TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Legjobb desszertek A legfinomabb és legjobb képviselőfánk
A legfinomabb és legjobb képviselőfánk
Recept A legfinomabb és legjobb képviselőfánk
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   6.12.2023

A legfinomabb és legjobb képviselőfánk

Imádom a képviselőfánkot! A levegős tészta és lágy krém az, ami igazán csodássá teszi, de a tejszínhab sem rontja el ezt a finomságot.

25 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
3 db
tojás
110 g
búzafinomliszt
70 g
margarin
200 ml
víz
csipet

Krém:

2 csomag
pudingpor (vaníliás)
600 ml
tej
2 csomag
vaníliacukor
250 g
vaj
4 evőkanál
porcukor

Tetejére:

300 ml
habtejszín
2 csomag
habfixáló
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A vizet a margarinnal és csipet sóval elkezdjük melegíteni. Amikor a margarin már felolvadt, elkezdjük adagolni a lisztet. Addig keverjük, amíg a tészta el nem kezd leválni az edény oldaláról.
  2. A tésztát levesszük a lángról, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
  3. A tésztát süteményes zsákba töltjük, majd 2 darab, sütőpapírral kibélelt tepsire megformázzuk a fánkokat, tepsinként 12-15 darabot.
  4. 200 fokos sütőben 25 percig sütjük.
  5. A tejből, pudingporból, vaníliacukorból pudingot főzünk. Kihűtjük. Belekeverjük a porcukorral habosra vert vajat. A megsült fánkokat félbevágjuk, krémmel megtöltjük, erre kerül a habfixálóval habbá vert habtejszín, végül lefedjük a tészta másik felével.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása