3 trükkös csokoládéöntet, ami nem törik vágás közben

Recept 3 trükkös csokoládéöntet, ami nem törik vágás közben
KÜLDÖTT KÉPEK

Biztos sokunkkal előfordult már, hogy szeletelés közben a sütemény tetejét díszítő és ízesítő csokoládéöntet eltört, megtört, megrepedt. Mi most összegyűjtöttünk három kiváló receptet arra, hogy ez ne történjen meg, a csokoládé ne töredezzen vágás és szeletelés közben.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Verzió 1:

100 gvaj
2-3 ev. kanálkakaó
1 ev. kanálbúzafinomliszt
1/2 ev. kanálporcukor
5 ev. kanáltej
vaníliakivonat

Verzió 2:

150 gétcsokoládé
1 ev. kanálkakaó
1 bögrecukor
0,5 bögrevíz

Verzió 3:

125 mlhabtejszín
125 gétcsokoládé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Verzió 1:
    50 g vajat a kakaóval, búzafinomliszttel, porcukorral és tejjel felforralnunk és összefőzünk. Ezután hozzáadjuk a maradék 50 g vajat és a vaníliakivonatot. Ha túlságosan sűrű lenne és gyorsan megkötne, adhatunk hozzá még tejet.
  2. Verzió 2:
    Gőzfürdő felett felolvasztunk 150 g minőség étcsokoládét és hozzáadjuk a kakaót, cukrot és ½ bögre vizet. Addig keverjük, amíg a csokoládé fel nem olvad és a hozzávalók egységes csokoládés masszává nem álltak össze. A kész öntetet díszítésre használjuk.
  3. Verzió 3:
    A habtejszínt egy edénybe öntjük és felmelegítjük, de ügyelünk arra, hogy ne forrjon fel, mert akkor a csokiöntet nem fog rendesen megkötni. A forró habtejszínhabot levesszük a tűzről és belekeverjük a darabokra tört csokoládét. Addig keverjük, amíg fel nem oldódik. A kész öntetet már használhatjuk is díszítéshez

Zdroj: Vk

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás