A legegyszerűbb piskótatészta sütikhez, tortákhoz

Az édes piskótatészta számtalan édesség és torta elengedhetetlen kelléke és alapanyaga. Én előszeretettel készítem ezt a piskótatésztát, és meg vagyok róla győződve, hogy ez az egyik legegyszerűbb elkészítési mód. Tudom, hogy vannak receptek, ahol a tojások fehérjéjét és sárgáját szét sem választják, de én azért ezt a lépést nem hagytam ki. A cukor mennyisége megegyezik a liszt mennyiségével, ezért a tészta nagyon édes, de én így szeretem. Ha valakinek a cukor sok, akkor természetesen lehet a mennyiségén csökkenteni.

Hozzáadta:, 15.3.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Torták
Recept A legegyszerűbb piskótatészta sütikhez, tortákhoz

Hozzávalók

Szükségünk lesz (1 bögre = 200ml):
1 bögrekristálycukor
1 bögrerétesliszt
4 dbtojás
1/2 csomagvaníliacukor

Elkészítés menete

  1. A tojásfehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd beledolgozzuk a cukrot és a vaníliacukrot. Ha már a hab fényes, egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját.
  2. A lisztet átszitáljuk, majd óvatosan beledolgozzuk a tojásos keverékbe (fakanalat használunk, óvatosan dolgozunk, hogy a hab ne essen össze).
  3. A tésztát egy zsiradékkal kikent és liszttel beszórt tortaformába vagy tepsibe tesszük, majd 190 fokon 20-25 percig sütjük.
  4. A sütés egyik alapszabálya, hogy a sütő ajtaját sütés közben nem nyitjuk ki. Miután a tészta megsült, kivesszük a sütőből, majd óvatosan kiszedjük a sütőformából. Megvárjuk, míg szobahőmérsékletűre hűl.

Forrás: Vk