A legegyszerűbb túrós tésztából készült gyümölcsös gombóc

A legegyszerűbb túrós tésztából készült gyümölcsös gombóc nálunk az eperszezon nagy slágere. Nagyon gyorsan elkészül, a legtöbb időt az eprek becsomagolása veszi igénybe, de ha akad otthon egy-két segítő kéz, akkor ez is nagyon gyorsan megy. Gyerekeim örömmel segítenek ebben a feladatban, csak arra kell vigyázni, hogy a sok kóstolás közben nehogy elfogyjon az összes eper. Miután elkészült, kakaóval, cukorral, olvasztott vajjal tálalom, de néha még túrót is szórók rá.

Hozzáadta:, 31.5.2017
Kategória: Főételek
Recept A legegyszerűbb túrós tésztából készült gyümölcsös gombóc

Hozzávalók

Tészta:
250 gtúró (kádas)
110 ggríz (gyerekdara)
csipet só
Töltelék:
200 geper (vagy más gyümölcs)
Befejezéshez:
200 gdarabos túró
50 gporcukor
50 gvaj

Elkészítés menete

  1. A túrót, grízt és csipet sót alaposan eldolgozzuk. A kapott masszából kis korongokat készítünk, amibe belecsomagoljuk az epreket. Ebből a mennyiségből 8-10 gombóc készül.Tipp: Sós torta lépésről lépésre, fotókkal
  2. A gombócokat 15 percig pihentetjük, ezalatt egy edényben vizet forralunk.
  3. A gyümölcsös gombócokat forrásban lévő vízbe tesszük. Miután feljöttek a felszínre, még 2-3 percig főzzük.Tipp: Fantasztikus pác extra omlós csirkemellhez 5 perc alatt
  4. A gombócokat lecsepegtetjük, tányérra tesszük, túróval, kakaóval, porcukorral megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk.