TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek 3BIT szelet háztartási kekszből, sütés nélkül
3BIT szelet háztartási kekszből, sütés nélkül
Recept 3BIT szelet háztartási kekszből, sütés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A 3BIT szelet háztartási kekszből, sütés nélkül a bolti 3BIT szelet szerintem sokkal jobb, otthoni változata. Itt nem kell spórolni az egyes rétegekkel, és ami még jobb, annyit eszünk belőle, amennyi csak jól esik. A süti 4 rétegből áll: az alapja apróra tört háztartási keksz olvasztott vajjal elkeverve. Erre kerül a karamelles réteg, a vaníliapudingos krém és a tejszínhab. A tetejét reszelt csokoládéval díszítem.

Alexa96    ·   8.7.2017

3BIT szelet háztartási kekszből, sütés nélkül

A 3BIT szelet háztartási kekszből, sütés nélkül a bolti 3BIT szelet szerintem sokkal jobb, otthoni változata. Itt nem kell spórolni az egyes rétegekkel, és ami még jobb, annyit eszünk belőle, amennyi csak jól esik. A süti 4 rétegből áll: az alapja apróra tört háztartási keksz olvasztott vajjal elkeverve. Erre kerül a karamelles réteg, a vaníliapudingos krém és a tejszínhab. A tetejét reszelt csokoládéval díszítem.

Alapanyagok

Alap:

300 g
háztartási keksz
200 g
vaj

Karamelles réteg:

170 g
barnacukor
140 ml
habtejszín
60 g
vaj

Vaníliakrém:

500 ml
tej
2 db
tojás sárgája
2 ev. kanál
kristálycukor
1 csomag
vaníliapuding
1 ev. kanál
%búzafinomliszt (kb. 40 g, jó púpos kanál)
50 g
vaj

Tejszínhab:

200 ml
habtejszín
1 ev. kanál
porcukor
1 csomag
habfixáló

Tetejére:

reszelt csokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Egy 22x22 cm-es tepsit előkészítünk. Az aljára kerül a kekszes alap: a kekszet por állagúra törjük, majd elkeverjük a felolvasztott vajjal, a felével pedig kibéleljük a tepsi alját.
  2. A barnacukrot, vajat és tejszínt egy edénybe tesszük. Alacsony lángon elkezdjük főzni, és forrástól számított kb. 15-20 percig főzzük, egészen addig, amíg be nem sűrűsödik.
  3. A karamelles krémet rákanalazzuk a kekszes alapra és elegyengetjük. Rátesszük a maradék kekszes-vajas alapot.
  4. 150 ml tejben elkeverjük a tojások sárgáját, a kristálycukrot, a vaníliapudingot és a lisztet. A maradék tejet felforraljuk, majd beleöntjük a pudingos keveréket és sűrű pudingot főzünk. A pudingot levesszük a tűzről, kissé kihűtjük, majd belekeverjük a vajat.
  5. A krémet még melegében rákenjük a kekszes-vajas rétegre. Az egészet hűtőbe tesszük és kihűtjük.
  6. A kihűlt édesség tetejére tesszük a porcukorral és habfixálóval kemény habbá vert tejszínhabot. A tetejét reszelt csokoládéval megszórjuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása