Top receptek

Házi tojáslikőr

Házi tojáslikőr
23.1.2018

A nagy hidegekben, egy fárasztó nap után, igazán jól tud esni a tojáslikőr. Boltban is kapható, de néha azért otthon is elkészítem a saját receptem alapján. Ennek egyik oka, hogy az íze jobb, a másik pedig az, hogy a rum mennyiségét én határozom meg. Az állagát tekintve talán nem olyan sűrű, mint a boltban kapható, de így is tökéletes itóka az esti pihenéshez. Ha tehetem, akkor házi tojásból készítem. Az íze pár nap után az igazi, és amíg a hűtőben tároljuk, de naponta nem árt felrázni.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Kitűnő diós félholdak - FOTÓKKAL

Kitűnő diós félholdak - FOTÓKKAL
23.1.2018

A tészta, dió és lekvár hármasa mindig izgalmas és ízes süteményeket eredményez. Nincs ez másképp a kitűnő diós félholdak esetében sem. Az év bármely napján szívesen fogadja a család, és ezért is készítem aránylag sokszor. A lekvár a süteményben meghatározó szerepet tölt be, és rajtunk áll, hogy savanykásabb, vagy éppen édesebb lekvárt választunk. A megsült tésztából már csak ki kell vágni a félholdakat. Ha sajnáljuk a kimaradt tésztát, összetörhetjük, és még ezzel is megszórhatjuk, bár az igazat megvallva és örömmel megeszem a kimaradt tésztát.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Kókuszos rumos golyó

Kókuszos rumos golyó
22.1.2018

Pompás édesség a mindennapokra. Csak egy kis kókuszos rumos golyó a nehezebb pillanatokban, és rögtön szebbnek látom a világot. Ez nemcsak a rumnak köszönhető, hanem annak is, hogy ez a sütés nélküli finomság nagyon finom. Szerintem igazi klasszikus édesség, amit sokan ismernek, és nagyon sokan el is készítenek. A kész rumos golyókat egész egyszerűen beleforgatom a kókuszreszelékbe, és már kész is.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Csevapcsicsa burgonyapürével

Csevapcsicsa burgonyapürével
22.1.2018

A csevapcsicsa egy olyan húsétel, ahol eredetét és az eredeti receptjét felkeresni szinte lehetetlen. Mindenki ismeri, mindenki másképp csinálja, mindenki másképp fűszerezni, de az íze mindig pompás! Bár nincs grillszezon azért ilyenkor sem kell lemondani erről a húsos különlegességről. Készíthetjük konyhai grillsütőn, sütőben, vagy éppen olajban is megsüthetjük. A titka a jó fűszerezés. Mivel marhahúst nem kaptam, sertéshúst használtam, és nem sajnáltam belőle sem a vöröshagymát, sem a fokhagymát.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Szaftos kakaós-csokoládés szelet

Szaftos kakaós-csokoládés szelet
21.1.2018

Egyik kedvenc bögrés sütemények a szaftos kakaós-csokoládés szelet. A kakaó a puha és szaftos tésztába kerül, amit sütés után kávéval meglocsoltam, kedvenc házi lekvárommal megkentem, majd a tetejét csokoládéöntettel meglocsoltam. A kész süteményt 8 órát hűvös helyen pihentettem (szerencsére ilyenkor télen a spájz tökéletes erre), majd felkockáztam és tálaltam.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Kávés-kakaós krémmel töltött dió

Kávés-kakaós krémmel töltött dió
21.1.2018

A finom falat mindig finom falat, nem kell ahhoz ünnep, hogy elkészítsük. Pontosan ilyen édesség a kávés-kakaós krémmel töltött dió is. Az év minden napján finom, és az év minden napján jól esik. Ezért is készítem gyakrabban, és lehetőleg jó nagy adagot. Ha időm és kedvem engedi, akkor több féle krémmel is készítem: nemcsak ezzel a pompás kávés-kakaóssal, hanem vaníliással, kókuszossal, vagy éppen csokoládéssal.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Klasszikus burgonyasaláta

Klasszikus burgonyasaláta
20.1.2018

A klasszikus burgonyasaláta számos módon lehet tökéletes eleme az étkezésnek. Köretként rántott húsokhoz vagy egyéb húsokhoz/fasírtokhoz, főételként jó nagy szelet kenyérrel, töltelékként sonkatekercsekbe, vagy alapként szebbnél szebb és finomabbnál finomabb hidegtálakhoz. Azon lehet vitatkozni, mit is jelent a klasszikus, mi ezt a receptet használjuk, és ezt az ízvilágot szoktuk meg. A majonéz lehet bolti vagy otthon készített, és a csemegeuborka levét is felhasználhatjuk.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

CIKK-CAKK pudingszelet édes cukros tejföllel

CIKK-CAKK pudingszelet édes cukros tejföllel
20.1.2018

Ez a fogás egy tipikus vasárnapi gyors édesség, amivel délutánonként szoktam meglepni a családot. A CIKK-CAKK pudingszelet édes cukros tejföllel talán az egyik legfinomabb, gyors sütemény, amit valaha készítettem. Én odavagyok a cikk-cakkban elkevert világos és kakaós tésztáért, valamint a tésztára kanalazott pudingért. Az egészet készre sütjük, a tetejére pedig ízlésesen rákanalazzuk a tejfölös keveréket.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Tepsiben sült panírozott sajt – mintha olajban sült volna

Tepsiben sült panírozott sajt – mintha olajban sült volna
20.1.2018

Nagyon szeretem a rántott sajtot, de az elkészítése nem tartozik a kedvenc elfoglalásaim közé. Elsősorban nem a panírozással van a gond, hanem a sütéssel. Nyúlik, szétesik, olyan „odafigyelős” és nem igazán tiszta munka. Ha megkívánom a rántott sajtot, akkor mindig ezt a tepsis változatot készítem. A tepsiben sült panírozott sajt tényleg olyan, mintha bő olajban sült volna, és további nagy előnye, hogy egy tepsiben el tudom készíteni az egész adagot, A biztonság kedvéért kétszer is paníroztam, először a klasszikus liszt-tojás-zsemlemorzsa hármasba, majd ismét tojásba és zsemlemorzsába.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Francia palacsinta tejszínhabbal

Francia palacsinta tejszínhabbal
19.1.2018

A palacsintának számos változata létezik, egyik jobb mint a másik. Az egyik újságban rátaláltam a francia palacsinta receptjére. A recept azt írta, hogy azért kell víz a tésztájába, mert ettől a palacsintatészta puhább és levegősebb lesz. Kipróbáltam, és bevált a recept! A tésztához búzafinomlisztet és réteslisztet használtam, 1:1 arányban. A palacsintákat lekvárral és túróval töltöttem, a tetejére pedig az elmaradhatatlan tejszínhab került.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE