TopReceptek.hu Péksütemények A legfinomabb, legpuhább házi kifli
A legfinomabb, legpuhább házi kifli
Recept A legfinomabb, legpuhább házi kifli
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   11.10.2022

A legfinomabb, legpuhább házi kifli

Nincs is jobb a házi kiflinél, ráadásul ez még másnap is puha marad. Érdemes kipróbálni!

90 perc
Elkészítés
7 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
10 g
szárított élesztő
1 evőkanál
kristálycukor
100 ml
langyos tej
100 ml
langyos víz
100 ml
olaj
3 evőkanál
natúr joghurt
1 db
tojás
500 g
búzafinomliszt
1 evőkanál
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lisztet nagyobb tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a cukrot, sót, élesztőt, majd a nedves hozzávalókat is.
  2. Sima állagú tésztává dolgozzuk, lefedjük, egy órát kelesztjük.
  3. Lisztes felületre tesszük, 10 egyenlő darabra vágjuk.
  4. A kis adagokat vékonyra nyújtjuk (akár kevés olajat is használhatunk, hogy ne tapadjon rá a nyújtódeszkára), majd felcsavarjuk.
  5. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, még fél órát kelesztjük, majd 200 fokos sütőben 7 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása