Top receptek

Tejszínes-burgonyás sült sertéstarja

Tejszínes-burgonyás sült sertéstarja
30.4.2017

Egy pikáns és laktató ebéd, amihez már a köretet sem kell külön elkészíteni. A tejszínes-burgonyás sült sertéstarja alapját a finom, fűszeres hús adja, amit karamellizált vöröshagymával finoman fűszerezett burgonyával együtt egyszerűen beteszünk a sütőbe és készre sütjük. A végeredmény puha, kellően szaftos és fantasztikusan finom húsos fogás, ami már a köretet is tartalmazza. A tejszínnek és a sütésnek köszönhetően a felső réteg burgonya kellően ropogós. Ha nagyon meg szeretnénk bolondítani, akkor akár reszelt sajttal is megszórhatjuk az utolsó pár percben.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Monte Cristo melegszendvics

Monte Cristo melegszendvics
30.4.2017

Fantasztikus fogás, amit minden nap el tudnék képzelni reggelinek vagy vacsorának. Igazi meglepetésétel, ahányszor készítem, mindig mosolyt csalok vele a gyerekek és a férjem arcára. Az egyik legjobb, hogy a melegszendvics az egyszerűsége ellenére számos módon elkészíthető: elég, ha sonkát variáljuk, vagy csak a sajtot, esetleg a szószokat. A vajon pirított melegszendvics finom, ropogós, laktató, a család szerint egyszerűen zseniális. Néha salátalevéllel és karikázott paprikával és uborkával tálalom.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Tejszínhabbal töltött diós tekercs

Tejszínhabbal töltött diós tekercs
29.4.2017

Azért szeretem ezt a receptet, mert a tésztájához csak 4 hozzávaló kell, a tészta pedig egy robotgép és süteményes lapát segítségével nagyon gyorsan, percek alatt elkészíthető. Tojáshab (tojás méretőtől függ, 4-5 darab), cukor, dió, liszt csupán ennyi kell a tésztához. A töltelék tejszínhab egy kis cukorral. Ha egy kicsit meg szeretnénk bolondítani, akkor a tejszínhabba reszelt csokoládé vagy akár darált kávé is keverhető. A végén a tejszínhabbal megkent tésztát felcsavarjuk, hűtőben pihentetjük, felszeleteljük, és már fogyaszthatjuk is a tejszínhabbal töltött diós roládot

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Csavart kifli tejfölös kelt tésztából, kelesztés nélkül

Csavart kifli tejfölös kelt tésztából, kelesztés nélkül
29.4.2017

Pihe-puha töltött finomság, amit sósan és édesen is el lehet készíteni. A csavart kifli finom tejfölös tésztából készül, és az elkészítés során a kelesztés kihagyásával legalább 1 órát tudok spórolni. A tészta természetesen felfuttatott élesztővel készül, de rögtön kinyújtom, cikkekre vágom, megtöltöm és felcsavarom. A csavart kifli tejfölös kelt tésztából, kelesztés nélkül végtelenül finom, ráadásul a tésztájával is könnyű dolgozni, nem ragad. Most Nutellával és lekvárral töltöttem, de legközelebb sajtos-szalámis töltelékkel készítem.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Házi sajtos-szalonnás kifli

Házi sajtos-szalonnás kifli
28.4.2017

Amikor bevásárlás során elhaladok a nagy boltok péksége mellett, mindig megcsap a finom és frissen sült kifli, kenyerek, töltött batyuk illata. Sokszor találkoztam már a sajtos-szalonnás kiflivel is. Nagyon szeretem, és a gyerekek is odavannak érte. Mivel az egyik délután volt egy kis időm, gondoltam, elkészítem otthon a péksüteményt, és így született meg a házi sajtos-szalonnás kifli. A tésztája kelt tészta, amit kifli alakúra felcsavartam, a közepét bevágtam és mindenféle finomsággal megtöltöttem. Hatalmas sikert arattam vele!

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Az egyik legjobb tepsiben sült karfiol receptje

Az egyik legjobb tepsiben sült karfiol receptje
28.4.2017

Imádom a karfiolt, szerintem igenis karakteres és ízletes zöldség, amiből rengeteg étel varázsolható. Persze az örök klasszikus a rántott karfiol. Ha egy kicsit mégis egészségesebben szeretnénk elkészíteni a fogást, akkor remeg választás a tepsiben sült karfiol. A recept egyáltalán nem bonyolult. A karfiolt csupán sós vízben előfőzzük, majd tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. A zsemlemorzsát most reszelt sajttal, őrölt pirospaprikával, fokhagymaporral, sóval és borssal ízesítettem, majd az egészet forró sütőben megsütöttem. Hihetetlenül finom lett.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Isteni vajas-mákos kifli

Isteni vajas-mákos kifli
27.4.2017

Az isteni vajas-mákos kifli a gyerekkoromat juttatja eszembe, mert anyukám sokszor adta nekünk reggelire. Vajjal és lekvárral megkenve, egy bögre forró kakaóval maga volt a csoda, és mindig hálásak voltunk érte. Azóta felnőttem, és bár a boltokban is kapható mákos kifli, valamiért mégis jobban szeretem az otthon készítettet. Szerencsére a gyerekek is nagyon szeretik, és mindig öröm nézni, ahogy majszolják a mákos kifliket.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Lángos tejfölös tésztából

Lángos tejfölös tésztából
27.4.2017

Legutóbb a savanyú bableveshez tejfölös tésztából készült lángost készítettem, de mivel nem fogyott el mind, egy adag mindenkinek jutott vacsorára is. A lángos nemcsak azért különleges, mert a tésztájába tejfölt tettem, hanem azért is, mert a kelesztéshez konyhai kenyérsütőgépet használtam. Amíg a gép végezte a dolgát, én hozzá tudtam látni a bableveshez, és még időt is tudtam spórolni. A közel 1 kg tésztából 8 nagy és laktató lángost készítettem, és nem csodálom, hogy nem tudták a gyereke az egészet megenni. Tanulva a hibámból, legközelebb több kisebb lángost készítek.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Csokipudingos kalács

Csokipudingos kalács
26.4.2017

A töltött kalácsok egyik nagy előnye, hogy nagyon sokféle töltelékkel lehet őket tölteni. Vaníliás, csokis, kókuszos, Nutellás… Talán az egyik legegyszerűbb (és szerintem legfinomabb is) a klasszikus csokoládépudingos töltelék. Miután a kalács tésztája elkészült, kinyújtjuk és jó vastagon megkenjük a csokipudinggal. Ha esetleg krémesebben szeretjük, akkor egy kevés vajat is adhatunk a pudinghoz, de én most ezt a lépést elhagytam. Legközelebb az egyik tekercs vaníliás, a másik pedig csokis töltelékkel fog elkészülni.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Pirított pikáns-joghurtos csirkemell

Pirított pikáns-joghurtos csirkemell
26.4.2017

Ha kacsingatunk a kelet konyha felé, akkor mindenképp érdemes kipróbálni a pirított pikáns-joghurtos csirkemellet. Finom, fűszeres, szaftos, és finom jázminrizzsel tálalva az igazi. Én nagyon csípősre szoktam fűszerezni, mivel a család odavan a csípős ízért. A szójaszósz és chili szósz szerencsére már könnyen beszerezhető, és a szárított paradicsom is kapható már nagyobb bevásárlóközpontokban, így az elkészítése tényleg nem ütközik különösebb akadályokba.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE