A legegyszerűbb csokoládés tekercs

Recept A legegyszerűbb csokoládés tekercs
KÜLDÖTT KÉPEK

Szerintem ezt a csokoládés tekercset mindenki el tudja készíteni. Nem kell hozzá sok gyakorlat, csak egy kis türelem. Az alapja természetesen a puha piskótatészta, amire pudingos-kakaós krémet kenünk, végül pedig csokiöntettel bevonjuk. Ez lehet házi vagy akár bolti csokiöntet is. A tetejét kedvünkre díszítjük, és már mehet is a család elé. Mi nagyon szeretjük, én szívesen készítem, és a vendégek is örülnek az édességnek!

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

4 dbtojás
4 ev. kanálvíz
120 gkristálycukor
165 gbúzafinomliszt

Krém:

350 mltej
110 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
40 gvanília ízű pudingpor
200 gvaj
ízlés szerint kakaó

Díszítéshez:

csokoládé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojássárgát a cukorral habosa verjük. Hozzáadunk 4 evőkanál vizet, végül a kemény habbá vert tojáshabot és az átszitált lisztet.
  2. A tésztát a képen látható módon tepsi nagyságúra vágott sütőpapírra öntjük és vékonyan elkenjük, majd ezt a sütőpapírt tesszük a tepsibe.
  3. 220 fokon 10 percig sütjük. Miután megsült, felcsavarjuk és kihűtjük.
  4. A tejből, vaníliacukorból és pudingporból sűrű pudingot főzünk. Kihűtjük, lefedve, és közben meg-meg keverjük, hogy a tetején ne alakuljon ki „bőr”.
  5. A hideg pudingba beledolgozzuk a puha vajat és a kakaót.
  6. A krémmel megkenjük a tésztalapot és ismét felcsavarjuk. A tekercset csokoládéöntettel meglocsoljuk, majd felszeleteljük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás