TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Tekercsek, roládok A legegyszerűbb csokoládés tekercs
A legegyszerűbb csokoládés tekercs
Recept A legegyszerűbb csokoládés tekercs
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   16.3.2018

A legegyszerűbb csokoládés tekercs

Szerintem ezt a csokoládés tekercset mindenki el tudja készíteni. Nem kell hozzá sok gyakorlat, csak egy kis türelem. Az alapja természetesen a puha piskótatészta, amire pudingos-kakaós krémet kenünk, végül pedig csokiöntettel bevonjuk. Ez lehet házi vagy akár bolti csokiöntet is. A tetejét kedvünkre díszítjük, és már mehet is a család elé. Mi nagyon szeretjük, én szívesen készítem, és a vendégek is örülnek az édességnek!

45 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
4 db
tojás
4 ev. kanál
víz
120 g
kristálycukor
165 g
búzafinomliszt

Krém:

350 ml
tej
110 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
40 g
vanília ízű pudingpor
200 g
vaj
ízlés szerint kakaó

Díszítéshez:

csokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojássárgát a cukorral habosa verjük. Hozzáadunk 4 evőkanál vizet, végül a kemény habbá vert tojáshabot és az átszitált lisztet.
  2. A tésztát a képen látható módon tepsi nagyságúra vágott sütőpapírra öntjük és vékonyan elkenjük, majd ezt a sütőpapírt tesszük a tepsibe.
  3. 220 fokon 10 percig sütjük. Miután megsült, felcsavarjuk és kihűtjük.
  4. A tejből, vaníliacukorból és pudingporból sűrű pudingot főzünk. Kihűtjük, lefedve, és közben meg-meg keverjük, hogy a tetején ne alakuljon ki „bőr”.
  5. A hideg pudingba beledolgozzuk a puha vajat és a kakaót.
  6. A krémmel megkenjük a tésztalapot és ismét felcsavarjuk. A tekercset csokoládéöntettel meglocsoljuk, majd felszeleteljük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása