10 perces kekszszelet sütés nélkül

A darakása az egyik kedvenc ételem volt gyerekként. Anyukám minidig nagy szeretettel készítette, és én is örömmel látok neki, ha a gyerekek megkívánják. És mivel a darakása nem egy bonyolult dolog, miért ne lehetne süteménnyé varázsolni? Csak keksz kell hozz, darakása, kakaó, és egy nagyobb tepsi. Csupán ennyi kell a 10 perces kekszes szelethez, és még sütni se kell.

Hozzáadta:, 24.4.2020
Kategória: 15 perces receptek, Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Édesek
Előkészítési idő:
Recept 10 perces kekszszelet sütés nélkül

Hozzávalók

1 ltej
150 gdara
250 gvaj
2 ev. kanálkakaó
200 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
kb. 250 gkeksz, ízlés szerint

Elkészítés menete

  1. A tejes a cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a vajat és addig kevergetjük, amíg a vaj fel nem oldódik. Amikor a tej már forró, hozzáadjuk a dakrát és addig keverjük, amíg sűrű kását nem kapunk.
  2. A kapott darakását két egyenlő részre osztjuk.
  3. Az egyikhez hozzáadjuk a kakaót és jó alaposan elkeverjük.
  4. Előkészítjük a magas falú tepsit. Minél kisebb a tepsi, a két darás réteg annál magasabb.
  5. A tepsi alját kibéleljük egy réteg keksszel (a vaníliacukorba forgatott, szupermarketekben kapható, ropogós keksz szerintem tökéletes választás!), rátesszük a kakaós darakását, elegyengetjük. Erre jön egy újabb réteg keksz, ezt a másik adag kásával kenjük meg, végül egy újabb réteg keksszel fejezzük be a rétegezést.
  6. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután megkötött a két darás réteg, tálaljuk.

Forrás: Coolinarika