A legegyszerűbb sajttorta, fél óra alatt

Nem tudtam, hogy mivel is lephetném mega családot, gondolkodtam, gondolkodtam, végül szerintem a világ legegyszerűbb sajttortája mellett döntöttem. Tényleg fél óra alatt elkészül, amiben már benne van az az idő, amíg a gyümölcsöket leturmixolom és felmelegítem. A kekszes alaphoz teljes kiőrlésű kekszet használtam, a sajtos krém pedig mascarpone és túró keveréke. Szerző: Kvietok

Recept A legegyszerűbb sajttorta, fél óra alatt

Hozzávalók

250 gkeksz (akár teljes kiőrlésű)
100 gvaj
450 glágy túró
porcukor ízlés szerint
50 gmascarpone
1/2 csomagzselatinpor
250 mleper és erdei gyümölcs keveréke, turmixolva
1/2 csomagzselatinpor

Elkészítés menete

  1. A kekszet lemixereljük, hozzáadjuk a felolvasztott vajat és elkeverjük.
  2. Az így elkészített vajas-kekszes alapot kisebb tortaformába tesszük (20 cm átmérőjű), jól lenyomkodjuk és betesszük a hűtőszekrénybe.
  3. A túrót a mascarponéval, ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és a fél csomag zselatinporral (amit a csomagoláson szereplő útmutató szerint kevertünk el) jó alaposan elkeverjük, majd a krémet rákenjük a kekszes alapra.
  4. A leturmixolt gyümölcsökhöz hozzáadjuk az elkészített zselatinport, egyet melegítünk rajta, majd ráöntjük a krémre.
  5. 15 percre hűtőszekrénybe tesszük, hogy a gyümölcsös réteg is megdermedjen, és már tálalhatjuk is.