15 perces, sütés nélküli desszert

Édes, ízletes és egyáltalán nem bonyolult desszert, kekszből, sütés nélkül. A „tészta” 2 réteg keksz, ami megadja a desszert tartását. Tényleg nagyon gyors, nagyjából 10-15 perc alatt elkészül, és még konyhai rutint sem igényel. Elég, ha kéznél vagy egy konyhai robotgép. Legutóbb az esti órákban kezdtem hozzá, reggelre pedig szépen összeállt a hűtőben. Ha gyorsan szeretne készíteni valami igazán finom édességet készíteni, akkor a 15 perces, sütés nélküli desszert egy tökéletes választás.

15 perces, sütés nélküli desszert

Hozzávalók

Szükségünk lesz:Alap:
300 gvajas keksz
200 mltej
Krém:
1,5 ltej
10 ev.kanálcukor
2 csomagvaníliacukor
5 csomagvaníliás pudingpor
Kell még:
400 mltej
5 csomagtejszín (por)
5 ev.kanálporcukor
1 csomagzselatinpor

Elkészítés menete

  1. Előkészítünk egy 25×35 cm formát. A kekszet tejbe mártjuk, majd két rétegben behelyezzük a forma aljára.
  2. Feltesszük melegedni a tejet, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, pudingport. Alaposan elkeverjük, hogy ne legyen benne csomó, és sűrű pudingot főzünk (sűrű lesz, mixert is használhatunk fakanál helyett), fokozatosan adjuk hozzá a cukros tejben elkevert tejszínt, és az elkevert masszába szórjuk bele a zselatinport.
  3. Mindent alaposan keverjünk össze és a még meleg pudingot öntsük rá a kekszre.
  4. Szépen elsimítjuk, szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni és a tetejét megszórjuk szétmorzsolt keksszel, csokoládéval is meghinthetjük.