TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Legjobb desszertek Puncsos szelet A legegyszerűbb puncsos szelet, még kezdő cukrászok is megbirkóznak vele.
A legegyszerűbb puncsos szelet, még kezdő cukrászok is megbirkóznak vele.
Recept A legegyszerűbb puncsos szelet, még kezdő cukrászok is megbirkóznak vele.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Imádom a puncsos édességeket, és jómagam is örömmel készítem magamnak és a családnak. A nagyon bonyolult receptek mellett a gyorsabb, kényelmesebb megoldásokat is előnyben részesítem. Ez a recept szerintem mindenkinek mosolyt csal az arcára. Legyen szó kicsiről vagy nagyról, a puncsos szelet mindenkinek szívmelengető édesség lehet.

TopPetra TopPetra    ·   28.10.2023

A legegyszerűbb puncsos szelet, még kezdő cukrászok is megbirkóznak vele.

Imádom a puncsos édességeket, és jómagam is örömmel készítem magamnak és a családnak. A nagyon bonyolult receptek mellett a gyorsabb, kényelmesebb megoldásokat is előnyben részesítem. Ez a recept szerintem mindenkinek mosolyt csal az arcára. Legyen szó kicsiről vagy nagyról, a puncsos szelet mindenkinek szívmelengető édesség lehet.

40 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
4 db
tojás
200 g
kristálycukor
250 g
vaj
200 ml
habtejszín
1 csomag
sütőpor
300 g
rétesliszt
kenéshez
lekvár
piros ételfesték
350 ml víz
málnaszirup
aroma (rum vagy puncs)

Öntet:

100 g
porcukor
1 evőkanál
forró víz
1 evőkanál
citromlé
Recept elkészítése
Nyomtatás
40 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a felolvasztott vajat, a tejszínt, sütőporral elkevert lisztet. Ha a tészta esetleg túl híg, akkor adhatunk hozzá még lisztet. A kapott tésztát két részre osztjuk, az egyikhez hozzáadjuk a piros ételfestéket.
  2. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, rákenjük a világos tésztát. A világos tésztára kenjük rá a piros tésztát, elegyengetjük. Az így előkészített tésztát 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd addig sütjük, amíg szép barna nem lesz a tészta teteje.
  3. Miután megsült, a szirup, víz és aroma keverékével meglocsoljuk.
  4. A süteményt két egyforma alakú részre vágjuk, majd lekvárral megkenjük és összetapasztjuk. Agy kapjuk meg a kapott rétegeket.
  5. A tetejét öntettel megkenjük. Ehhez 100g porcukrot egy kanál forró vízzel és egy kanál citromlével kikeverünk. A vizet és citromlevet fokozatosan adjuk a cukorhoz. Ezzel kenjük meg a puncsos szelet tetejét. Ízlés szerint olvasztott csokival is díszíthetjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása