TopReceptek.hu Húsételek Darált hús Töltött és rakott receptek A kedvenc lasagne receptem, lépésről lépésre
A kedvenc lasagne receptem, lépésről lépésre
A kedvenc lasagne receptem, lépésről lépésre
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   18.2.2020

A kedvenc lasagne receptem, lépésről lépésre

Ha valaki szereti a lasagne-t, akkor ezt a receptet ki kell próbálnia! Az én verzióm marhahúsból készül, amihez friss paradicsomból, zellerszárból és répából készült finom ragut készítettem. Emellé jön még a besamelmártás, a reszelt mozzarella sajt és a reszelt parmezán. A tésztalappal együtt ezekből a finomságokból alkottam meg a rétegeket, majd sütöttem az egészet készre.

45 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

400 g
lasagne tésztalap
3 bögre
reszelt mozzarella
1/2 bögre
parmezán reszelve
700 g
darált marhahús
1 db
vöröshagyma
3 gerezd
fokhagyma
2 db
sárgarépa
3 db
zellerszár
1 db
paprika
500 g
paradicsom
1 l
tej
100 g
vaj
3/4 bögre
finomliszt
olívaolaj
bors
petrezselyemzöld
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A hozzávalókat előkészítjük. Először a mártást készítjük el: a paradicsomot a két végén bevágjuk, leforrázzuk, majd kb. 20 perc elteltével kivesszük a forró vízből és a héját eltávolítjuk.
  2. A vöröshagymát és fokhagymát felaprítjuk, forró olajon aranyszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a kis lyukú reszelőn lereszelt sárgarépát és a darált húst. Kb. 20 percig együtt pároljuk, majd hozzáadjuk az aprított zellerszárat, az apróra vágott paprikát. Elkeverjük.
  3. Amikor a zöldség már megpuhult, hozzáadjuk a leturmixolt paradicsomot, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. 5-7 percig együtt főzzük, majd hozzáadjuk az aprított petrezselyemzöldet.
  4. A következő lépésben a besamelmártást készítjük el. A vajat felolvasztjuk, majd amikor már habos, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet, majd felöntjük a tejjel. Ha nem kevergetjük folyamatosan, akkor a mártás csomós lesz. Amikor elkészült, levesszük a lángról.
  5. Előkészítjük a sütőtálat. Az alját egy réteg tésztával kibéleljük, rátesszük a paradicsomos ragu harmadát és a besamel negyedét. Reszelt mozzarella sajttal és parmezánnal megszórjuk. A rétegezést még kétszer elvégezzük, az utolsó réteg pedig a besamelmártás.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Közvetlenül a sütés előtt parmezánnal megszórjuk. Jó étvágyat!

Forrás: Povar

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása