Top receptek

Kétszínű piskótatekercs kókuszreszelékkel

Kétszínű piskótatekercs kókuszreszelékkel
18.2.2017

A kétszínű piskótatekercs kókuszreszelékkel akkor került az asztalra, amikor barátnőim bejelentették, hogy délután érkeznek, és meg akartam őket lepni egy kis édességgel. Gondolkodtam, és rájöttem, hogy a piskótatésztával nem lőhetek mellé. Hogy egy kis csavart vigyek bele, a tésztába kakaót tettem. A krémet két felé osztottam, az egyiket vajjal és vaníliacukorral, a másikat pedig kakaóval és porcukorral kevertem krémessé. Ezeket felváltva felvittem a tésztára, felcsavartam, a tetejét pedig maradék krémmel és kókuszreszelékkel díszítettem. Nagyon jóra sikerült, a puha piskóta és a két krém fantasztikusan összeillik.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Egyszerű és frissítő baracktorta

Egyszerű és frissítő baracktorta
18.2.2017

Hogy mit is lehet kezdeni az éléskamra mélyén meghúzódó, elfelejtett, végül megtalált barackkonzervvel? Süteményt vagy tortát lehet belőle készíteni, pl. egyszerű és frissítő baracktortát. A kiindulási pont az egyszerű tészta, amit hűtőbe teszünk, hogy könnyebben tudjuk formázni. Ezalatt elkészítjük az isteni krémet (lehet akár mascarpone kém, túrós krém, a lehetőségek tárháza szinte végtelen), még forrón ráöntjük a barackkal gazdagon megrakott tésztára, végül megsütjük. Az eredmény egy csodás sütemény, aminek lehetetlen ellenállni. Én ünnepi tortának is készítettem már, ilyenkor még friss gyümölccsel és tejszínhabbal is díszítem.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Répatorta házi marcipánnal

Répatorta házi marcipánnal
18.2.2017

A sárgarépa egyik legjobb felhasználási módja szerintem a répatorta. Édes, narancssárga, és rendkívül jól passzol hozzá a dió és a fahéj. Nem csoda, hogy a répatorta házi marcipánnal sokszor kerül az asztalra. Én finom, krémes öntettel készítem, amit a torta közepébe is csempészek, majd az egész tortát ezzel vonom be. Ha időm engedi, akkor marcipánt is készítek. Szerencsére beszereztem répa alakú formákat, amibe csak beleteszem a narancssárgára színezett marcipánt, és már el is készültek a díszek. Az elkészült sütemény puha, finom, édes, nehéz neki ellenállni.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Gombás krumplileves

Gombás krumplileves
17.2.2017

A gombás krumplileves gyerekkorom nagy kedvence, amit anyukám és nagymamám is sokszor készített nekem. Vargányából az igazi, de csiperkével is készítettem már. Ha valaki szereti a karakteresebb ízeket, akkor egy kis olajon piríthat szalonnát, megfuttathatja rajta a hagymát, és erre az alapra lehet pakolni a zöldségeket. Nekem egy tányér a levesből sosem elég. A tetejét néha petrezselyemzölddel vagy aprított metélőhagymával díszítem, az ízét pedig pár csepp ecettel is javíthatjuk. Ez ízlés dolga, ki hogy szereti.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Mákos-szilvás pite kelt tésztából

Mákos-szilvás pite kelt tésztából
17.2.2017

A mákos-szilvás kelt tésztának frissen kivéve a sütőből, de kihűlve és hidegen is nagy sikere lesz. Puha és lágy kelt tészta, gazdagon megszórva az ellenállhatatlan tésztával, megszórva mákos morzsával. Én egyszerűen imádom a gyümölcsöt és a gyümölcsös sütiket, és mindig örömmel készítem. Most úgy döntöttem, hogy ezt a finomságot nem tepsiben sütöm, hanem kör alakú sütőformában. Szeletelve, szilvalekvárral vagy friss szilvával tálalom.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Áfonyalekvár

