TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek 3BIT szelet sütés nélkül
3BIT szelet sütés nélkül
Recept 3BIT szelet sütés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Kekszből, sűrített tejből, tejes krémből, habtejszínből, cukorból készül ez az ellenállhatatlan 3BIT szelet, amit ráadásul még sütni se kell. Nagyon krémes, nagyon finom, hidegen pedig nagyon frissítő! Ha a család és a vendégek rákapnak, akkor percek alatt elfogy a tányérról. Édesszájúak biztos imádni fogják, erről nemcsak a hozzáadott cukor, hanem a sűrített tej is gondoskodik. Érdemes kipróbálni, az egyik kedvenc lehet! Szerző: Petra H

TopPetra TopPetra    ·   17.8.2018

3BIT szelet sütés nélkül

Kekszből, sűrített tejből, tejes krémből, habtejszínből, cukorból készül ez az ellenállhatatlan 3BIT szelet, amit ráadásul még sütni se kell. Nagyon krémes, nagyon finom, hidegen pedig nagyon frissítő! Ha a család és a vendégek rákapnak, akkor percek alatt elfogy a tányérról. Édesszájúak biztos imádni fogják, erről nemcsak a hozzáadott cukor, hanem a sűrített tej is gondoskodik. Érdemes kipróbálni, az egyik kedvenc lehet! Szerző: Petra H

30 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

háztartási keksz
350 ml
karamellássűrített tej

Krém:

500 ml
tej
3/4 bögre
cukor
200 g
vaj
2 ev. kanál
finomliszt
2 ev. kanál
burgonyakeményítő

Tetejére:

750 ml
habtejszín
3 csomag
habfixáló
3 kv. kanál
kristálycukor
reszelt csokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
30 perc
Elkészítés
  1. Előkészítjük a tepsit (25 x 31 cm). Az alját kirakjuk a keksszel. Ráöntjük a sűrített tejet, elegyengetjük, egy réteg keksszel lefedjük.
  2. 250 ml tejet felforralunk, a másik felében elkeverjük a cukrot, lisztet és burgonyakeményítőt. Amikor a tej már forr, hozzáadjuk a cukorral, liszttel és keményítővel csomómentesre vert tejet. Sűrű kását főzünk, majd kihűtjük.
  3. A vajat habosra verjük, kis adagokban belekeverjük a sűrű főtt krémet. A kapott krémet rákanalazzuk a keksz tetejére, elegyengetjük, egy réteg keksszel lefedjük.
  4. A habtejszínt a habfixálóval és cukorral együtt habbá verjük. Rákenjük a kekszes rétegre, elegyengetjük. Hűtőszekrénybe tesszük és addig hagyjuk ott, amíg a rétegek meg nem kötnek. Ha a habtejszínt nem tudjuk elég keményre verni, akkor adhatunk hozzá hidegen kötő zselatinport vagy krémport.
  5. A tetejét reszelt csokoládéval díszítjük. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása