Top receptek

Szaftos kakaós-csokoládés szelet

Szaftos kakaós-csokoládés szelet
21.1.2018

Egyik kedvenc bögrés sütemények a szaftos kakaós-csokoládés szelet. A kakaó a puha és szaftos tésztába kerül, amit sütés után kávéval meglocsoltam, kedvenc házi lekvárommal megkentem, majd a tetejét csokoládéöntettel meglocsoltam. A kész süteményt 8 órát hűvös helyen pihentettem (szerencsére ilyenkor télen a spájz tökéletes erre), majd felkockáztam és tálaltam.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Kávés-kakaós krémmel töltött dió

Kávés-kakaós krémmel töltött dió
21.1.2018

A finom falat mindig finom falat, nem kell ahhoz ünnep, hogy elkészítsük. Pontosan ilyen édesség a kávés-kakaós krémmel töltött dió is. Az év minden napján finom, és az év minden napján jól esik. Ezért is készítem gyakrabban, és lehetőleg jó nagy adagot. Ha időm és kedvem engedi, akkor több féle krémmel is készítem: nemcsak ezzel a pompás kávés-kakaóssal, hanem vaníliással, kókuszossal, vagy éppen csokoládéssal.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Klasszikus burgonyasaláta

Klasszikus burgonyasaláta
20.1.2018

A klasszikus burgonyasaláta számos módon lehet tökéletes eleme az étkezésnek. Köretként rántott húsokhoz vagy egyéb húsokhoz/fasírtokhoz, főételként jó nagy szelet kenyérrel, töltelékként sonkatekercsekbe, vagy alapként szebbnél szebb és finomabbnál finomabb hidegtálakhoz. Azon lehet vitatkozni, mit is jelent a klasszikus, mi ezt a receptet használjuk, és ezt az ízvilágot szoktuk meg. A majonéz lehet bolti vagy otthon készített, és a csemegeuborka levét is felhasználhatjuk.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

CIKK-CAKK pudingszelet édes cukros tejföllel

CIKK-CAKK pudingszelet édes cukros tejföllel
20.1.2018

Ez a fogás egy tipikus vasárnapi gyors édesség, amivel délutánonként szoktam meglepni a családot. A CIKK-CAKK pudingszelet édes cukros tejföllel talán az egyik legfinomabb, gyors sütemény, amit valaha készítettem. Én odavagyok a cikk-cakkban elkevert világos és kakaós tésztáért, valamint a tésztára kanalazott pudingért. Az egészet készre sütjük, a tetejére pedig ízlésesen rákanalazzuk a tejfölös keveréket.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Tepsiben sült panírozott sajt – mintha olajban sült volna

Tepsiben sült panírozott sajt – mintha olajban sült volna
20.1.2018

Nagyon szeretem a rántott sajtot, de az elkészítése nem tartozik a kedvenc elfoglalásaim közé. Elsősorban nem a panírozással van a gond, hanem a sütéssel. Nyúlik, szétesik, olyan „odafigyelős” és nem igazán tiszta munka. Ha megkívánom a rántott sajtot, akkor mindig ezt a tepsis változatot készítem. A tepsiben sült panírozott sajt tényleg olyan, mintha bő olajban sült volna, és további nagy előnye, hogy egy tepsiben el tudom készíteni az egész adagot, A biztonság kedvéért kétszer is paníroztam, először a klasszikus liszt-tojás-zsemlemorzsa hármasba, majd ismét tojásba és zsemlemorzsába.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Francia palacsinta tejszínhabbal

Francia palacsinta tejszínhabbal
19.1.2018

A palacsintának számos változata létezik, egyik jobb mint a másik. Az egyik újságban rátaláltam a francia palacsinta receptjére. A recept azt írta, hogy azért kell víz a tésztájába, mert ettől a palacsintatészta puhább és levegősebb lesz. Kipróbáltam, és bevált a recept! A tésztához búzafinomlisztet és réteslisztet használtam, 1:1 arányban. A palacsintákat lekvárral és túróval töltöttem, a tetejére pedig az elmaradhatatlan tejszínhab került.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Rántott csirkemell sajtos panírban

Rántott csirkemell sajtos panírban
18.1.2018

Egy igazán izgalmas recept, amit mindenképp érdemes kipróbálni. A klasszikus panírból a lisztet kihagytam, viszont a tojásba fehérbor és reszelt sajt került. Erre a tojásos rétegre került a zsemlemorzsa, majd a hússzeleteket forró olajban megsütöttem. A hús puha és szaftos, a fehérbortól és a sajttól a bundájában pedig igazán különleges. A rántott csirkemell sajtos panírban nem véletlenül az egyik nagy kedvencem.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Tojással, sonkával és borsóval töltött rántott sertéstarja

Tojással, sonkával és borsóval töltött rántott sertéstarja
18.1.2018

Ha valami tartalmas, laktató, izgalmas fogásra vágyunk, akkor a tojással, sonkával és borsóval töltött rántott sertéstarját mindenképp érdemes kipróbálni. Nagyon egyszerű fogás (bár kissé pepecselős), és biztos ízleni fog a családnak, vendégeknek. Akár csirkemellből is készíthetjük, de szerintem a csirkehús kicsit szárazabb, így elsősorban tarjával ajánlom elkészíteni. A töltelékbe szalonnát vagy akár gombát is rakhatunk, sőt, sajttal is bolondíthatjuk.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Túrófánk

Túrófánk
17.1.2018

Egy igazi gyors és egyszerű recept az édesszájú ínyenceknek. A túrós gombócokat vaníliacukorral és rummal is ízesítettem, szerintem ettől lettek tökéletesek. A tésztából falatnyi kis golyókat formáztam, amiket végül forró olajban aranyszínűre sütöttem. Az utolsó lépés a leitatott gombócok porcukorba forgatása, és már kezdődhet is a falatozás! Az egyetlen hibája, hogy a következő étkezésre már egy darab sem marad.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Lekvárral töltött gőzgombóc, kakaóval, dióval, mákkal

Lekvárral töltött gőzgombóc, kakaóval, dióval, mákkal
17.1.2018

Az édes fogások gyakran kerülnek terítékre az asztalra, legutóbbi választásom pedig a lekvárral töltött gőzgombócra esett. Ha készítem, akkor mindig legalább egy kiló lisztből, hogy mindenki jól lakjon. Ilyenkor a gyerekek és férjem is legalább 2-3 gőzgombócot bekebelez. Hogy kicsit változatos legyen, a gombócokat darált mákkal (porcukorral elkeverve), darált dióval és kakaóval szórtam meg, aki pedig szereti, olvasztott vajjal is meglocsolhatja.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE