3BIT szelet háztartási kekszből, sütés nélkül

A 3BIT szelet háztartási kekszből, sütés nélkül a bolti 3BIT szelet szerintem sokkal jobb, otthoni változata. Itt nem kell spórolni az egyes rétegekkel, és ami még jobb, annyit eszünk belőle, amennyi csak jól esik. A süti 4 rétegből áll: az alapja apróra tört háztartási keksz olvasztott vajjal elkeverve. Erre kerül a karamelles réteg, a vaníliapudingos krém és a tejszínhab. A tetejét reszelt csokoládéval díszítem.

Hozzáadta:, 8.7.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek
Recept 3BIT szelet háztartási kekszből, sütés nélkül

Hozzávalók

Alap:
300 gháztartási keksz
200 gvaj
Karamelles réteg:
170 gbarnacukor
140 mlhabtejszín
60 gvaj
Vaníliakrém:
500 mltej
2 dbtojás sárgája
2 ev. kanálkristálycukor
1 csomagvaníliapuding
1 ev. kanál%búzafinomliszt (kb. 40 g, jó púpos kanál)
50 gvaj
Tejszínhab:
200 mlhabtejszín
1 ev. kanálporcukor
1 csomaghabfixáló
Tetejére:
reszelt csokoládé

Elkészítés menete

  1. Egy 22x22 cm-es tepsit előkészítünk. Az aljára kerül a kekszes alap: a kekszet por állagúra törjük, majd elkeverjük a felolvasztott vajjal, a felével pedig kibéleljük a tepsi alját.
  2. A barnacukrot, vajat és tejszínt egy edénybe tesszük. Alacsony lángon elkezdjük főzni, és forrástól számított kb. 15-20 percig főzzük, egészen addig, amíg be nem sűrűsödik.
  3. A karamelles krémet rákanalazzuk a kekszes alapra és elegyengetjük. Rátesszük a maradék kekszes-vajas alapot.
  4. 150 ml tejben elkeverjük a tojások sárgáját, a kristálycukrot, a vaníliapudingot és a lisztet. A maradék tejet felforraljuk, majd beleöntjük a pudingos keveréket és sűrű pudingot főzünk. A pudingot levesszük a tűzről, kissé kihűtjük, majd belekeverjük a vajat.
  5. A krémet még melegében rákenjük a kekszes-vajas rétegre. Az egészet hűtőbe tesszük és kihűtjük.
  6. A kihűlt édesség tetejére tesszük a porcukorral és habfixálóval kemény habbá vert tejszínhabot. A tetejét reszelt csokoládéval megszórjuk. Jó étvágyat!