Áfonyalekvár
17.2.2017

Az áfonyalekvár savanykás-édes íze kiválóan illik nemcsak desszertekhez és süteményekhez, hanem vadhúshoz és camambert sajthoz is. Az igaz, hogy nem a legolcsóbb gyümölcs, de ha hozzájutunk, akkor tényleg isteni lekvár készíthető belőle. Nincs is annál egyszerűbb vacsora, mint egy nagy szelet vajaskenyér jó sok áfonyalekvárral és kakaóval. Elég csak rágondolni, és már össze is fut a nyál a számban. Vagy az isteni áfonyalekváros palacsinta, porcukorral megszórva…

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Ringlós-fahéjas gyümölcsszelet

Ringlós-fahéjas gyümölcsszelet
17.2.2017

Kelt tészta, friss és sok ringlószilva, édes fahéjas morzsa. Ezekből a hozzávalókból rossz már nem sülhet ki, a végeredmény pedig ez az extra gyümölcsös ringlós-fahéjas gyümölcsszelet. A ringló cukortartalma nagyon magas, ezért az édes élvezetek keresőinek is tökéletes választás. A gyerekek két marokkal eszik, a férjem pedig szintén rájár a süteményre. Rólam már nem is beszélve. Ha a színvilágot kicsit fokozni szeretnénk, akkor ringlószilva és szilva keverékével is elkészíthetjük, az íze így is csodálatos.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Tejszínhabos kekszsütemény karamellás kekszből

Tejszínhabos kekszsütemény karamellás kekszből
17.2.2017

Amikor a gyerekekkel cukrászdába megyünk, akkor mindig nagy veszekedés van azon, kié is legyen a kávéhoz kapott karamellás keksz. Ebből jött az ötlet, hogy készítek valami egyszerű finomságot ebből a kekszből. Az egyik boltban találtam Lotus kekszet (1 csomagban 50 db csomagolt kis keksz van), és elkészítettem a tejszínhabos kekszsüteményt karamellás kekszből. Tényleg nem nagy munka, csupán a habtejszínt kell jó kemény habbá verni. Biztos ami biztos, tettem bele habfixálót. Gyakorlatilag három alapanyagból megszületett a sütemény, ráadásul sütés nélkül. A gyerekek imádták. Nekem kicsit édesnek tűnt, de ha jönnek az édesszájú barátnőim, akkor nekik is készítek a kávé mellé.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

A legjobb csokoládékrémes sajttorta

A legjobb csokoládékrémes sajttorta
17.2.2017

A sajttorta az egyik legegyszerűbb és legkívánatosabb édesség, amit valaha készítettem. Túl sok konyhai rutint nem igényel, az eredmény mégis magért beszél. Rengeteg változata létezik, az elkészítési módja pedig országról országra változik. A legjobb csokoládékrémes sajttorta az egyik legkedvesebb számomra, mivel a krém túrót és fehér csokoládét is tartalmaz. A tetejét főzőcsokoládéval és friss gyümölccsel díszítettem, majd miután a krém megkötött, hidegen tálaltam. Az íze valami fantasztikus! A sűrített tejtől, porcukortól és fehércsokoládétól kellően édes, lágyan krémes, pont olyan, amilyennek szeretem.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE

Sütőben sült szilvalekvár

Sütőben sült szilvalekvár
16.2.2017

Kicsit tartottam a sütőben sült szilvalekvártól, de nagyon szimpatikusnak tűnt, hogy nem kell a dél napot a konyhában főzéssel töltenem. Kaptam az alkalmon és kipróbáltam a sütőben sült szilvalekvárt. Féltem is a végeredménytől, de szerencsére ez alaptalan volt. A végeredmény finom, sűrű lekvár, ami bátran használható kenyérre, kalácsokhoz, süteményekhez. Tartósítószer nem kell bele, és sokáig eláll. Időben verhetetlen, nem kell órákat főzni vagy sütni.

RECEPT MEGJELENÍTÉSE