15 perces, egyszerű tésztavacsora

Recept 15 perces, egyszerű tésztavacsora
KÜLDÖTT KÉPEK

Húsmentes, gyors, finom és laktató. Az olasz konyha kedvelői is biztosan ráharapnak erre a 15 perces, egyszerű tésztavacsorára. Pár gondosan megválogatott alapanyagból tökéletes főétel varázsolható az asztara. Csak tészta, tejszín és pár zöldség kell hozzá, a többi pedig már szinte gyerekjáték. Természetesen húsos verzióban is elkészíthető: ha kicsivel több időnk van, akkor egy csipet szalonnát és füstölt sajtos is csempészhetünk az ételbe. Szerző: Nina

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

500 gfussili tészta
200 mlsűrű habtejszín (vagy panna cucina tejszín)
1 dbsalottahagyma
1 dbnagyobb sárgarépa
1 maréknyiborsó
fehérbors
olívaolaj
friss bazsalikom díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Még mielőtt elkezdjük a munkát, egy nagy tálba egy kevés sóval tegyük fel forrni a vizet.
  2. A sárgarépát megtisztítjuk, vékony hasábokra vágjuk, a hagymát felaprítjuk, a tésztát beletesszük a forrásban lévő vízbe.
  3. A hagymát a répával együtt megpirítjuk, hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk. Pár percig együtt főzzük, majd hozzáadjuk a borsót.
  4. A tésztát leszűrjük, tálba tesszük, ráöntjük az öntetet, szükség szerint ízesítjük.
  5. Tálba tesszük, friss bazsalikommal díszítjük (a bazsalikomot akár apróra is vághatjuk és a szószhoz is hozzáadhatjuk).
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás