi sajtmártást próbáltam ki, amit egyszerűen főtt tésztára kanalaztam, és tálaltam a családnak. Ha egy kicsit fel szeretnénk dobni, akkor a tésztát egy kis zsírjára sült szalonnába is beleforgathatjuk.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Túrós-almás rácsos sütemény - FOTÓKKAL

Túrós-almás rácsos sütemény - FOTÓKKAL
17.1.2017

Az túrós-almás rácsos sütemény eredeti receptje alapján rácsokat kellett volna készítenem, de beismerem, hogy lusta voltam, ezért inkább vékony tésztalappal fedtem le a süteményt. Az eredményen semmit sem változtatott, nagyon finom, szaftos és lágy sütemény lett a végeredmény. Az almás tölteléket vaníliacukorral és fahéjas cukorral ízesítettem, a sütemény tetejét pedig porcukorral szórtam meg. Az illata valami isteni, a család és én is elég gyorsan eltüntettük a süteményes tálról.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

„Szegény ember” lángosa

„Szegény ember” lángosa
14.1.2017

A „Szegény ember” lángosa trükkje, hogy tej helyett vízzel készül. Nekem mindig a tóparti strandolást juttatja eszembe, ugyanis szerintem ott lehet ilyen ízű lángost vásárolni. A tésztába nem kell semmi extra hozzávaló (se krumpli, se olaj), ráadásul a liszt is az egyik legolcsóbb volt, amit a boltban találtam. Talán ezért sikerült ennyire finomra. Meggyőződésem, hogy ennek a retro lángosnak a titka az egyszerűségben rejlik.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Pizzás táska sonkával és sajttal

Pizzás táska sonkával és sajttal
14.1.2017

A házilag készített pizza a család nagy kedvence, és annak ellenére, hogy nincs otthon kemencénk, mindig nagy sikert aratok vele. A Calzone vagy töltött pizza is mindig nagy sikernek örvend, most pedig ennek mintájára kis pizzás táskákat készítettem kelt tésztából, amit sonkával, sajttal, kukoricával és olívabogyóval töltöttem. Ennek a sonkás-sajtos pizzás táskának egyik nagy előnye, hogy falatnyi, és bár több időt igényel az elkészítése, a család imádni fogja. A töltelék bármi lehet, amit szeretünk, a tetejét pedig magvakkal, vagy reszelt sajttal is megszórhatjuk.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Párizsi kifli – lépésről lépésre

Párizsi kifli – lépésről lépésre
15.1.2017

A párizsi kifli az örök klasszikus édességek közé küzdötte fel magát a családban. A diós tészta isteni finom krémmel van díszítve, mindezt az elengedhetetlen főzőcsokoládés bevonat teszi tökéletessé. Az elkészítése nem bonyolult, de igényel némi konyhai rutint. A titka, hogy a tésztát és a krémet is gőz fölött készítsük el. Én a tésztájába a tojáshabhoz finomlisztet és diót is raktam, de találkoztam már olyan recepttel is, ahol a tésztába dió és szódabikarbóna, vagy éppen rétesliszt került. Az eredmény minden esetben tökéletes volt.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE