3Bit szelet sütés nélkül

Recept 3Bit szelet sütés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

Az egyik nagyon nagy kedvenc boltban is kapható csokoládés-kekszes-krémes szeletem otthoni, tepsis változata. A 3Bit szelet sütés nélkül nem túlzás, hogy fantasztikus édesség. Minden megvan benne ahhoz, hogy lenyűgözzön: vaníliás krém, finom keksz, karamelles réteg, na meg persze a krémes tejszínhab. Mindez jó sok reszelt csokoládéval a tetején. Szinte lehetetlen neki ellenállni!

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

4-5 csomagháztartási keksz
1 dbkaramelles sűrített tej
100 gétcsokoládé

Vaníliás krém:

2 dbvaníliapuding
1/2 ltej
1 dbcitromos zselé (csomag)
250 gvaj

Tejszínhabos krém:

400 ml30%-os habtejszín
3 ev. kanálporcukor
3 ev. kanálzselatin
100 mlvíz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Vaníliás krém: 300 ml tejet felforralunk, a maradék tejben elkeverjük a pudingport, hozzáadjuk a forró tejhez és sűrű pudingot főzünk. A forró pudinghoz hozzáadjuk a citromos zselét, amit a csomagoláson található útmutató szerint elkészítünk. Jó alaposan elkeverjük és kihűtjük.
  2. A vajat habosra verjük, hozzáadjuk a pudinghoz és sima állagú krémmé dolgozzuk.
  3. Egy 21 x 21 cm-e ós tepsi alját fóliával kibéleljük, egy réteg kekszet teszünk rá, rákenjük a vaníliás krémet és szépen elegyengetjük. Még egy réteg kekszet teszünk rá, erre kenjük rá a karamelles sűrített tejet. Boltban már kapható karamelles sűrített tej, ha nem, akkor a sűrített tejes konzervet forró vízbe tesszük és 2-3 órát főzzük. A karamelles krémre még egy réteg keksz kerül, majd az egészet kihűtjük.
  4. Az utolsó réteg a tejszínhabos krém: a habtejszínt a porcukorral együtt kemény habbá verjük. A zselatint vízbe tesszük, megvárjuk, míg megszívja magát. Ezután addig melegítjük, amíg fel nem oldódik, végül óvatosan beledolgozzuk a tejszínhabba. Miután rákentük a kekszes rétegre, reszelt csokoládéval díszítjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás