TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Édes krémek, öntetek 3 trükkös csokoládéöntet, ami nem törik vágás közben
3 trükkös csokoládéöntet, ami nem törik vágás közben
Recept 3 trükkös csokoládéöntet, ami nem törik vágás közben
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   7.1.2017

3 trükkös csokoládéöntet, ami nem törik vágás közben

Biztos sokunkkal előfordult már, hogy szeletelés közben a sütemény tetejét díszítő és ízesítő csokoládéöntet eltört, megtört, megrepedt. Mi most összegyűjtöttünk három kiváló receptet arra, hogy ez ne történjen meg, a csokoládé ne töredezzen vágás és szeletelés közben.

Alapanyagok

Verzió 1:

100 g
vaj
2-3 ev. kanál
kakaó
1 ev. kanál
búzafinomliszt
1/2 ev. kanál
porcukor
5 ev. kanál
tej
vaníliakivonat

Verzió 2:

150 g
étcsokoládé
1 ev. kanál
kakaó
1 bögre
cukor
0,5 bögre
víz

Verzió 3:

125 ml
habtejszín
125 g
étcsokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Verzió 1:
    50 g vajat a kakaóval, búzafinomliszttel, porcukorral és tejjel felforralnunk és összefőzünk. Ezután hozzáadjuk a maradék 50 g vajat és a vaníliakivonatot. Ha túlságosan sűrű lenne és gyorsan megkötne, adhatunk hozzá még tejet.
  2. Verzió 2:
    Gőzfürdő felett felolvasztunk 150 g minőség étcsokoládét és hozzáadjuk a kakaót, cukrot és ½ bögre vizet. Addig keverjük, amíg a csokoládé fel nem olvad és a hozzávalók egységes csokoládés masszává nem álltak össze. A kész öntetet díszítésre használjuk.
  3. Verzió 3:
    A habtejszínt egy edénybe öntjük és felmelegítjük, de ügyelünk arra, hogy ne forrjon fel, mert akkor a csokiöntet nem fog rendesen megkötni. A forró habtejszínhabot levesszük a tűzről és belekeverjük a darabokra tört csokoládét. Addig keverjük, amíg fel nem oldódik. A kész öntetet már használhatjuk is díszítéshez

Zdroj: Vk

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása