TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek 3Bit szelet sütés nélkül
3Bit szelet sütés nélkül
Recept 3Bit szelet sütés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Az egyik nagyon nagy kedvenc boltban is kapható csokoládés-kekszes-krémes szeletem otthoni, tepsis változata. A 3Bit szelet sütés nélkül nem túlzás, hogy fantasztikus édesség. Minden megvan benne ahhoz, hogy lenyűgözzön: vaníliás krém, finom keksz, karamelles réteg, na meg persze a krémes tejszínhab. Mindez jó sok reszelt csokoládéval a tetején. Szinte lehetetlen neki ellenállni!

Babu27    ·   5.12.2017

3Bit szelet sütés nélkül

Az egyik nagyon nagy kedvenc boltban is kapható csokoládés-kekszes-krémes szeletem otthoni, tepsis változata. A 3Bit szelet sütés nélkül nem túlzás, hogy fantasztikus édesség. Minden megvan benne ahhoz, hogy lenyűgözzön: vaníliás krém, finom keksz, karamelles réteg, na meg persze a krémes tejszínhab. Mindez jó sok reszelt csokoládéval a tetején. Szinte lehetetlen neki ellenállni!

60 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

4-5 csomag
háztartási keksz
1 db
karamelles sűrített tej
100 g
étcsokoládé

Vaníliás krém:

2 db
vaníliapuding
1/2 l
tej
1 db
citromos zselé (csomag)
250 g
vaj

Tejszínhabos krém:

400 ml
30%-os habtejszín
3 ev. kanál
porcukor
3 ev. kanál
zselatin
100 ml
víz
Recept elkészítése
Nyomtatás
60 perc
Elkészítés
  1. Vaníliás krém: 300 ml tejet felforralunk, a maradék tejben elkeverjük a pudingport, hozzáadjuk a forró tejhez és sűrű pudingot főzünk. A forró pudinghoz hozzáadjuk a citromos zselét, amit a csomagoláson található útmutató szerint elkészítünk. Jó alaposan elkeverjük és kihűtjük.
  2. A vajat habosra verjük, hozzáadjuk a pudinghoz és sima állagú krémmé dolgozzuk.
  3. Egy 21 x 21 cm-e ós tepsi alját fóliával kibéleljük, egy réteg kekszet teszünk rá, rákenjük a vaníliás krémet és szépen elegyengetjük. Még egy réteg kekszet teszünk rá, erre kenjük rá a karamelles sűrített tejet. Boltban már kapható karamelles sűrített tej, ha nem, akkor a sűrített tejes konzervet forró vízbe tesszük és 2-3 órát főzzük. A karamelles krémre még egy réteg keksz kerül, majd az egészet kihűtjük.
  4. Az utolsó réteg a tejszínhabos krém: a habtejszínt a porcukorral együtt kemény habbá verjük. A zselatint vízbe tesszük, megvárjuk, míg megszívja magát. Ezután addig melegítjük, amíg fel nem oldódik, végül óvatosan beledolgozzuk a tejszínhabba. Miután rákentük a kekszes rétegre, reszelt csokoládéval díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása