3 trükkös csokoládéöntet, ami nem törik vágás közben

Hozzáadta: TopPetra, 7.1.2017
Kategória: Tippek és trükkök, Édes krémek, öntetek, Desszertek, sütemények
KÜLDÖTT KÉPEK
Biztos sokunkkal előfordult már, hogy szeletelés közben a sütemény tetejét díszítő és ízesítő csokoládéöntet eltört, megtört, megrepedt. Mi most összegyűjtöttünk három kiváló receptet arra, hogy ez ne történjen meg, a csokoládé ne töredezzen vágás és szeletelés közben.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 7.1.2017
Kategória: Tippek és trükkök, Édes krémek, öntetek, Desszertek, sütemények
ALAPANYAGOK
Verzió 1:
100 gvaj
2-3 ev. kanálkakaó
1 ev. kanálbúzafinomliszt
1/2 ev. kanálporcukor
5 ev. kanáltej
vaníliakivonat
Verzió 2:
150 gétcsokoládé
1 ev. kanálkakaó
1 bögrecukor
0,5 bögrevíz
Verzió 3:
125 mlhabtejszín
125 gétcsokoládé
- Verzió 1:
50 g vajat a kakaóval, búzafinomliszttel, porcukorral és tejjel felforralnunk és összefőzünk. Ezután hozzáadjuk a maradék 50 g vajat és a vaníliakivonatot. Ha túlságosan sűrű lenne és gyorsan megkötne, adhatunk hozzá még tejet. - Verzió 2:
Gőzfürdő felett felolvasztunk 150 g minőség étcsokoládét és hozzáadjuk a kakaót, cukrot és ½ bögre vizet. Addig keverjük, amíg a csokoládé fel nem olvad és a hozzávalók egységes csokoládés masszává nem álltak össze. A kész öntetet díszítésre használjuk. - Verzió 3:
A habtejszínt egy edénybe öntjük és felmelegítjük, de ügyelünk arra, hogy ne forrjon fel, mert akkor a csokiöntet nem fog rendesen megkötni. A forró habtejszínhabot levesszük a tűzről és belekeverjük a darabokra tört csokoládét. Addig keverjük, amíg fel nem oldódik. A kész öntetet már használhatjuk is díszítéshez
Zdroj: Vk
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS