TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Egészséges desszertek A legegészségesebb FITNESZ habcsók 2 hozzávalóból
A legegészségesebb FITNESZ habcsók 2 hozzávalóból
Recept A legegészségesebb FITNESZ habcsók 2 hozzávalóból
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Alexa96    ·   12.1.2017

A legegészségesebb FITNESZ habcsók 2 hozzávalóból

A legegészségesebb FITNESZ habcsók 2 hozzávalóból egy isteni finom sütemény, hozzáadott cukor és liszt nélkül. Az elkészítéséhez csak tojásfehérje és kókuszreszelék kell, ízlés szerint pedig édesítőszer. Az elkészítése sem bonyolult, csupán elkeverjük, megformázzuk és megsütjük. Kókuszimádok biztos díjazni fogják, a család pedig már sütés közben is el lesz ragadtatva az isteni kókuszos illattól.

Alapanyagok
4 db
tojásfehérje
150 g
kókuszreszelék
ízlés és szükség szerint méz vagy más édesítő
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Először nem akartam elhinni, hogy ebből valami lesz, de a végeredmény magáért beszél. Kiváló habcsók, cukor nélkül, ami elolvad a nyelven. Néhányat kókuszolajjal elkevert kakaóval díszítettem, de mivel a gyerekek lecsaptak rá, nem sikerült mindegyiket megbolondítanom :)
  2. A tojásfehérjét az édesítővel kemény habbá verjük (készíthetjük por alapú édesítővel, de el is hagyhatjuk, nekem édesítő nélkül jobban ízlik). Miután a hab elkészült, óvatosan, kis adagonként belekeverjük a kókuszreszeléket.
  3. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk és rárakjuk a habcsókokat. A habcsókok formázásához gömb alakú teatojást használtam, így mindegyik habcsók nagyjából ugyanakkora lett. A formázáshoz persze bármilyen formát választhatunk.
  4. A habcsókokat 180 fokon kb. 12 percig sütjük – a sütési idő attól is függ, mekkora habcsókokat is formáztunk. Akkor jó, ha a teteje aranybarnára sült. A habcsókhoz kevesebb kókuszreszeléket is használhatunk, így még puhább lesz.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása