15 perces serpenyős „pizza”

Recept 15 perces serpenyős „pizza”
KÜLDÖTT KÉPEK

Egy gyors pizza ebédre vagy vacsorára? Igen, itt ez a rendkívül egyszerű serpenyős változat, a 15 perces serpenyős „pizza”. Bár inkább alternatív pizzáról beszélünk, nagyon finom és érdemes kipróbálni.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tésztához:

4 ev. kanáltejföl
4 ev. kanálmajonéz
3 dbtojás
9 ev. kanálbúza finomliszt
csipet só
olívaolaj

Feltéthez:

paradicsom
mozzarella sajt
metélőhagyma
parmezán
sonka…

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Ebből a mennyiségből 2 kisebb pizza (kb. 20 cm átmérőjű) készül el.
  2. Egy tálban, a tojást elkeverjük a majonézzel, tejföllel és a sóval. Ezután folyamatos kevergetés mellett belekanalazzuk a lisztet és sima tésztává dolgozzuk.
  3. A feltétnek szánt hozzávalókat felszeleteljük, aprítjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk (én olívaolajat használtam), és ráöntjük a tészta felét. Erre kerül rá a feltét. Nekünk a legjobban a paradicsom, mozzarella, parmezán és újhagyma vált be feltétnek, de ez szabadon, ízlés szerint változtatható.
  4. A serpenyőt lefedjük, és alacsony lángon 10-12 perc alatt megsütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás