A kiváló lángos receptje

Egy jó kis fokhagymás lángos, még melegében, bableveshez, vagy csak magában, sok-sok tejföllel és reszelt sajttal, esetleg ketchuppal – ha csak leírom, már összefut a nyál a számban. A lángos, ha nem is a bonyolultabb, inkább az időigényesebb ételek közé tartozik, de azért itt-ott megéri elkészíteni. A kiváló lángos receptje minden konyhában elkészíthető, csupán jó tészta, zsiradék és egy serpenyő kell hozzá. Érdemes megpróbálkozni vele.

Hozzáadta:Babu27, 6.12.2016
Kategória: Főételek
A kiváló lángos receptje

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
500 mltej
3,5 gélesztőpor
1 kgrétesliszt
200 gtejföl
csipet só
csipet szódabikarbóna
3 gkristálycukor
napraforgóolaj

Elkészítés menete

  1. A langyos tejbe beleszórjuk a cukrot és az élesztőt, majd felfuttatjuk – ezzel elkészítjük a kovászt.
  2. Egy nagyobb tálban a lisztet elkeverjük a csipet sóval, szódabikarbónával és a tejföllel. Hozzáöntjük a kovászt, majd sima állagú tésztát gyúrunk. A tésztát egy kendővel lefedjük, majd legalább fél órát meleg helyen kelesztjük.
  3. Ha a tészta megkelt, kb. 8-10 részre vágjuk, majd mindegyik részből először kis cipókat formázunk, a cipókból pedig lángos alakú korongokat. A lángost bő mennyiségű, forró olajban mindkét oldalán megsütjük. A felesleges zsiradékot leitatjuk.
  4. Sajttal, tejföllel, ketchuppal, fokhagymával, reszelt sajttal, vagy csak önmagában, kissé megsózva tálaljuk. Jó étvágyat!