TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Legjobb desszertek Puncsos szelet A legegyszerűbb puncsos szelet
A legegyszerűbb puncsos szelet
Recept A legegyszerűbb puncsos szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A legegyszerűbb puncsos szelet tényleg egy könnyen elkészíthető sütemény. Még szerencse, mert a gyerekek nagyon sokszor kérik tőlem. Nem időigényes, nem megerőltető, az eredmény pedig magáért beszél. Finom, puha, házi és ízletes, a mindennapokra, de akár ünnepi alkalmakra is. Hogy kissé eltérjek a nálunk megszokottól most fehér cukros mázat választottam, amit csokoládéöntettel díszítettem, de az eredményen mit sem változtatott: szinte pillanatok alatt elfogyott.

Viki78    ·   20.10.2016

A legegyszerűbb puncsos szelet

A legegyszerűbb puncsos szelet tényleg egy könnyen elkészíthető sütemény. Még szerencse, mert a gyerekek nagyon sokszor kérik tőlem. Nem időigényes, nem megerőltető, az eredmény pedig magáért beszél. Finom, puha, házi és ízletes, a mindennapokra, de akár ünnepi alkalmakra is. Hogy kissé eltérjek a nálunk megszokottól most fehér cukros mázat választottam, amit csokoládéöntettel díszítettem, de az eredményen mit sem változtatott: szinte pillanatok alatt elfogyott.

35 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

4 db
tojás
200 g
kristálycukor
250 g
vaj
200 ml
habtejszín
1 csomag
sütőpor
300 g
rétesliszt
lekvár
piros ételfesték
350 ml
víz
málnaszörp
rum vagy puncs aroma

Öntethez:

100 g
porcukor
1 evőkanál
forró víz
1 evőkanál
citromlé
Recept elkészítése
Nyomtatás
35 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. A tojást a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a felengedett vajat, habtejszínt és a sütőporral elkevert lisztet, és alaposan elkeverjük. A tésztát két részre osztjuk, és az egyikhez hozzákeverjük az ételfestéket.
  2. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk és beleöntjük a fehér tésztát. A fehér tésztára ráöntjük a rózsaszínű tésztát, elsimítjuk és 180 fokon aranyszínűre sütjük.
  3. A megsült tésztát meglocsoljuk a puncsos öntettel (víz + málnaszörp + rum / puncsos aroma).
  4. A korpusz felét megkenjük a lekvárral, majd félbevágjuk, és a két felet egymásra rakjuk úgy, hogy a rózsaszín tészta legyen felül és alul. A sütemény tetejét megkenjük a cukormázzal, és csokoládéöntettel díszítjük.
  5. Öntet: 1 evőkanál citromlevet elkeverünk 1 evőkanál forró vízzel, és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a cukrot. A kész sima öntetet rárakjuk a sütemény tetejére és megvárjuk, míg megköt.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása