TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma A leggyorsabb egészséges torta cukor és liszt nélkül
A leggyorsabb egészséges torta cukor és liszt nélkül
Recept A leggyorsabb egészséges torta cukor és liszt nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Az igazat megvallva egészséges, fitnesz édességet készíteni szerintem nem egyszerű. Mindegyikben van valami, amit nem szabad, mert túl édes, vagy túl olajos, vagy éppen valami olyannal van helyettesítve, ami valakinél kiveri a biztosítékot. Mégis, ez a leggyorsabb egészséges torta cukor és liszt nélkül szerintem beletartozik az egészséges kategóriába – persze egy kis mértékletességgel. Nem fogyasztom minden nap, de ha rám tör az édes utáni vágy, akkor ezt választom. A tészta összeállítása csak pár perc kérdése, a forma kivajazása és beszórása megint csak pár perc, és amíg sül, el tudunk mosogatni.

Viki78    ·   21.11.2017

A leggyorsabb egészséges torta cukor és liszt nélkül

Az igazat megvallva egészséges, fitnesz édességet készíteni szerintem nem egyszerű. Mindegyikben van valami, amit nem szabad, mert túl édes, vagy túl olajos, vagy éppen valami olyannal van helyettesítve, ami valakinél kiveri a biztosítékot. Mégis, ez a leggyorsabb egészséges torta cukor és liszt nélkül szerintem beletartozik az egészséges kategóriába – persze egy kis mértékletességgel. Nem fogyasztom minden nap, de ha rám tör az édes utáni vágy, akkor ezt választom. A tészta összeállítása csak pár perc kérdése, a forma kivajazása és beszórása megint csak pár perc, és amíg sül, el tudunk mosogatni.

20 perc
Elkészítés
50 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
100 g
zabpehely (kis szemű)
100 g
darált dió
100 g
minőségi méz
200 g
kókuszreszelék
200 g
olvasztott vaj
3 db
banán (pépesített)
2 db
tojás
1 db
durvára reszelt alma
csipet fahéj és só
apróra vágott dió a tetejére
Recept elkészítése
Nyomtatás
20 perc
Elkészítés
50 perc
Sütés/főzés
  1. Az apróra vágott dión kívül minden hozzávalót jó alaposan eldolgozunk.
  2. Egy 24 cm átmérőjű sütőformát kivajazunk, zabpehely liszttel vagy apró szemű zabpehellyel beszórunk.
  3. Megszórjuk a dióval és 50 percig sütjük 170 fokon.

* TIPP: 200 g vaj helyett 100 g kókuszolajat használhatunk, az ízén nem változtat

Pepének köszönet a receptért!

Forrás: Kuchár Pepe

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása