Sajtos rudak

Jó kis ropogtatnivaló a mindennapokra, zsúrokra, baráti összejövetelekre. Nem kell mást tennünk, mint egyszerűen összeállítjuk a tésztát, a tésztát kinyújtjuk, felvágjuk, felvert tojássárgával megkenjük, sóval és magvakkal megszórjuk, a többit pedig már a sütő végzi. Egyszerű, gyors fogás, amivel kezdő szakácsok is megbirkóznak. Ha időnk engedi, akkor még szószokat, mártogatóst is készíthetünk hozzá.

Hozzáadta:, 21.2.2019
Kategória: Előételek, falatkák, Szilveszter és Újév
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Sajtos rudak

Hozzávalók

100 gsajt (pl. cheddar)
100 gvaj
100 gfinomliszt
magvak
tojássárga kenéshez

Elkészítés menete

  1. A tepsit 200 fokra előmelegítjük. A sajtot lereszeljük, hozzáadjuk a lisztet és a vajat. Jó alaposan eldolgozzuk. A kapott tésztát kb. 0.5 cm vastagra nyújtjuk, majd felszeleteljük. A rudacskák méretét mi határozzuk meg.
  2. A rudakat megkenjük a felvert tojássárgával, sókristállyal és magvakkal megszórjuk.
  3. 12-15 percig sütjük, közben figyeljük, nehogy a rudok odaégjenek!
  4. Ízlés szerint mártogatóst is készíthetünk.